Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanırsam Yetim aylığım ne olacak?

Danua.

Üye
Konular
106
Reaksiyonlar
2
Engeli nedeni ile emekli olanlar ekpss yi kazanıpta bir kuruma yerleştirilmeye hak kazandıklarında kurum bu kişilerin emekli olup olmadığını araştırıyormuş ve eğer emekli ise aldığı geçmişe dönük maaşları yasal faizi ile geri alıyormuş.Muş diyorum başka bir sitede biri böyle yazmış tabi burdakiler daha iyi bilir diye buraya sormak istedim varmı böyle bir durum.
Ben kendi hakkım ile emekli değilim , babamın üstündeyim yani onun maaşını annem ile paylaşıyorum 310 tl maaş tutarı.
Eğer atanırsam böyle geçmişe dönük bir ödeme ile karşılaşırmıyım ?

syildirim1412;
Eğer babanız SSk'dan emekli ise ve 2008 yılından önce yetim aylığı almaya başladıysanız memur olarak atandığınız takdirde yetim maaşınız kesilmez.Ben almaya devam ediyorum Ankara sgk'yı değişik vesilelerle her 3 arayışımda da maaşın kesilmeyeceği belirtildi.Ayrıca aşağıda bir arkadaşın mesajıda daha açıklayıcı olur;

emekliler tercih yapamayacak diye duydum ekpss den

Yetim aylığı almaya mani durum ortaya çıktıktan sonra ödenen aylıklar tabii ki geri alınır.

Üst Alt