Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile KPSS arasındaki fark nedir öğretmenlik için?

esin32

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben kpss ile ekpss arasındaki farkı öğrenmek istiyorum.(öğretmenlik için )
öğretmenlik atamaları için ekpss her sene oluyor mu?
ekpss sınavında da alan bilgisi eğitim bilimleri ve genel kültür genel yetenek olarak ayrılıyor mu ?
yani ekpss ile kpss arasında fark nedir?

tek fark ekpss ye engellıler gırebılıyo 2 sende bır oluyorr bukadarrr

ekpss engelliler için yapılıyor.. %40 veya üstü ve çalışabilir raporu almanız gerekiyor bu sınava girebilmek için.. ekpss 2 senede bir yapılıyor..30 gk 30 gy sorusu olup 60 dakikalık bir sınav ayrıca alan ya da eğitim bilimleri soruları sorulmuyor.. atamada engelli öğretmenlere kaç kontenjan ayrılıyor, branş sayıları ne oluyor bilemiyorum.. 28 ağustos meclis topltantısında atama kanunu görüşürlerse eylülde öğreneceğiz bunu da.. ama kanun geçmezse ekime kadar bekleyeceğiz..

anladım bilgilendirme için cok tesekkür ederim.

bir bilgi sormak istiyorum. Engelli raporu alıp normal kpss basvurduğumuzda (öğretmenlik için ) bize bir öncelik veriliyor mu ?

hatti;

Neden ekimi bekleyeceksiniz ekimde engelli ogretmen ataması var mı

Normal KPSS den girdiyseniz ayricalik olmaz. Engelli ogretmen ve normal ogretmen atamalari büyük ihtimalle beraber yapilacak. O da mecliste cikacak atama kanunu ile olacak.

Engelli raporun varsa ayrıcalıklı olursun.

Kpss ye girip kpss ile atanmak adına engelli olmanın hiçbir getirisi yok normal kişiler gibi ataması öncelik yok..ekpss nin snavı 2 yılda bır yapılıyor ama öğretmenlik konusunda bıraz karmaşa hakim ekpss de kontejyanlarda bölüm sayısı ve hangi branştan hangi puanlarla alım yapılmış açıklanmıyor hemen (sadece kontejyan sayısı bellı atıyorum 400 öğretmen alınacak brans yok ) ekpss puanıyla hem öğretmenlik hem memurluk tercihi yapabiliyorsunuz .Ekpss ile kpss kpss ile ekpss tercihi yapılmıyor her ıkısınınde snav ve alımı birbirinden ayrı

Ekpss ye basvuru yaptim diyelim ayni yil icerisinde kpss yede basvuru yapabiliyor muyum ?

Eğitim bilimleri sorulmadığını bilmiyordum iyi oldu . Kesin belli olsada tarihi, bi adam akıllı Çalışmaya başlasak . Bu arada ekpss kurslarından bilgisi olan var mi istanbulda

EKPSS ile öğretmenlik çok zor..
KPSS ile açılan öğretmenlikte kura ve atama var iken EKPSS ile hademelik revaçta..

Yani demek istediğim EKPSS ile sınava girmelisiniz. Yerleşirseniz diyelim memur olursanız çalışırsınız. EKPSS de Öğretmenlik kadrosu varsa o da sansınıza kamış. Kötü bir şey yok hükümet Engelli öğretmen alımı yaparsa EKPSS ile sansınızı denersiniz. Bakarsın belli olmaz...
Yine de KPSS sınavına girmelisiniz. Öğretmenlik için atama ve kura buradan başlıyor. Hadi diyelim atandınız.
1. EKPSS ile memur(başka kadro olabilir misal memur verdim) iseniz muvaffakat alırsınız öğretmen olarak geçersiniz.
2. EKPSS le öğretmen iseniz KPSS ile atanamazsınız muvaffakat vermezler.
3. Aday memur iseniz geçiş yapabilirsiniz. (burada net emin değilim iyi bilmek lazım)

Ben olsam hem KPSS hem EKPSS girerim.

ha bu arada KPSS ile memur iseniz EKPSS ile öğretmenlik ataması varsa ona da girebilirsiniz. tersi de geçerli...

