Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ile MEB'e atandıktan sonra kurum değişikliği nasıl yapılır?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar..Ekpss ile samsun meb e atandım hizmetli olarak.Asalet onaylanınca yada görevde yükselme durumu olunca kurum değiştirme hakkınada sahip miyim? bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler.-

hayırlı olsun kanka bilgim yok ama hayırlı olsun deyim dedim :D

ben atanamadım da ben özelde mutluyum açıkçası :D maaş biraz düşük mühendis maaşına göre ama haftada bir işe gidiyorum oturduğum yerden yazılım işi yapıyorum :D

Ooo iyiymiş harika :D boşver özelde rahatsan özel daha iyi en azndan haftada bir işe gittiğin için :D sanada hayırlı olsun diyelim ozaman

eyvallah benim 6 ay oldu neredeyse rahat ya yazılım alanı bir de gelişmeye açık :D

sohbete gel işin yoksa kaynatalım az :D

Öncelikle hayırlı olsun.Ben de Meb'de hizmetli memurum.Kurum değiştirmek için asaletin onaylanınca geçmek istediğin kuruma dilekçe vereceksin iki kurumdan da muvafakatname gelince kuruma geçişin onaylanır ama iki kurumun da onaylaması gerekir

Faruk33 asalet onaylandıktan sonra geçiş istediğimiz kuruma dilekçe mi veriyoruz sadece? ben geçiş sınavı falan gibi bişey duymuştumda

Kurumlar arası geçiş için geçmek istediğiniz kuruma dilekçe verirsiniz aynı kurumda üst kadroya yükselmek için GYS(Görevde Yükselme sınavı)ile yükselirsiniz

Bence diğer ekpss sınavınada gir kurum değiştirmek burda yazıldığı gibi kolay değil ben kendi kurumumda yer degistiremedim kpss ile baska tercih yapacak oyle kurum degistirecem RüzgarGülü55

bende meb de 4 yıllık memurum bence kurum değiştirmek yerine görevde yükselmelere gir o daha mantıklı, eğer yeteri derecede donanımın varsa zaten şu anda da sana memurluk yaptırırlar meb güzel bir kurum

RüzgarGülü55

Asaletin onaylandıktan sonra istediğin zaman kurum değiştirme talebinde bulunabilirsin. Bunu nasıl yapacaksın anlatayım hemen :)

Öncelikle gitmek istediğin bakanlığa başvuru yapacaksın daha sonra o bakanlık seni kabul ederse, senin kurumuna yazı yazacak senin kurumunda izin verirse geçmek istediğin bakanlığa geçiş yapacaksın. Bu işler bukadar basit olmuyor bilgin olsun.

Bende MEBe hizmetli olarak atandım ama memurluk yapıyorum etrafımda ki çoğu arkadaşda öyle...

karargahx

Hmm iste bunu duyduguma sevindim kimisi illa sinava girmen gerekiyor diyor çünkü. Aynen bende biliyorum tabiki kolay olmadığını da. Şöyle bi durum var ben orta okula atandım ilk görev yeri olarak orda 2 memur vardi zaten.Fotokopi evrak isleri falan bana kaldı pc isleri onlarda. O fotokopi makineleri okadar havasiz bırakıyor ki odayi calismaya baslayali bas agrilarim artti. Kurum ici degisiklik yapsam 3 sene degistiremiyorsun diyolar.yani bi halk egitime yada baska okula gecis istesem isteyemiyormusum

Memuriyetiniz hayırlı olsun. Emekli olmakta nasip olur inş.
Üniversiteye ilk girdiğimde herkesin ağzında bir " dikey geçiştir"
Memur olduk görevde yükselme ya da kurum değişikliğidir gidiyor.
İşsizken bir işim olsun yeter. Özelde işe girdim.Hafta sonum olsun yeter.
Banka da işe başladım. Memur olayım yeter.
Memur oldum bu bakanlığın imkanları iyi oraya geçsem yeter.
6 yıllık memurluğumda çevremde henüz kurum değişikliği yapıldığını ne gördüm ne de işittim.
Öyle " bir dilekçeye bakar " olayı bana pek gerçekçi gelmiyor.
Belki fark yaratman gerekiyor . " Alınabilirliğinin olması" gerekiyor.
Önce asaletin bir onaylansın . Sonrasına o zaman bakarsın artık.

