Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS işitme engelliler hangi soruları yanıtladı?

*brucelee

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
ÖMMS de işitme engellilere farklı sorular sordular.İlkokul öncesi şitme engelliler ilkokul sonrası işitme engelliler diye ayırdılar.Peki sınava giren Lise mezunu ilkokul sonrası işitme engelli kardeşlerim hangi sorularla karşılaştı;?

ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Lütfen yardımcı olun...

Genel engelli grubuyla aynı sorulardan soruldu

arkadaşlar mesala bana kulaktan %24 verildi daha öncek bir ameliyatanda 21 verildi diyelim bu durumda işitme kaybı olan sınavamı giriliyor yani farklı hastalıklar varsa veya ameliyattan %30 verildi kulaktan daha büyük o zaman hangi alana giriliyor genel mi yine kulaktan mı? bilgisi olan varmı

Arkadaşım %40 ve üstü raporu olmayan sınava giremiyor.%40 ve üstü rapor almanız gerekiyor.

sivaslı arkadaşım bana mı cvp yazdım bilemedim %40 a tamamlama durumundan bahsettim ben balthazar formülü mü ne varya :D

muhendis3232;

Balthazar förmülü oransal olarak rapora yansıması gereken bir kişinin birden fazla engeli hastalığının tedavi sonucu çıkan engel oranlarının genel toplamıyla rapora yazılmasıdır.

Hatırlayamadım şimdi hangi grup oldugunu. Genel işitme görme 16 punto galiba.Emin olamıyorum yanıltmayayım sizi

arkadaşlar teşekkürler ama ben hala sorumun cevabını alamadım..

Şimdi kulaktan % 10 aldın diyelim gözünde bozukluk varsa %10 da o verse biraz da topalsan %10 ona verdiler + 30 yapar gene yetmez.Psikiyatriye gidersin bi on da o verirse %40 yapar.

benim merak ettiğim konu emss ye girerken hangi alandan giricez kulakmı genelmi çünkü benim kulak olarnı %24 belki diğeri %30 olacak yani bizmi seçiyoruz sınavları ?

Her kulağa ayrı ayrı oran verilmez.Verilse dahi raporda toplam oran yazar. Sonradan olduysan ilkokul sonrası grubundan. Doğuştan olduysan ilkokul öncesi grubundan gireceksin. Ve bunu da belgelemek zorundasın.

:D diğeri derken buyucu başka bir rahatsızlıktan bahsediyorum %24 iki kulak zaten :D o çepte diğer rahatsızlıktanda %30 aldık diyelim o zaman ben hangi alandan giricem onu soruyorum

Yukarıdaki mesajı bi daha oku. Doğuştan mı işitme engellisin yoksa sonradan mı? İşitme engelin sonradansa genel görme işitme grubundan gireceksin.

bence sen benim mesajları bidaha oku ben ne soruyorum siz ne diyorsunuz yaw :D bilen biri cevap verirse sevinirim...teşekürler yinede

İşitme engelin doğuştansa belgeleyebilirsen İlkokul öncesi işitmeden gireceksin diyorum. Diğer gruba nispeten kolay sorular sorulur.Yok sonradan sağır olduysan genel görme işitme grubundasın diyorum.Genel görme ve işitmeden girersen normal sorular sorulacak.Diğer engellerinden aldığın oranlar bunu etkilemez.Çünkü doğuştan işitme engelli olanların algılama anlama seviyesi düşüktür o yüzden özel bir gruptur. Anlatabildim mi?

buyucu nickli kardeş ben doğuşdan görme özürlüyüm hangi grup oturumdan sınava gircem genel işitme-görme grup mu genel grup mu :l

Genel görme işitme grubu. Bu kadar dert etmeyin .Kayıt yaparken raporunuzla başvuracaksınız .Oradakiler Raporunuzda yazan engelinize göre grubunuzu belirleyecek.
Hiç görmüyorsanız Yanınıza refakatçı isteyip istemediğinizi( işaretleyici-okuyucu) soracaklardır.

muhendis3232;

genel görme işitmden sınava gireceksin daha nasıl açıklayalım sana

Hangi bölümden.

iyi günler.ben sonradan işitme kayıplıyım ve lisans mezunuyum.bu durumda hangı bölümden sınava girecegim ve ayrıca baska engelimde yok. (kpss degişti acaba ekpss de mi degisti.yani daha bilgi ağırlıklı mı? )

ilkokul öncesi 80 dk süresi ve ilkokul sonrası 60 dk süresi werildi öle degil mi

Evet arkadaşım 20 dk ek süreleri var...

Ama sonradan işitme engeli olanlar genel grupla girdiler süre 60 dk...

Üst Alt