Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS ile bulunduğumuz şehirde atanma şansımız nedir?
Şansınızı etkileyecek bir çok faktörler vardır
Puanınız
Tercih ettiğiniz kurum
Mezun olduğunuz okula
Alım yapılacak personel sayısı
Bulunduğun şehri tercih eden kişi sayısı
Ulan tek atanalım da hakkari Şırnak olsun arkadaş bıktım valla yaşadığım şehirden bıktım burdan gitmek uzaklaşmak istiyorum srıf bu yüzden bütün tercihlerim il dışı hep ....
Batsın bu dünya ulan ...
Ben bulunduğum şehire atandım. Yüksek puan al. Kadro da açılırsa yerleşirsin sıkıntı yapma. Bu arada hiç bilmediğin yere atanırsan da çok zorluklar var işin ucunda. Ben göze alamadım.
MEB e atanırsanız il dışına atansanız dahi bulunduğunuz yerde başlayabiliyosunuz, MEB bu imkanı bir kereye mahsus veriyo.
Ama diğer kurumlarda arkadaşlarında dediği gibi puan ve tercihlerle alakalı bir durum.
Kolaylıklar dilerim.
Ekpss şehir dışına atama Oluyor mu ? oluyorsa daha sonra hastalık nedeniyle ailemizin yaşadığı şehire geri atama oluyor mu ? istekte bulunabilyor muyuz o şekilde ?
MEB başlamadan istediğiniz yerde başlamanız konusunda yardımcı oluyor. Diğer kurumlarda ise engellilik durumuna bağlı yer değişikliği hakkı tanıyan bir yönetmelik var. Aday memur olmamak şartı ile çoğu kurum bu talepleri karşılıyor. Belediyeler ve Üniversiteler bu yönetmeliği uygulama konusunda nasıllar onu pek bilmiyorum.
Herhangi bir yere atandık diyelim iş başı yapmadan bu değişiklik için nereye başvuruyoruz?
Fizik öğretmenliği mezunuyum. Memleket dışındaki bir yeri tercih etmeyi düşünmüyorum. Ama dediğiniz gibiyse herhangi bir kadroya yerleşip değişebilirim. Memlekette kadro açılmasını beklememe gerek kalmaz.