KPSS ile kazandığınızda özürlü raporu sunarsanız engelli kadrosu işgal edersiniz. Bu da elde var...

Mr.No hocam bende öğretmen olmak istiyorum da pedagojik formasyon a eylül ekim gibi başlayacağım heralde gönlümde öğretmen olmak var ama bilemiyorum hayırlısı.

normal kpss cok zor girenler bilir. ben sadece ekpss den gireceğim.

Tekcare100de40 kardeş, bence KPSS.ye de girmelisiniz.. Düşük puan olsa dahi, sansınızı denemelisiniz....
EPSS ile hademeliğe talip olmamalısın. EKPSS de Öğretmenlik kadrosu açılmaz demiyorum, ama iyi bir kadro çok düşük..

EKPSS ile öğretmen olmak çok daha kolay. En büyük fark bu olsa gerek. Memur olmak da çok daha kolay EKPSS ile. Engellilere avantaj olarak verilmiş bir hak.

Selam

evet başvurabilirsin

Merhaba ben fizyoterapi teknikerliği için ekpssye girmek istiyorum . AMA daha hicbir şekilde başvuru felan yapmadım ayrıca ne yapacağımı da bilmiyorum. Birde fizyoterapi teknikerliğinde kontenjan var mı? Atama durumu nedir sizce

Degerli hocalarim ogretmenlik icin gygk tek mi? Yoksa alan ve egitim bilimleri sinavida yapılıyor mu? Cok tskrler

Genel yetenek genel kültür. Egitim bilimi yok. 60 soru soruluyor. Branşınız nedir?

Ekpss sınavı kolay değil. atama da o kadar kolay değil. normal kpss öğretmen alımları daha çok oluyor. ikilem de kalmaya gerek yok.

Ağalar bölümleriniz nedir. Ekpssde her branştan atama olmaz. Beli başlı bölümleri atıyorlar. Edebiyat, Türkçe, sosyal, tarih, sınıf ve din kültürü öğretmenliği gibi. En çok kontejan bunlara veriliyor. Diğerlerinde pek bir şey beklemeyin. 2018 2019 atamasında çok insan ağladı burada kontejan açılmadığı için. Üzülmeyin sonra. Ekpss kpssye göre sadece soru bakimından az diye kolay . Yoksa sorular neredeyse eşit zorlukta. Hatta ben ekpssde daha zor sorular görmüştüm

felsefe benim bölümüm atama yapmaz mı ? bölümler arası kontenjan dağılımı yapmiş ama niye insanları yanlişa sürüklüyorsunuz ?

küçük yastan beri skolyoz hastasıyım su anda 53 derece askerden muaf oldum raporda belli bir derece vermediler, sade savaşta ve barışta askerlık yapamıyacağı yazıyordu.işin komık tarafı dışarıdan kımse fark edemiyor.çok hastane dolaştım en son balta limanındakı doktorumuz ameliyata gerek olmadıgını kemık gelısımın tamamladıgımı daha fazla ilerlemeyeceğini söyledi.ben bir matematik öğretmenıyım. şu anda ücretli olarak görev yapıyorum.arkadaşlar e kpss girmemi önerdi.şu anda bir araştırma yapıyorum.

soru 1 kendimi engelli gibi hissetmesem bile ekpss girmem etik olurmu
soru 2 normal kpss girip kazanırsam bu engel karşıma cıkarmı ( askerden muafım neden skolyoz )

haydarali28

1- Siz engelliyseniz ve ekpss ile atanırsanız evet etik olur bunda bir şüphe yok ancak engelli değilsiniz ve bir şekilde engelli raporu alarak sınava girer atanırsanız işte bu etik olmaz.

2-Normal kpss ile atanmanız durumunda sizin engelli olup olmamanız yada askerlikten muaf olmanız bir sorun teşkil etmeyecektir.

Üst Alt