Enes, yine yanlış bilgi ablam. 2022 aylıklarıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü ilgilenir. 2022 aylıklarını ancak genel müdürlük keser.
senle yazışmamızdan sonra kuzenimi aradım. Kendisi kaymakamdır.
senle konuşmamızdan sonra vakıf çalışanlarının niye bildirim almadıklarını kuzenime sordum. "yeni bir gelişme mi var" diye. yönetmelikte değişme yok üstelik. kuzenim (kaymakam) bildirim yükümlülüğünün yapılması gerektiğini söyledi.
bunları bana guvenmezsin belki diye yazıorum.
sgk kaydınız varsa, sistemden görülebiliyor. Çünkü genel müdürlüğün yürüttiüğü bütünleşik sistemin paydaşları arasında sgk da var. vakıftakiler ya da genel müdürlük birkaç saniyede sgk bilgilerinize ulaşabilir.
işte bu durumdan dolayı vakıf çalışanları bildirimi almaya yanaşmamaış olabilirler. bunu kaymakam kuzenime anlattıgımda o böyle olsa bile bildirim yapsınlar ve memurlar da bildirimi almak zorundalar dedi.
böyle karışıklıklar var yani.
daha sonra kuzenim vakıf mdürüyle konuş istersen dedi. müsait bir zamanda bu sorunu vakıf müdürüyle de konuşacağım. onlar nasıl hareket ediyor öğrenmeye çalışacağım.
ama yasal olarak sizler sigortalı çalışmaya başladıktan sonra vakıflara bildirmekle yükümlüsünüz. yönetmelikte açık olarak yazıyor bu. yasal sorumlulugunuz bu sizin.
ama açıkladığım gibi pratikte bayadır böyle senin yaşadığın gibi bir sorun izliyorum peşine düşeceğim konunun.
...
aklıma bir şey geldi. bir deneme yapmak istiyorum. sağlık provizyon sorgulaması yapar mısın?
şuradan sorgualama menüsüne gir:
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula
istenilen bilgileri girdikten sonra da açılan sağlık provizyon sorgulama ekranına bugünkü tarihi yaz.
sonra kimlik bilgilerini gizleyerek ekrandaki bilgilerde ne yazdığını buraya kopyala.