Hayırlı olsun Hatice, mevzuat arkadaşların dediği gibi oluyor, örnek dilekçeler var internette. Ömründe 1 defaya mahsus tayin hakkın var, bence fotokopi makinesi başımı ağrıtıyor gibi bir sebeple kullanma derim, "son ihtimal" olarak kullanılması gereken bir hak, ileride ne olacak kimse bilemez.

Geçmek istediğin kurumun tepesi seni yakın olarak tanıyorsa ve kaymakamın reddedemeyeceği bir makam ise naklen atama sağlanır. Böyle bir imkanın yoksa neredeyse imkansız, olur bir şey olsa müdürler, şube müdürleri çoktan kaçardı başka yerlere :) Tek yol bu değil ama, görevde yükselme veya ünvan değişikliği sınavına girersin, veya yeniden ekpss'ye girip sadece istediğin kurumları ama GIH olmak kaydıyla denersin, atanamazsan sonraki atamalarda şansın artar her atama ilanında.

Allah yardımcın olsun.

oneday öncelikle teşekkür ederim sağolun. Insanoğlu hep en iyisini ister haklısınız ama ben baska bir kurumu maaş yada statü yada başka bir şey için istemedim. Okul ortamında çalışmayı atanmadan öncede istemiyordum ben.Asaletim onaylanınca bakcam zaten bir kac ay kaldı. Olmazsa gene ekpss ye girerim yada böyle devam eder 3 sene sonra görevde yükselmeye girerim.Sonucta durmak doğru değil ilerlemeye çalışmak lazım öyle degilmi? Iyi günler diliyorum

bayz teşekkür ederim detaylı yorumun için. Evet bende duymadım öyle pek kurum değiştiren ama dilekçe verirsin kabul edilirse olur gibi şeyler duyunca burda sormak istedim.Bilmedigimden yani. Evet tayin hakkımı kolay kolay kullanmak istemiyorum her ne kadar samsundan hic gitmeyi düşünmesem de. Bu açıktan önlisans bi bölümü okumaya başlayacağım ekpss ye önlisans dan girebiliyor muyum bitmeden?

RüzgarGülü55 ekpss'ye başvurduğun tarihte ne mezunu isen ona girersin, bir ay sonra mezun olacak olsan bile liseden giriyorsun. Liseden girmek daha kolay, 90'a yakın veya üzerinde alırsan birinci olmadı ikinci atamada GIH'e geçebilirsin. Ama tayin hakkın olmayabilir, kurumdan kuruma değişiyor, yani gidemeyeceğin bir yeri tercih etmemeye çalış.

siz memurdan memnun musunuz ? benim en sevmediğim iş.

özelde yazılımcı olarak çalışıyorumya iş ortamı ile parasını söylemiyorum bile..

kamu nun yazılımcı ile memur maaşı özele göre çok düşük. iş ortamı o kadar berbat ki herkes birbirini yiyor. huzurun h si bile yok.

EKPSS yazılımcı olarak bi kazanabilsem :D geçensene 2 kişilik kadro vardı oda tutmadı :(

kurum değiştirme den kasıt, başka bakanlığa geçmekse o kadar kolay olmaz fakat farklı bir meb kurumu için bi kerelik tayin hakkı var diye biliyorum.

RüzgarGülü55

Öyle birşey yok eğer fotokobi makinaları senin rahatsızlığını arttırıyorsa başka okula geçiş için görevlendirme talebi yapabilirsin kabul edildiği halde geçiş yaparsın bunun için süre yok, başka ilçeden başka ilçeye tayin istediğin zaman onda 3 yıl limiti var. Bilgin olsun.

Üst Alt