Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile memur olmak istiyorum. Bağkur'a raporumu bildirmeli miyim?

emrece06

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
'''Dün itibariyle''' hastaneden % 44 sağlık raporu aldım. [(İşitme, iki kulakta da yüzde yüz) tek kulaktan ancak cihaz yardımıyla duyabiliyorum]. İsteğe bağlı bağkurluyum. 1999 dan beri prim ödemelerimi yapıyorum. Raporumu SGK ya bildirmedim. Sizden öğrenmek istediğim EKPSS sınavına girip memur olmak istiyorum. emeklilik için raporumu bildirmelimiyim yoksa ekpss girip memurluğu beklemelimiyim. 4680 gün dolmuş gözüküyor fakat 18 yıl olmadı zaten.
10/05/1973 doğumluyum

Hizmet Türü İsteğe Bağlı Sigortalılık
Başlangıç Tarihi 28.05.1999
Terk Tarihi 31.05.2002
Hizmet Süresi 3 yıl 0 ay 3 gün
Hizmet Türü Yeniden İsteğe Bağlı Sigortalılık
Başlangıç Tarihi 01.10.2002
Terk Tarihi
Hizmet Süresi 12 yıl 2 ay 5 gün

ben memur olmak istiyorum sınava girip

Bağkur'a rapor için bildirim yapmanıza gerek yok, çünkü zaten Bağkur'dan emekli olacak olsanız dahi elinizdeki rapora bakmazlar kurum sevkiyle yeni rapor isterler.
Ayrıca, siz şimdi memur olduğunuz zaman, bu 4680 günü memur olduğunuz tarihten geri çıktığınızda, bu 1 Ekim 2008 öncesine gelir.
Bu da emeklilik şartlarınızı şu şekilde etkiler:
Kaç yılına denkgeliyorsa o dönemde raporunuzun/engelinizin olduğunu ispatlayabilirseniz 5400 güne tamamladığınız vakit,
Eğer o dönemde engeliniz yoksa sonradan olmuşsa bu durumda 6480 güne tamamladığınız vakit emekli edilirsiniz , emeklilik talebinde bulunursanız.

Ama zaten ekpss 2016 da olacak muhtemelen: öğrendiğim kadarıyla 18 yıl 4680 gün. ollması gerkiyo. prim ödemesi dolmuş ama yıl olararak 3 yıl var gözüküyo. 2016 da da emekliliğe iki yıl 2yıl kalmış olacak. 2 yıla ragmen başvuru yapıp giremezmi

Emekli olmadığınız sürece EKPSS'ye girebilirsiniz.

Üst Alt