Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandım. İşe başlayacağım günlerde sağlık sorunu olursa ne yapmalıyım?

2011MS1987

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben MS Hastasıyım.Hastalığımın herhangi bir tedavisi malesef yok.%54 oranında raporum var ve engelli olarak geçiyorum.İstanbulda bir üniversitede Takipli hastayım.2011 Yılında bu hastalığa yakalandım ve 5 kez atak geçirdim.

EKPSS' den 91 puan alarak CTE' ye atandım.Daha göreve başlamadım.Eli kulağında.Nisandan beri bu zamanı sabırsızlıkla beklemekteyim.

Üzülerek belirtmem gerekiyorki şuan atak geçiriyorum.Bazen kendi kendine geçiyor bu ataklar.Fakat ağustos ayında yeni atak geçirmiştim.6 Ayda bir oldu bugüne kadar.Lakin 15-20 gün oldu ve hala geçmedi şiddetini iyice arttırmaya başladı.Hareket kabiliyetim iyice düştü.Ben tabi 15-20 gün öncesinden hastaneyi aradım ve randevuyu 1 ay sonrasına verdiler.Yani 5 kasım.Büyük ihtimal ile 10 gün kortizon tedavisi uygulayacaklar ve koruyucu ilaç tedavisi ( atak geçirme riskini azaltan bir tedavi) içinde yatış yapacaklar.Bu yaklaşık 10-15 günlük rapor verileceği manasına geliyor.Raporu verecek kurum üniversite hastanesi ve profesör.

Kokrtuğum nokta ise işe başlangıç zamanına denk gelmesi.Yada işe başladım diyelim 2.3. günde hastaneye gitmem gerekmesi işe başlar başlamaz.Bu konudaki yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Birincisi bu.

2.Konu ise ileridede bu tarz bir durum ile karşılaştığımda bunun bana ve maaşıma ne gibi etkisi oalcağıdır.İnternette araştırırken şöyle birşey ile karşılaştım.
“657 sayılı Kanunun 152 nci maddesinde Devlet memurlarına ödenen zam ve tazminatlar detaylı bir şekilde düzenlenmiştir. Bu maddenin ortak hükümler bölümünde ise şu ifadelere yer verilmiştir.
'Bu zam ve tazminatlara hak kazanmada ve bunların ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır. Ancak;
a) Sağlık kurulu raporu üzerine verilen hastalık izinleri,
b) Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananların kullandığı hastalık izinleri,
c) Hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri,
hariç olmak üzere bir takvim yılı içinde kullanılan hastalık izin süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenir.'
Bu hükme göre, Devlet memurlarının bir takvim yılı içerisinde kullandıkları hastalık izni süreleri toplamının 7 günü aşması halinde, aşan sürelere isabet eden zam ve tazminatlar % 25 eksik ödenmektedir.”
Benim tedavim ömür boyu olduğundan ve takipli hasta olduğumdan dolayı bir kesinti olmayacağı yönünde bir anlam çıkardım.Birde sizden yorum almak isterim.

Şimdiden teşekkür ederim.Keşke hiç atak geçirmesem 365 gün çalışsam.O kortizon beni hepten bitiriyor.

Üst Alt