Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanıp memur olursam emeklilik için rapor oranının önemi var mı?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
188
arkadaşlar ekpss sınavı yapıldı şayet atanırsan kurum rapor isteyecek kayıtlar için rapor derecesinin bir önemi varmı yüksek almayamı çalışayım emeklilik için fark edermi bunu ögrenmek istiyorumda

rapor derecesinin bir önemi oluyormu memurlukta

Ataninca elimizdeki raporlar gecersizmi oluyor tekrardan rapormu alacagiZ paranoya?

paranoya rapor oranı 40-60-90 da doğru orantılı olarak yararlanacağınvergi indirim oranını etkiliyor rapor oranın fazla ise daha fazla muafiyet alırsın .sevdiyar raporun 2006 sonrası yani baltazara göre alınmış ise yeni rapor istemezler ki başvuru yapmadan önce raporunu da inceledikleri içinraporun sürekli baresi içeriyor sa , sen bu hakkı kazanmış oluyorsun

Ok abim ben bu sene aldim zaten sürekli TSK ederim bilgine

semsay engelli memur emekliligi 15 sene olarak biliyorum rapor derecesi önemlimi bilmiyorum muafiyet derken neyi kastettin
O BOGA SİZDEN DE CVP BEKLİYORUM

Şimdi rapor almak isze hiç bir fayda etmez 5510 sayılı kanundan sonra prim ve yıl şartını tamamlayan engelli personel kurum tarafından hastaneye sevk edilir ve yeni rapor alması talep edilir ve o rapor oranına göre emekli olur.

Gelir Vergisi Kanununun 31 inci maddesinde yer alan sakatlık indirimi tutarları, 2014* takvim yılında uygulanmak üzere;

Birinci Derece Sakatlıklar İçin: 800,00 TL
İkinci Derece Sakatlıklar İçin: 410,00 TL
Üçüncü Derece Sakatlıklar İçin: 190,00 TL

olarak tespit edilmiştir. Yani bu miktarlardan gelir vergisi kesilmeyecek.

Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (% 80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,
Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (% 60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,
Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (% 40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat sayılır.

bu bilgiye siteden ulaştım muafiyet derken vergiden muaf anlamında yazmıştım sitede bülent beyin paylaştığı bu yazı işinize yarar

ayrıca emeklilik de pirim ve yıl şartı da bu oranlara ve işe giriş tarihine göre değişiyor yani 15 yıl kesinliği diye birşey yok emekliliği gelen kişiyi kurum sevk edip yeni rapor isteyebilir.

ilker bey ben şimdi atanacagım diyelim rapor isteyecekler raporun bir önemi yokmu
2 ci sorum ise prim ve yıl şartını tamamlayacaksın sonra rapor oranına göre emekli olur demişsiniz ilk önce rapor oranı ona göre yıl şartı ve prim tamamlanmayacakmı

paranoya;
Siz 5510 sayılı yasadan sonra memur olduğunuz için şu tabloya göre emekli olacaksınız
2008_sonrasi.PNG

İlker bey; benim raporum sürekli ve % 65 oranı var yaşım 26 bu duruma göre 15 yılı doldurduktan sonra ben emekli olmayı istemezsem çalışmaya devam edebilir miyim?yoksa günüm dolunca mecburen emekli mi ediyor devlet saygılar....

Selamlar..bir soruda benden şu an 1993 ten beri sigortalıyım vergi indirimini alırsam emeklilik şartlarım dolmuş durumda..ekpps sonucu olduki atandık sgk daki günlerimiz ne oluyor hangi şartlarla emekli olabiliyoruz??/

ozi09,
ssk günlerinizi memur olduktan sonra bir dilekçe ile emekli sandığına aktara bilirsiniz.

officer rapor oranım yüksek olursa memur olursam agır işlere vermezler degilmi iş yükü olarak bir önemi varmı raporun

Raporda çalıştırılamayacağı işlere dair kısıtlamalar olursa, evet, o tür işler verilemez.

Üst Alt