Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ile atandım ama acaba haksızlık etmiş olabilir miyim diye tedirginim..?

selimkalay78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize hayırlı bayramlar şimdiden. Çok çıkmazdayım bir derdim var sizinle paylaşmak istiyorum. Lütfen kırmadan yorum yapın.

Ben 2021 yılında ekpss ile Ticaret bakanlığına atandım. 2020 de aldığım rapor da IQ: 79 çıktı ve sınır zeka tanısı ile zihinselden atandım.
Daha sonra ehliyet raporumda 82 çıktı .Evet sosyal yaşantımda zihin ile bir problemim yok normal insan gibiyim. Ama iletişimde, sinirlendiğim anda veya topluluk karşısında konuşurken ağzım buruşuyor konuşamıyorum. 3 dk önce söylenen emri unutuyorum. Ezberlediğim şeyi hemen unutuyorum anahtarı nereye telefonu nereye koyduğumu unutuyorum. telefonda konuşurken heyecanlanıyorum ağzım buruşuyor konuşamıyorum. 4 işlemi anlayabiliyorum.

Arkadaşlar kul hakkı yedim diye ödüm kopuyor rapor alırken doktora herhangi bir tiyatro oynamadım. Torpil yapmadık zaten yapsam kimsenin haberi olmaz yıllar boyu maaş alır otururum. Ama ben burda kendimi dökeyim ki içim rahat olsun. Lise de falan kaynaştırma değildim o zaman rapor da yoktu zaten liseyi 65 ort ile bitirdim.

Arkadaşlar Allah hepimizi kul hakkından korusun ama ben şu an çok cikmazdayim kul hakkı yedim gibi ama ben isteyerek yapmadım ilk baştaki raporda rol yapmadım. Bugün pskiyatriye gittiğimde doktor gayet sagliksin o günkü şartlarda doktorlar başka kriterlere bakmış olabilir dedi.
Arkadaşlar ne yapacağımı bilmiyorum kendime zarar veririm diye korkuyorum yardımınıza , tavsiyelerinize ihtiyacım var

İnsani bir durum olabilir. Kul hakkı yemeyen insan mı kaldı. O zamanın şartları onu gerektirmiş. Senle alakalı durum göremedim.

Son düzenleme:
bu konuyu birkere burda dillendirmen hata..!!!!
bundan belki 10 sene evvel sosyal hizmetlerde sınava müracat edince nasıl olduysa ordaki memur beni zihinsel kategorisinden sınava yazmış neyse çıktık geldik aradan zaman geçti o dönem baya bir benzer olay oldu ama çok şükür zihinsel sorunum yoktu sadece epilepsi hastası idim. neyse burda benzer konuşar açılınca bende derdimi anlattım birisi dediki beyinle alaklı tüm hastalıklar zihinsel grubuna giriyor öbürü diyor ki zihinsel engelli olmadığı halde zihinsel den girenlerin sınava iptal olacak felan derken kafamızı karıştırdı forum üyeleri saolsun gittik düzelttirdik. genel gruptan girdik ondan sona kendi infazımızı yakmış olduk hem atanamadık hemde eldeki engelli raporu gitti....
eğer o konuyı dile getirmemiş olsaydım belki şimdi 10 senelik memurdum... sözüm meclisten dışarı bu tarz ortanlarda çekemeyen istemeyen hasetlenen çok oluyor şu anda normak kpss den uğraşıyorum ama iş garanti olana kadar kimseye tek laf etmiyorum ..
nacizane acı tecrübem..

@OturanBoğa,

zaten benim canımı sıkan şu ilk raporda dezavantajlı olup ehliyet raporunda bunun tersine dönmesi ve haliyle kendimi kul hakkına girmiş gibi hissetmem çok canım sıkkın be abi maaş yatıyor haram yemiş gibi hissediyorum

@selimkalay78,

Şuan tümden iyileşseniz de haram/hak yemiş olmazsınız. Devletin, iyileşen engelliler işten çıkmalı gibi bir kuralı yok. Sadece engelli kategorisinden çıkarılır. Yani biraz iyileştim, artık engelli değilim diye kendini suçlu hissetme. Yasalsa sorun yok, iyileştiğin için sevin, yoluna devam et.

Ben bipolar olup 1 sene askerlik yaptım içinde bulunduğum durum zordu koşullar zordu belki ama yaptım şimdi benim durumda olup elverişsiz raporu alan kardeşlerim var ben onlara diyebilirmiyim ki ben yaptım siz neden yapmadınız ? Herkezin hayat hikayesi kendine özeldir özgür şayet öyleyse bile ben hakkımı helal ediyorum hakkım var ise .🙂

Üst Alt