Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile belediyeye atandım. Memleketime tayin olmak istiyorum..?

Kara88

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar son atamada programcı olarak belediyeye atandım. Göreve başladım. Amma ve lakin engel dururum baska şehirde yasamak için kritik ve açıkcası bende memleketimde yasamak istiyorum. Eşim iki senedir sigortalı çalışıyor bi yerde. Babamın 100 de 70 engelli raporu var ve bende engelliyim. Benim tayin olayım nasıl olur ne yapmam lazım

Kara88 senin tayin işi zor en az 1 yıl ordasın asaletin onaylanması 1-2 yıl sürüyor zaten ondan sonrada belediye zaten çakılı kadro çok saglam torpil olursa belki.Ayrıca atıyorum çalıstıgın belediye x parti gidecegin parti y partiyse işin ayriyetten zor ama engellilere tanınan 1 defaya mahsus nakil durumunu arastır belediyelerde geçerlimi diye ayrıca bu tekseferlik hak asalet onaylanmadan yapılıyormu onuda sor göreve başlamıssın zaten belediyenin personel işlerine cıkıp sorabilirsin ama işin zor kolay gelsin.

Öncelikle memleketindeki belediye ile görüş. Onlar tamam dedikten sonra şu an çalıştığın belediyenin muvafakat vermesi gerekiyor. İşte senin tayinin olması için gereken en önemli aşama burası. Muvafakatı verirlerse gideceğin yerin belediyesi istekte bulunur çalıştığın yerde onaylarsa gidersin. Ancak torpil demeyelim de yardımcı olmaları için sorunlarını güzel bir şekilde dile getir. Gideceğin belediye aynı parti ise o parti üzerinden de yardımcı olabilecek kişilere durumunu anlat. İnşallah hakkında hayırlısı.

Engelli tayin

Göreve başlayalı üç gün oldu ama tayin istiyorum. Engelli adama çok zormuş gurbette çalışmak. Düşüyorum bayılıyorum ne ana ne baba var.. nereye kadar böyle çalışırım psikolojisi 1 aya kalmaz öldürür beni. Belediyede programcıyım. Kendi belediyeme durumu anlattım yardımcı olacak güzel insanlara benziyorlar. Engelliler 1 defaya mahsus asalet bile almadan istediği yere tayin olabilir hükmü war. Şimdi benim ne yapmam lazım yardımcı olun lütfen

Kara88

Yukarıda yazdım ya. Gideceğin belediye ile anlaş, çalıştığın belediyeye durumunu anlat. Muvafakat verirlerse tayin olursun.

malesef belediyelerde atama olayı aşırı zor, çok sağlam biri ancak ön ayak olacak
kendi yönetmelikleri olduğu için engellire tanınan bir defalık tayin hakkını kabul etmiyorlar
yani yapma zorunlulukları bulunmuyor adamlar yazı yazıyor adam eksik diye, olay bitiyor...

umarım halledersin en yakın zamanda ama zor

Belediyeden farklı kuruma nakil

Belediyede programcı olarak çalışıyorum. Pek etmedi ama nakil istiyorum. Kendi kurumum sıkıntı çıkarmayacak gibi duruo. Kendi asaleti almadan nakil isteyebiliomus engelli memur.

Benim sorum burda su olacak belediyeden farklı bi kuruma nakil alabilirmiyim ikiside isterse eğer. İkinciside programcı olarak atandım illaki programcı kadrosuna mı nakil alacam yoksa memur olarak gidebilirmiyim. Forumda çok soru sordum kusura bakmayın ama dayanamıyorum artık ya bırakacam yada bi sekil gitmem lazım .

