Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS ile kurum değiştirdim. Sınıf değişikliği için hangi raporu kullanmalıyım?
ben 2005 yılında bir % 75e ngelli raporu aldım ve 2012 ÖMMS sınavı ile ceza tekif evlerine hizmetli olarak 2013 yılında atandım
daha sonra 2014 yılında vergi indirimi için maliyeye başvuru yaptım ve tekrar hastaneye gönderdiler ve raporum % 35 e düştü
ben tekrar 2016 EKPSS sınavına girdim ve 2018 Adalet bakanlığına memur olarak genel idari hizmetler sınıfına geçtim
benim kurum değişikliği bir üst sınıfa geçmek için kullanacağım rapor işe girdiğim rapor olabilir mi yoksa vergi indirimi için aldığım rapor mu geçerlidir şayet vergi indirimi için aldığım rapor % 35 olduğu için engelli sayılmıyorum
tezene40 Geçmiş olsun arkadaşım işin biraz zor. Son alınan rapor bir önceki raporu iptal ediyor. Bu yüzden sen artık engelli statüsünde görünmüyorsun. Hizmetli olarak atandığında kurumda devam etseydin verilmiş hak geri alınamayacağımdan dolayı bir sıkıntı çıkmaz. Ama yeniden atanmak için kuruma eski raporu teslim edersen eğer bu ortaya çıkacaktır, ve ataman iptal olacaktır.
Çok geçmiş olsun arkadaşlar gerekli bilgileri yazmışlar. Kazanılan hakkınız var yani şu an çalışmaya devam ettiğiniz kurumda hakkınız var kurum değiştirdiğiniz an zaten atamanız yapılmaz hadi yapıldı diyelim arkadaş bahsetmiş atamanız iptal olur diye ama şu var yanlış beyan da bulunduğunuz için de TCK nın gerekli maddeleri gereği devleti yanıltmak suçundan ceza alırsınız. Ben sizin yerinizde olsaydım izleyeceğim adım şu olurdu
1 atandığım kuruma giderim
2 insan kaynakları görevlesine durumu anlatırım
3 evraklarımı alın ben tekrar heyete başvuracağım rapor çıkar çıkmaz size teslim edeceğim derim
4 bunları yaparken rapor fotokopilerimi T.C. noterine muhakkak onaylatırdım ki devlet yanlış beyan yapmadığımı anlasın veya soruşturma açılırsa elimde kanıt olsun
5 kurum bu durumu kabul etmezse bıynumu büket çakıştığım yere geri dönerim kurumlar arası geçiş veya görevde yükselmeyi beklerim.
Bu arada yazmayı unutmuşum 4. Adımda tekrar heyete girerdim olaki yine 35 verdiler yapacak bir şey yok çünkü engel oranınız zaten 35 dir 2005 teki engelli sağlık raporu yönetmeliği çok kez değişti en son yönetmelik Avrupa birliği uyum sürecine göre tekrar düzenlendi. Fakat son çıkan yönetmeliğin son maddelerinde şöyle yazar tam yazamayabilirim hatırladığımı yazıyorum bu yönetmelik tarihinden önce alınan raporlarda kazanılmış hak esastır fakat siz o tarihten sonra tekrar rapor aldığınızdan en son aldığınız rapor esastır. Hastalığınız da bir ilerleme olmuş olabilir veya yönetmelik 2016 da tekrar değişti yeni eklenen bişey olmuş olabilir tekrar heyete girmenizde yarar var. Sağlık bakanlığı sitesinden mevzuat kısmından engelli sağlık raporu yönetmeliğinin son halini bulabilirsiniz ekli listede hastalığınızı bulun oran ne yazıyor ona göre hareket edin.
Sağlıcakla
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kaybedecek birşeyiniz yok. Zaten oran 35 e düşürülmüş. Vakit kaybetmeden rapora itiraz edin. İki hastaneden aldığınız raporları il yada ilçe sağlık müdürlüğüne götürerek itirazda bulunun. Memur atamasında kullanacağınızı belirtin süreci biraz daha hızlandırırlar. Hakem hastane 35 üstü verirse ne ala vermezse zaten başladığınız pozisyonda kalırsınız.