Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile öğretmen olan biri göreve başlamadan şehir dışına tayin isteyebilir mi?

ayşe008

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrb.öğretmen atamasından atanan bırı göreve baslamadan yaşadığı sehre tayın alabılırmı.
lütfen acıl cevap...

Asalet onaylanmadan yapılabilir mi ?

Merhaba;

EKPSS ile atanan bir öğretmen olarak yanıt vereyim sorunuza; isteyebiliyorsunuz.

Ancak atandığınız il, bazen sizi derhal göreve başlatıp bu talebinizi geri çevirebiliyor zira 2020 Şubat atamasında Şanlıurfa İl MEM tam olarak böyle yaptı.

Göreve başlamayan arkadaşlarımız da daha sonra istedikleri şehirlere başvuru yapıp yer değiştirdiler.

Ayrıca asaleti beklemeden yine mazeret tayini dönemlerinde yer değişikliği hakkınız var. Talep edebiliyorsunuz.

kendimce şöyle bir çıkarımda bulundum ama ..

şimdi 657 sayılı kanunda
Madde 54 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/19 md.)
Sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenler başarı listesindeki
sıraya ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak
atanırlar.
Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz
ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.
denilmiş. önce sanıyorum daha göreve başlatılmamış arkadaslar için onlar daha henüz memur da sayılmadıklarından, o zaman 657 ye tabiiyeti de yok diye düşünülmüş olabilir ve bu sebepten yer değiştirmesi mümkün kılınmış gibi görünüyor.

ben de dedim ki o sebepten kanaatimce atandıktan sonra (yani ama göreve başlatıldıktan sonra)
yer değiştirme yapılamaz. FAKAT bu defa da bazı arkadasların ;
o yasanın bu bölümü normal kişiler içindir, engelliler hakkında bu şekilde uygulanmıyor diye rivayette bulunuyorlar

kafası karışık durumdayım valla ama şöyle diyim , ben göreve başlatıldıktan 3 ay sonra dilekçemi verdim sizi durumdan haberdar ederim , tahminen 1-2 hafta içinde sonuçlanır diye umuyorum.

vahapaydin hocam bana da göreve başlamadan yapamazsınız dediler. Bi 3 ay filan beklemek gerekirmiş birkaç yerede sordum.

Göreve başlamadan istediğin yere tayin hakkın var. Zaten bunu atandığın şehrin memuru söylüyor. Söylemezsede sen söyleyeceksin bazıları bilmiyor tam engelli haklarını.

Üst Alt