kardeşim..
öncellikle BELEDİYELER, ÜNİVERSİTELER, ÖZEL İDARELER VE BUNLARA BAĞLI MAHALLİ BİRLİKLER
bu 4 kurumda tayin mayin yok.. tayin diye bir ifade yok.. tayin denilen eylem yok.
olması da mümkün değil.
Tayin merkezi idarelerin taşra teşkilatları arasında olur.
Misal Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilat ise
Ağrı'nın Doğubeyazit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Taşra teşkilatı olur..
Bir bakanlık çatısı altında olduğundan dolayı tayin vardır..
-
Ancak Belediyeler, Üniversiteler ve Özel İdareler,
merkezi bir teşkilatı olmayan, özerk bir yapıda olan ve iç işlerinde diğer kurumlara göre bağımsız olan kurumlardır..
bu kurumlar sadece denetlenme yönünden bağımlıdır.
Bu yüzden, tayin sistemi asla mümkün değildir...
tayin derseniz yanlış cevap alırsınız.
Siz kurumlararası geçiş yapacaksınız.. Diğer adıyla NAKİL
Nakil için de yapmanız gereken işlemler şunlar :
1- Kendi kurumunuzdaki belediye başkanı/ başkan yardımcısı/ genel sekreter/ personel müdürü artık hangisiyle görüşmek istiyorsanız görüşün ve nakil talep edeceğinizi belirtin.. Kurumdan gidebilme izni alın.. bu iznin adı muvaffakatnamedir. Muvaffak belgesini alın.
2- ikinci adım olarak gitmek istediğiniz şehirdeki gitmek istediğiniz kurumla görüşün.. Misal Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçmek istediğinizi varsayalm.. Malatya turizm müdürünün yanına gidin... nakil talep ettiğiniz dilekçenizi verin. durumunuzu anlatın.. Onlar ya sizi kabul eder ya da reddeder.. eğer kabul ederlerse nakil yazınızı ANKARA TURİZM BAKANLIĞINA yazarlar.
3- Bakanlık onayı için muhakkak bir referans bulmak zorundasınız yoksa yazınız aylarca dolapta bekler.. bakanlık kabul ederse sizi, Allah'ın emri Peygamber'in kavliyle sizi belediye başkanından ister.. ve böylece nakil olursunuz..
4- şayet gitmek istediğiniz yer bir müdürlük değil de belediye ise, o zaman gideceğiniz yerdeki belediye başkanı ile görüşün. belediye başkanı tamam derse, direkt sizi kurumdan ister.. Mahalli idarelerde nakil işlemlerinde Ankaradaki genel müdürlük/bakanlık izni gerekmez.
yani ornem verirsek Konya belediyesinde çalışıyorsunuz.. Samsun Belediyesine geçeceksiniz.. Konyadan muvaffakat izni aldıktan sonra, samsun belediye başkanı ile görüşüp, nakil işlemini onaylatacaksınız.. Samsun belediye başkanı sizi kabul ederse DİREKT konyaya yazı yazar.. sizi ister. böylece Samsuna nakil olmuş olursunuz...

1 defaya yönelik tayin hakkı
MAHALLİ İDARELERDE GEÇERLİ DEĞİLDİR ARKADAŞLAR.
çünkü mahalli idarelerde;
;
1- Tayin yoktur.
2- Nakil sayısına sınırlama getirilemez..

mahalli idare personeli iseniz, 1 senede 5 farklı kuruma geçebilirsiniz.
bunun tek yolu elbetteki güçlü referanslarınızdır...

5 derken örnek olarak... 3 4 5 6 7.. istediğiniz kadar.. sınırlama olamaz..

MERKEZİ İDARELER
MAHALLİ İDARELER
bu iki idare sistemi gerek görev ve sorumlulukları ile gerekse de personel açısından birbirinden farklıdır arkadaşlar.

bir belediyeler
iki üniversiteler
il dışı tercih etmemek lazım dönmek zor

nfrysmn

bir belediyeler
iki üniversiteler
üç özel idareler
dört mahalli birlikler
-
bu 4 kurum da mahalli idaredir. taşra teşkilatı bulunmaz. belirli bir bakanlığa tabi değildir..

Jozefim

Allah razı olsun hiç bu kadar açıklayıcı anlatmadı kimse . Son bisey sorabilirmiyim engelliyim asalet almadan başvuru yapabiliom mu

Kara88

kardeşliğim
asaletini ister al ister alma..
her şey senin gücünle alakalı...
eğer belirli bir gücün yoksa bu kadar heveskar olma..

Nakil

Nakil için başvuru yapacam belediyeden belediyeye dilekçe örneği var mı yada neler lazım bilgisi olan yardımcı olsun

Kara88 Zor ancak , Örnek dilekçe Tıklayın

Önce gitmek istediğin belediyede boş kadro varmı ? yokmu? bu işi çözmen lazım, Tanıdık olması lazım ( gitmek istediğin belediyede) torpil döner o işlerde, Yada başkana kadar çık yüzyüze konuş, şansını dene

Daha sonra kadronun olduğu belediye seni göndermek istemesi lazım, bunun içinde derdini iyi bir şekilde anlatman ve ikna etmen lazım..

dilekçe kolay... yazarsın..
her şey güç meselesi...
gücün varsa sözel bile halledersin..

Asalet onaylanmadan tayin zor ancak Geçici görevlendirme ile yılda 6 aylık bir zaman için gidebilirsiniz. Asalet onaylandıktan sonra aynı kadroya naklen atama yapılması gerekiyor. Belediyeden belediyeye değilde MEB, Üniversite, Sağlık Bakanlığını yokla.

Üst Alt