Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atıp göreve başlamazsam ne olur?

bbking

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar;
Nereye sorarım ederim bilemedim burada değerli bunu bilen çıkabileceği umuduyla size sormak istedim.
Geçen ki meb atamalarında bir yere başvurmuştum.
Atamam gerçekleşmesi durumunda bu işe gitmezsem ne olur
beni neler bekliyor nasıl bir süreç olur
mesela 2-3 hafta sonra adalet bakanlığı kadro açtı oraya başvurabiliyor muyum
lütfen bilgi sahipleri yazsın desteğiniz için sağolun

Madem çalışmıyorsan neden başvuruyorsun.
Eğer yerleşirde işe gitmezsen o kadroyu boşuna işgal etmiş olursun
Kul hakkına girer bu
Evet başvurabilirsin ama istemediğin bir işe başvurmadan önce iyi düşün
O işi isteyen binlerce kişi vardır.

Emrdyl

ben gitmezsem kuvvetle muhtemel yedekteki kişi atanıyordur
ben gitmeyince kimseyi atamayacaklar mı boş olan kadroya ? Mantık biraz
kafa bulandırmaya ve gereksiz polemik yaratmaya gerek yok :)

bbking

İşte başvurmadan önce iyi düşünmek gerek
Nasıl olsa yedek vardır onu atarlar demeyeceksin
Polemik yaratma değil amacım işe alınıpta evraktan bihaber olanlar varmış
Neyse hayırlısı olsun

sıkıntı yok tabiki sadece bunu öğrenmek istedim Emrdyl

büyükşehirde yaşıyorum öyle her zaman gidemiyorum işkura ve işteyim şu an size sormak istedim fakat

şu kişi senden farklı söyledi hangisi doğrusunu nereden bilebilirimki >> kbenly

teşekkür ediyorum size >> Emrdyl // başka bilen biri varsa beklerim

verilen bilgiler yanlış

İşkurdan işçi alımı ile yapılan başvuruda kazandığınız halde o kuruma yada işyerine çeşitli nedenlerle atanmadığınızda o kadro zaten yedekten doldurulup kapatılıyor. Atanma olmazsa kapatılıyor yeniden alım yapılıyor: O zaman yeniden başvurabilirsiniz. Sorun yok

ancak EKPSS den tercih yapıp da bir kuruma atanmaya hak kazandığınızda 2. bir tercih işiniz bitiyor. Bir sonraki EKPSS sınavına kadar hiç bir yere başvuramıyorsunuz. Zaten atanma gelmesine rağmen gitmek herhangi sebeple gitmemişseniz ÖYSM tarafından elenirsiniz. Yeni bir EKPSS sınavına kadar tekrar atanma olmaz.

atanıp da yerleşmeyen yada yerleşen tekrar EKPSS sınavına girip tekrar tercih yapabilir. Atanması gelirse yinede atanabilir ancak bir üst kuruma yada üst öğrenim bitirmiş olduğu takdirde muvafakat alıp yerleşebilir. Aksi takdirde ataması yapılmaz..

Not: EKPSS den memur olarak yerleşen biri tekrar EKPSS.e girip yeniden başka kuruma Memur olamaz. Ancak Alt kurumdan üst kuruma memur olarak atanabilir. Söyle anlatayım MEB de memur olan biri Cumhurbaşkanlığında memurluk kazanıpda atanabilir. En üst kurum o..
ancak MEB de memur Sağlık bakanlığına memur olarak EKPSS ile atanamazlar bunun yerine tayin istemek zorunda.

Veya

MEB de hizmetli kadrosunda biri MEB olsa olmasa başka kurum olsa dahi MEMUR olarak da atanabilir.

Mr.No Hocam konuyla biraz alakasız ama çok merak ediyorum yanıtlarsanız çok sevinirim. İşkur üzerinden daimi işçi olarak kamu kurumuna yerleşen biri EKPSS genel atamalarda tercih yapabiliyor mu?

qsmuck

Evet...
Yapabiliyor...
İşkur ile atandıktan sonra EKPSS tercih hakkınız yanmaz. İkisi birbirlerini ilgilendirmez.

Sonuç olarak İŞKUR ile işe başlayabilirsiniz. İŞÇİ statüsünde primleriniz yatar. Olur da İleride EKPSS ile tercih yapıp da Memur olarak hak kazandığınızda durum değerlendirmesi yaparsınız. Belki de işçi olmakla avantajınız daha iyidir.

Bu nedenle tercihle memurluk kazandığınızda ancak memur işe başlama işlemleri yaptırmadığınız da o zaman EKPSS tercih hakkınız yanar.

Mr.No Çok sağ olun sizin gibi net bir bilgi veren olmamıştı teşekkürler...

Başta bi güzel küfür yersin sonra 1 ton beddua alırsın milletin hakkını gasp ettiğin için

Reel olarak bakarsak EKPSS puanın güm olur birdaha kullanamassın o puanı

bbking

olaya bu açıdan bakma çoğu kişinin durumu olmadığı için birdaha 50 tl verip yedek tercih yaptırmıyor

Üst Alt