Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandım. 2022 aylığı hakkında bir sorum var..?

cyberrx

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar sorum şu;
EKPSS sınavı ile Milli eğitim müdürlüğünce hizmetli memur olarak atandım. 2022 maaşı otomatik olarak mı kesilir yoksa bizzat mı başvurup kesilmesini sağlamalıyım? Lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplasın şimdiden çok teşekkür...

bizzat kendiniz dilekçe ile başvurmanız lazım otomatik kesilmez

Ödeme dönemi öncesinde yapılacak merkezi sistem sorgulamalarında sigorta kaydınız olduğu tespit edilir.Ve sistem tarafından kesilir maaşınız ama siz işe başladıysanız sigorta kaydınız yapılmışsa Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na bildirin ki bildirim yükümlülüğünüzü yerine getirmiş olun.

okadar kişi gördüm :) sistemden kesilmedi çoğunun hatta bir kişi vardı sistemden kesilir diye düşünmüştü vede dilekçe vermedi emeklilik zamanına kadar bekledi ve emeklilik başvurusunda bulundu ama ozaman sistemde çalışıp 2022 maaşı aldığı göründüğü için ceza kesildi :)

Hayırlı olsun arkadaşım. Maaşınız denetimler sonucu kesilse de ne zaman kesileceği tam olarak net olmadığı için maaşınızın kesilmesi için dilekçe vermeniz iyi olacaktır.

Aylıktan Feragat Dilekçesi Örneği'ni linkteki dilekçe örneğini kendinize göre düzenleyip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na verin

Primsiz Ödemeler diye bir yer yok artık Life . Buraya birşey göndermeyin. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek bildirin.

2022 maaşı nedir ? Kesintisi nedir ? ben de Yeni atandım EKPSS ile ama bu tür kesinti benden yapılıyor mu yapılmıyor mu hiç bilgim yok. Lisans mezunuyum. Bu konu hakkında ne yapmamı önerirsiniz ?

csharpci;

% 40 ve üzeri raporu olup çalışmayan ve hanedeki kişi başına 2014'ün ikinci altı ayı itibariyle 270,23 TL'den fazla düşmeyenlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bağlanan 3 ayda bir verilen maaştır.

Atanmadan önce bunu bağlatmışsanız atandıktan sonra SYDV'ye başvurup kestirmelisiniz.Almıyorsanız da bir işlem yapmanıza gerek yok 2022 için.

selam arkadaslar bir tanidik arkadasm vardi görme engelli 1 rinci dereceden ise girdi 15 yilcalisdi calisirkende sosyal yardimlarin verdigi bu maasi aliyordu 15 sene boyunca alidi emekli oldugunda bu arkadasa bir bir bildiri geldi 15 sene boyunda almis oldugunuz maasin fayiziyle beraber geri iyadesini isdiyorlardi bu kardesimde akilliya isde devletden devletde kerizya calisdigi isyerinden 15 senelik tazminatini buraya yatirdi yetmedi kiredi cekdi yetmedi babasi köydeki evi satdid kurtuldular dedim oglum bu senin basina is acacak sallaaaaaaaaaaaa
diyordu bana sindi kendi sallasin tutunacak birseyi varsa

cevaplar için çok teşekkür ediyorum :D
son olarak şunu sorayım dilekçeyi nereye vermem lazım, ankaradaki bakanlığa postalayın diyen de var ilinizdeki kaymakamlığa verin diyen de.

Son düzenleme:
cyberrx 2022 maaşınızın kesilmesini belirten dilekçeyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına'na vermeniz yeterlidir.

sosyal yardımlasma bana 1 yıl maasını alma kesılır dedı maası nıye ıptal etmıyolar dılekce ıle ılgılı bısey demedı

HA BU ARADA ARastırdıgım kadarıyla engellı ve yaslı yardımları genel mudurlugu varmıs buyuk bı ıhmıtımal maası orası ıptal edıyor

Enes, yine yanlış bilgi ablam. 2022 aylıklarıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğü ilgilenir. 2022 aylıklarını ancak genel müdürlük keser.
senle yazışmamızdan sonra kuzenimi aradım. Kendisi kaymakamdır.
senle konuşmamızdan sonra vakıf çalışanlarının niye bildirim almadıklarını kuzenime sordum. "yeni bir gelişme mi var" diye. yönetmelikte değişme yok üstelik. kuzenim (kaymakam) bildirim yükümlülüğünün yapılması gerektiğini söyledi.
bunları bana guvenmezsin belki diye yazıorum.
sgk kaydınız varsa, sistemden görülebiliyor. Çünkü genel müdürlüğün yürüttiüğü bütünleşik sistemin paydaşları arasında sgk da var. vakıftakiler ya da genel müdürlük birkaç saniyede sgk bilgilerinize ulaşabilir.
işte bu durumdan dolayı vakıf çalışanları bildirimi almaya yanaşmamaış olabilirler. bunu kaymakam kuzenime anlattıgımda o böyle olsa bile bildirim yapsınlar ve memurlar da bildirimi almak zorundalar dedi.
böyle karışıklıklar var yani.
daha sonra kuzenim vakıf mdürüyle konuş istersen dedi. müsait bir zamanda bu sorunu vakıf müdürüyle de konuşacağım. onlar nasıl hareket ediyor öğrenmeye çalışacağım.
ama yasal olarak sizler sigortalı çalışmaya başladıktan sonra vakıflara bildirmekle yükümlüsünüz. yönetmelikte açık olarak yazıyor bu. yasal sorumlulugunuz bu sizin.
ama açıkladığım gibi pratikte bayadır böyle senin yaşadığın gibi bir sorun izliyorum peşine düşeceğim konunun.

