Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ile atandıktan sonra yaşadığımız yere tayin için ne yapmamız gerekecek?

meltem89

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben atamalarda ikamet ettiğim adresime 2 saat uzaktaki yeri de yazdım. Diyelim ki atandım tayinimizi daha sonra kendi ikamet ettiğimiz yere isteyebiliyor muyuz? Tayinimizi isteyebiliyorsak bu süreç nasıl ve ne kadar zamanda gerçekleşiyor? Bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşıp yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

çok memur memurluktan çıkarıldı biliyorsunuz..bu darbe olayı yüzünden..çevremde bazı arkadaşlar boş ver şimdi tercih yapma..2. atamaları bekle kim bilir nasıl kadrolar boşaldı ve ne puanlarla ne güzel yerlere atama olacak..şansını o zaman kullan diyorlar.ne yapsam acaba kafam karıştı..puanım 86,514-sıralamam 187.ci-önlisans...şimdi tercih yapsam göndersem,ve bir yere atansam..2.tercihlerde bu darbe yüzünden boşalan birsürü kadro varmış bizden daha düşük puanlılar çok daha iyi yerlere atanır..üzülürüm yalan yok..

ben adliyedeyim engelli hizmetli kaorosundaki arkadş istedi başladığı zaman 3 hafta sonra çıktı tayini ben de 1 hafta oldu isteyeli bekliyorum
2016 mayısta iş başı yaptık

fringe

bence yanlış düşlünüyorsunuz engelli alımı kamuda ki toplam memurun %4 kadardır ve fazlası olamaz aksine bizim kadrolar azalabilir artmaz

O kadar kısa sürelerde tayin isteyip talebimiz gerçekleşiyorsa yazmaya değer ama tayin istediğimiz yerde de engelli kadrosunda bir boşluk mu olması lazım tayinimizin istediğimiz yere alınabilmesi için yoksa bir aylık bir sürede işlemler gerçekleşiyor mu? Bir de ben sınava ilk kez girdim ilk tercihlerde neresi olursa olsun atanmak mı iyi yoksa sonraki tercihleri beklemekte yarar var mı tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler mi?

br boşluk olmasına gerek yok bize tanınan bu hak istediğin yere gidersin yanlız belediye ünv orman işletmesi hariç onlar çakılı kadro büyük bi torpilin varsa oralardanda tayin isteye bilirsin

@soyler80

yanlışınız olmasın? orman genel müdürlüğünü bizzat aradım..çakılı kadro değil.
çakılı kadro olması için sadece bulunduğu ilde olması gerkiyor örneğin o ilin belediyesi yada üniversitesi gibi.

orman genel müdürlüğü her yerde var

Bildiğim kadarıyla sadece MEB göreve başlamadan bir defaya mahsus istediğiniz il ve ilçeye tayin hakkı tanıyo. Tabi istediğiniz yerde engelli açığı olması lazım. Ama evinize en yakın kurumu vermeye çalışıyolar(okul,ilçe milli eğitim falan). ----Nereye olursa olsun aranıyım mı ? +Gitmicekseniz atanmayın :) yani Hakkari yazarsınız açıkta kalmamak için aranıpta gitmezseniz puanınızada yazık olur. Gidebilceğiniz yerleri yazın bence. Eğer atanamazsanız 2.atama var.

fringe

arkadaşında dediği gibi , çok memur işten çıkartıldı fakat işten çıkartılanlar arasında bizim gibi engelli arkadaşların olma ihtimali çok çok az diye düşünüyorum neticede bizler engelimizden dolayı çekingen ve iyi niyetli insanlarız genel olarak :) bu yüzden kadro artmaz ya aynı kalır ya azalır bana göre

fringe

sonuçta atılan yada uzaklaştırılan memur normal kadrodan kişiler bunların içinden kaç tanesi engelli olabilirki normal memur çıkarılıyorsa bu demektir ki kamudaki memur azalıyor ozaman bizim %4 lük alımda örneğiğn 40 bin memur eksik olarak hesaplanır kadro açılır ya da tekrar atılan memurun yeri doldurulur bizim alım değişmez diye diüşünüyorum

arkadaşlar konu başlığı ne diyor sizler neler yazıyorsunuz...

ekpssde atandığın kurumun komisyonuna dilekçe yazarsan ki mazeretini de belirtmelisin kendi yaşadığın ilde uygun kadro ( boşluk varsa ) genelde gerçekleşiyor atama talepleri...

komisyon sana yardımcı olacaktır örnek dilekçe talepleri gibi...

HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN...

tercihlerimin yanında tüm ilçeler yazıyor o yüzden en uzaktaki ilçenin çıkabilme ihtimalini düşünüyorum o şekilde de olursa en uzak ilçe bana nerden baksanız 2 saat uzaklıkta o yüzden yazmak ile 2. tercihleri beklemek arasında tereddüte düşüyorum. Ama kısa sürelerde tayin isteyebiliyorsak tercih yapmak mantıklı da olabilir çünkü daha sonraki tercihlerde yer de kalmayabilir. Tercihlerim ekonomi bakanlığı, sağlık bakanlığı, Türkiye halk sağlığı kurumu, Türkiye kamu sağlığı hastaneleri ve üniversite olarak yaptım en uzak ilçe çıksa dahi tayin isteyebileceğim yerler sanırım.

