Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile ön lisans mı lise düzeyinden mi atanmak daha zor?

Samarra

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
57
Bu konulara çok yabancıyım.
Ortaöğretim (Lise, alan yok) düzeyinden atanmak çok mu zor?
Önlisans mezunu olmaya çabalamalı mıyım? Önlisansta düz memur olmak daha mı kolaydır lise düz memur olmaktan?

+ Aynı zamanda KPSS'ye de girebilir miyim ve KPSS kursunu tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler.

Yuyu
Çok az kadro açıldığı için atanmak için 80 üstü puan almak lazım ortaöğretim kısımından genellikle hizmetli alıyorlar ve giren sayısı çok olduğu için rekabet daha fazla önlisans ve lisansta giren sayısı ortaöğretime göre daha az ama ondada 80 ve üstü lazım ama onlarda düz memur veya branştan alım yapıyorlar.
Kpss girebilirsin ama atanırsan bazı kurumlar çalışabilir diye sağlık raporu istiyorlar orada engelli raporun sorun olacaktır.

Yuyu

Kesinlikle ön lisans, hatta gidebiliyorsan lisans da kovalamalısın.

Orta öğretim neredeyse sadece hizmetli kadrosundan memur alır ve nitelik aramadığı için kalabalık bir havuzdan atanmaya çalışırsın ihtimalin düşer.

Ön lisans ve lisans için kısmen iş daha kolaydır alanın olacağından bir bölüme yoğunlaşırsın. Mümkün olan iş potansiyeli yüksek bölümleri tercih edersin.

Elbette hem kpss hem de ekpss birlikte girebilirsin sorun olmaz.

Kpss kursu olayı biraz cüzdan meselesi. Fiyatlar elbette artmıştır, teknolojinin bu denli geliştiği devirde her bilgiye internet üzerinden ulaşabilirsin.

Ben 80.39 onlisans ekpss den puan yaptım onlisans veya lisans tan atanman daha kolay youtube benim hocam kanalı sınava çalışmak için süper tavsiye iki yıl oku

Üst Alt