...
aklıma bir şey geldi. bir deneme yapmak istiyorum. sağlık provizyon sorgulaması yapar mısın?

şuradan sorgualama menüsüne gir:https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula

istenilen bilgileri girdikten sonra da açılan sağlık provizyon sorgulama ekranına bugünkü tarihi yaz.
sonra kimlik bilgilerini gizleyerek ekrandaki bilgilerde ne yazdığını buraya kopyala.

60 C 3 devam ediyor yazıyor di mi?

[FONT=Verdana]evet abla öle yazıyor bıde e devlet şifremle 2022 ma[/FONT]asına baktım devam edıyor dıyor aldıgım para 16 bın tl ceza gelırse yuzde 50 fazlasıyla 32 bın tl bu parayı ödeyecek durumum yok

ablacım, bellki ki sıkıntı edip duruyorsun, kaygılanıyorsun ki tekrar bu konuya değinmişsin. gayet iyi anlıyorum seni. borç ödemek kim ister? bu yüzden yazıorum sana. stres yaşamanı istemiyorum. rahatlamanı istiyorum.

2022 aylığı kesilmeden GSS değişmez, SGK bu konuda bir şey yapamaz.
aralık başında sistemden sgk sorgulaman yapılır ve sgk tespitin yapılır ablam. genel müdürlük bu tespiti yapar, atlamaz. vakıf atlasa da genel müdürlük asla atlamaz. sgk tespitin yapılınca aylığın kesilir. hadi buna güvenmiyorsun, için rahat etmiyor diyelim.

1 aralıktan bir hafta önce vakfa gidersin. bildirimini yaparsın almazlarsa "ben aylıktan feragat ediyorum. feragat dilekçesi vereceğim" dersin. feragat aylık kesme sebebidir. feragat dilekçeni almak zorundalar. sen feragat edince vakıf mütevelli heyeti kararıyla aylığın kesilecektir.
çare çok ablam.
bildirim yukumluluğun için 90 gun süre tanınmış, henüz bu süre de dolmadı. sen daha yeni sigortalısın. bildirim vaktin geçmeyecek.
ayrıca aylıgı da çekmeyeceksin. sana borç çıkmayacak.
lütfen rahat ol.

abla ben maasın ıptalını bımere yazmıstım bugun baktım es tespıtıyle yanı emeklı sandıgı tespıtıyle feshedıldı reddedıldı yazıyor e devletten baktım sımdı maas ıptal olmus pekı bana ceza gelırmı

hade gözün aydın:) rahatlarsın artık şükür:)
Yok, kesinlikle borç gelmez sana ablam.

bimere yazdım ıptal olmus kesın ceza gelmez banko demı maas suan ıptal

tekrar sağlık provizyon sorgulaması yapsana. hani sana ilk sayfada tarif etmiştim. orada ne yazıyor sgk kaydı olarak bana söyle.
bir de e-devlet şifren varsa gir. sosyal yardımlar kısmında 2022 engelli aylığı ile ilgili ne yazıyor bana kopyala. kimlik bilgilerini her iki durumda da sakla.

kopyalamayı yapamadım ama soyle soluyım sorgu sonucu mustahaktır provızyon alabılır dıyor bılgılerım yazılı 4c ye tabı oldugum e devlet te 2022 maasıyla ılgılı toplam alınan para 16 bın tl kyusur durumunda soyle yazıyor es tespıtı sonucu aylık reddeıldı feshedıldı yazıyor

öle bısey yazmıyor 60 a 1 kapsamında sıgortalılar yazıyor

evet, şimdi rahatla ablası:9 tamamdır. 2022 aylığın kesilmiş. kendi sigortandasın artık yani 4c :) bu sigorta daha avantajlı üstelik 2022'den dolayı yararlandığın 60/c 3 GSS'den:)
borç morç da yok sana:) hadi rahatla artık:)

eyv abla tesekkur ederım aslında senın forum moderotoru olman lazım cunku 2022 ıle ılgılı herseyı bılıyosun mod olman lazım

Rica ederim ablam:)
Yok Allah korusun, ben yönetimle asla çalışmam. Prensiplerime aykırı bu.
böyle daha iyi:) vaktim olunca sorularla rahat rahat ilgileniyorum.

Üst Alt