O ilde ikamet ediyorsanız zaten oturduğunuz yere yakın verirler ama gittiğiniz ille bir bağlantınız yoksa herhangi bir ilçeye verebilirler

o ile bağlı bir ilçede oturuyorum fakat tercihlerde direk olarak o il ve ilçesi olarak da tercih var o il ve tüm ilçeleri olarak da.O il ve ilçesi çıkarsa sıkıntı yok ama merak ettiğim konu tüm ilçeler yazan tercihlerden yazarsam uzak bir ilçe çıkar mı yoksa yaşadığım ilçenin ili ile tercih yaptığım için yaşadığım ilçeye yakın bir yer mi çıkar.

Eğer oturduğunuz ilçede tercih ettiğiniz o kurum için ihtiyaç varsa zaten direk oraya verirler yani tüm ilçelerde yazsa o tüm ilçelerin içinde senin oturduğun ilçeye ihtiyaç varsa sıkıntı çıkmaz direk orası olur ama kurumun senin ilçede ihtiyacı yoksa en yakın ilçeye verirler

Ümidinizi kırmak gibi olmasın ama her kurumda tayin dediğiniz gibi ha deyince olmuyor bakan onayı olmadan tayin olmuyor va bazı bakanlıkların bakanları da tayini onaylamıyor. neden diyeceksiniz mesela bizim kurumun 5 tane memura ihtiyacı var bunlar atandıktan sonra ben gidiyorum derse ne anlamı kalacak atamanın. çalışacağınız yeri yazmak yerine neden başkalarının hakkını gasp ediyorsunuz ve soınrada keyfi uygulamaları tercih ediyorsunuz?

Başkasının hakkını gasp etmek sanırım birazcık ağır bir kelime oldu çünkü herkes bu sınava bir emek veriyor ve emeğinin karşılığını bir yere atanarak almak istiyor. Yazılabilecek olan yerlerde sınırlı olunca da yaşadığı yerdeki ilçeleri düşünebiliyor. Peki 2. tercihlere bırakırsak geçen senelerdeki tercih yapmış olan arkadaşlarıma soruyorum yerler açılıyor mu yoksa ilk tercihlerdeki yerlerde dolup tercihler daha sınırlı bir hal mi alıyor?

meltem89

2.atamada daha az kadro açılıyo ve 2.atamada yine genel alım olucak yani oturduğunuz şehirde kadro tüm İlçeler diye açılacak yine. İlk atama candır..

ayazefe

Arkadaşım normal KPSS olsa amenna ama ben şahsen 92% ortapedik engelliyim sınavdan 84.4 aldım ama tercihler bir açıklandı baktım benim şehir sadece MEB hizmetli var onu yazdım kalan 29 tercih hakkım boş kaldı. Kaldı ki o MEB Hizmetli de olmayabilirdi hiç şehrimden tercih yapamayabilirdim. Yani niye kul hakkı olsun benim talebim.

Engelliysem ve yalnız başıma hayatımı idame ettiremiyorsam zorluk çıkarmadan tayin yapılmalı. Bunun için hiç çalışma yok mu şimdiye kadar niye kesinleşmedi bilmiyorum her kafadan bir ses çıkıyor. Tayin hakkı varmı yok mu (işe direkt kendi şehrinden başlama olarak)

size göre hep siz haklısınız ama başkaları haksız. madem tek başına yaşayamıyorsun hayatını idame ettiremiyorsun evine neresi yakınsa orasını tercih edersin. en baştan bu tayin olayını kaldırmalılar aslında o zaman düzene girer bu durum

ayazefe

Yahu kafan basmıyor mu ? Kadro açılmıyor her ile her zaman. Kadro açılmayınca neyin tercihini yapacaksın. ? Bunun sınıfı yok asıl haksızlık bu. Mesela tekerlekli sandalyedeki ortapedik engelli ile normal işini yapan engelli aynı tercih hakkına sahip. Tuzu kuru konuşup durma engelin hafif heralde.

teknolojik size çok çok katılıyorum.. bu sınav 3.kez yapılmasına rağmen bariz düzenlenmesi gereken şeyler var.Engellisin diye sana bi sınav yapılmış giriyosun hatta yüksek puanlar alıyosun ama kadrolar bir açıklanıyo lisans mezunu değilsen çoğu hizmetli..Engelli bi insan nasıl hizmetli olsun ki zaten sonra atanınca ona uygun bir iş ayarlamaya çalışıyo kurum ,ozamanda açtığın kadronun bi anlamı kalmıyo

zaten hizmetlilerin %95 masabaşında çalışıyor hizmet işlerini işkur,la alınanlar yapiyor çoğu kurumda.hizmetli kadrolularda daha yüksek okul bitirip tekrar sınava giriyorlar yüksek puan alıp memur kadrosu için.

MEB'de engelli personelin 1 sefere mahsus, istediği yeri tercih etme hakkı var ama diğer kurumları bilmiyorum. Ama istediği yer farklı ilçe veya il olmalı, onlarada görevlendirme verilebiliyor.

Üst Alt