Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile memur olarak atanmak ile beden eğitimi öğretmenliği arasında kaldım!?

Deniz Ç.

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar 23 yaşındayım, engelim sonradan oldu. Geleceğe dair sizlere danışmak varsa konunun mutfağında olan kişilerden tavsiyeler almak istedim. Lise mezunuyum beden eğitimi öğretmenliği okumak istiyorum ancak odaklanma sorunum var hastalığımdan dolayı bu zorluyor ciddi anlamda. E KPSS ye girip memur olabilir miyim zorluk derecesi nedir konuya pek vakıf değilim sizlerinde gerek yorumlarınız gerek görüş ve önerilerinizle bir seçim yapabilirim.
Konunun özeti 4 yıl okumalımıyım ideailim için yoksa memur olup çalıimalımıyım :) birde lise mezunları ne tür bir memurluk olabiliyor

Deniz Ç.

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, umarım iyileşirsin, iyileşme ihtimalin yoksa da ilerlemez...

30 yaşımdayım şu an o yaşlarda olsam imkanım olsa hayal ettiğim şeyi denerdim öncelikle... Olmuyorsa bile bir yandan sınava hazırlan bir yandan da yapabilirsen iyi bir üniversiteye girmek için çabala, acele etme. Memurluk için lise mezunu olarak şansın düşük çünkü hizmetli kadrosu açıyorlar diye hatırlıyorum. Önlisans ya da lisans mezunuysan memur olabilirsin, artık atama sayısı azaldı puanlar da yükseldi, 85-90 alman lazım atanabilmek için. Lise için dersen 98'le açıkta kalanlar olduğunu duyuyoruz...

Her şey gönlünce olsun

Deniz Ç.

Merhaba,
Yaşım 44. Edebiyat Öğretmenliği mezunuyum. 10 yıldır bir okulda düz memur olarak çalışıyorum.
Öğretmenliği kendim istemedim. Ben de pek ders anlatıp, bir şeyler öğretecek kumaş yok. Alan bilgimin tamamını yitirdim zaten.

Seveceğiniz bir bölümün herhangi bir üniversitede diplomasını almak size öğretmen olmak için yeter.
(Beden olur veya başka bölüm olur, fark etmez.)

Öğretmen olunca statünüz ve özlük haklarınız ve maddi olanaklarınız daha iyi olur. Amiriniz okul müdürü olur ama işinizi yapar evrağınızı verirsiniz tamamdır.

Merak ettiğiniz başka soru olursa da cevaplarım.
Son olarak:
Arada 500-1000 engelli öğretmen ataması yapılıyor. Eğer diplomasına sahip olursanız öğretmen olarak atanmak en kolayıdır bence.

madem fikir yazıyoruz ozaman bende bi fikir veriyim mevcudiyette raporunuz varsa ve %40 ve üzeriyse eğer anadolu üniversitesinde 2 yıllık bir bölüm yazın engelli raporu olandan ayrıca harç parası alınmıyor kayıt sırasında verildiğinde hızlıca bölümü bitirin ve önlisans diploması almaya bakın sonra engelli kpss ye girin ki okurkende girebilirsiniz puanlar 4 yıl geçerli önlisanstan girersiniz zaten okul biter atamanız yapılır lise kpss den girerseniz 90 üzeri anca yerleşir ön lisanstan girerseniz 80-85 arası yerleşme ihtimaliniz var ben 81.203 ile ilk girişimde meb vhki olarak yerleştim önlisans 3001 alansızdan (Aöf Türk Dili 4 yıllıktan toplam 8 dersim kalmışken 4 yıllık yerine ön lisans aldım ve sınava onla girdim o sıradada iktisat yazdım şimdi 3.sınıfım ata aöf iş sağlığı 2. sınıfım ktü kimya 4.sınıfım 2018 sınavı için sadece aöf türkdilinden ayrıldım yani) atanması binevi lisanstanda lisedende önlisansın daha kolay.Memurluğu beklerken veya atanınca yine ideallerinden vazgeçme yaz beden eğitimini zaten memursan kolaylık sağlanıyor derslerine gider mezun olursun hem diplomanla derecen kademen değişir hemde lisanstan girip sınava atanırsan engelli öğretmen olabilirsin mevcudiyette memur olduğun için 1 yıllık aday memurluğada gerek kalmaz kurum arası geçişde sağlamış olursun.Benim fikrimce direkt 4 yıllık beden bitirenece yaş ilerlemiş olacak lisans kpss daha zor ve alt eğitimden sınava giremeyeceksin lisans bitirince en azından işin garanti olduktan sonra gelirse yaparsın gelmiyorsada zaten memur olmuştun ve besyo yuda bitirdin sorun yok yani hemde 2 diploman birden olmuş olacak daha kısa sürede

Son düzenleme:
Üst Alt