Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ilk başvuruda e-Devletten alınan ve e-imzalı rapor kabul ediliyor mu?

hkmpli

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Bugün ÖSYM bürosuna gidip AİS fotoğrafımı güncellettirdim. EKPSS başvurusu için diploma ile gelmeye gerek var mı? diye sordum. YÖKSİS’te gözüktüğü için gerek yokmuş.

Konu ile ilgili sorularımı yanıtlayan arkadaş, ilk başvuru ise önce “bağlı olduğun ilçedeki Sosyal hizmetler merkezine gidip, aslı gibidir yaptığın raporu onlara teslim et, aslını sakın verm” dedi. Direkt araya girip, “ben zaten oradan geliyorum, e-imzalı barkodlu e-devlet çıktısı ile gittim, dolayısıyla raporun aslı gibidir olan şeklini talep etmediler.” diye cevap verdim. Fakat, “bizde öyle olmuyor, çünkü bize öyle bir talimat gelmedi.” şeklinde yanıt aldım.

Şimdi, Sosyal Hizmetlerden ön taahhüt belgesini aldıktan sonra ÖSYM e-devletteki e-imzalı raporu veremeyecek miyiz? İlla notere gidip aslı gibidir
mi yaptırmam gerekecek?

Nasıl yani?
Raporun aslı gibidir aile sosyal bakanlığına gösteriyorsun onlar bakıp fotokopi çekip geri veriyorlar sana.

Sosyal hizmetler denmiş o nedir?

Daha başvurular başlamadı nereye başvurdun sen?

Basvurular 24' ünde başlıyor. Neye basvuru yaptın ki sen pek anlayamadım

Engelli kimlik kartı için başvurdum arkadaşlar. EKPSS’ye değil. ÖSYM’ye EKPSS ile ilgili kafama takılan bazı soruları sormak için gittim. Misal 2 lisans mezunuyum, tek diplomamı getirsem yeterli mi? Ya da sistemde gözüken diploma bilgilerim kafiyse diplomasız gelsem olur mu? gibi. Çünkü ilk mezun olduğum fakülteye ait diplomam nerelerde bilmiyorum. Ona göre üniversiteden talepte bulunacaktım vs. vs.

İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne gittim. İkametimin olduğu ilçenin Sosyal Hizmet Merkezi’ne yönlendirdiler. E-İmzalı E-Devlet çıktısını, fotoğrafımı ve kimlik fotokopimi bıraktım. 1 ay sonra Kimlik kartınızı alabilirsiniz dediler. Raporun aslı gibidir olanını isteriz falan demediler.

EKPSS’yi sordum. 20’sinden sonra gelin, size bir belge vereceğiz, onunla ÖSYM’ye gideceksiniz dediler.

Ben de bugün hazır dışarı çıkmışken ve yoğunluk olmayacağını düşündüğümden, ÖSYM bürosuna uğramak istedim. Kafamdaki bazı soruları sordum. Ve gelmişken ÖSYM sisteminde GEÇERSİZ olan fotoğrafımı da güncellettim.

Sonrasında ÖSYM yetkilisi ile aramda, ilk mesajımda yazdığım diyalog oldu.

Raporumun aslı İstanbul’da yanımda değil. Gerek de olmadığını söylemişlerdi. Tüm kurumlarda e-imzalı sağlık raporu geçer denmişti. Fakat ÖSYM’nin söylemi, e-devlet çıktısı değil aslı gibidir isteriz şeklinde oldu. Çünkü onlara e-imzalı sağlık kurulu raporu ile işlem yapabilirsiniz diye talimat gelmemiş.

hkmpli

Hangi bölüm diplomanı istiyorsan onu kaydettirirsin sisteme. Hangisinden daha çok atanma ihtimalin varsa onu al.

lacivert21

Fark etmiyormuş. Atanma esnasında önemliymiş o kısım. Hem mühendisim hem hukuk fakültesi mezunuyum. Dolaysıyla Lisans mezunuyum. Başvuru aşamasında ÖSYM’yi ilgilendiren buymuş. Lisans mı Ön Lisans mı tespiti yani...

Normalde Avukat olarak atanmak isterdim ama Hukuk fakültesini içimde ukde kalmasın diye, bir nevi hobi olarak okuduğum için ve stajımı da yapmadığım dan mühendis kadrosu seçeceğim. Çünkü ruhsatı olmayan Hukuk mezunu, memuriyetten ileri gidemiyor anladığım kadarıyla. En basit bir lisans programıyla denk hale geliyor.

Üst Alt