Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS ile atandım. Vergi indirimi alırsam maaşıma ne kadar yansır?
Merhaba
2014 EKPSS ile memur olarak atandım. Sakatlık vergi indirimi için başvuru yapıyorum. Maaşıma kaç TL ek gelir getirir bu sakatlık vergi indirimi ?
Bu indirim %40 üzeri her engelli çalışana var mı ?
Teşekkürler...
Evet vergi indirimi % 40 ve üzeri her çalışan için geçerli. Ancak indirim tutarları farklı:
% 40-59 ile 3. derece ise 28,5 TL
% 60-79 ile 2. derece ise 61,5 TL,
% 80 ve üzeri ise 120 yansır, ancak ikinci ve birinci derece için agi çakışması ile bu miktarlar düşebilir.
%40-60 oranıma uygun olduğu için 28 TL vergi indirimi alıyorum. Geçen ayki sağlık masrafım yaklaşık 120 TL ve her ayda bu cıvarda olacak gibi gözüküyor. Neden 28 TL gibi çok düşük bir artımız var. Bu miktarın artması için ne yapabiliriz ? Nereye dilekçe verebiliriz ?
csharpci,
yukarıda hangi oran aralıklarında kaç vergi indirimi uygulandığını belirtmiştim. Oranınız bir üst dereceye yükselmişse bu durumda vergi dairesine yeni raporunuzla başvuru yapabilirsiniz. Ama bunun dışında yükseltemezsiniz.