Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kategorileri, puanları ve kadrolar hakkındaki sorularım!?

Hyptos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bildiğim kadarı ile ortaöğretim için 3 farklı sınav yapılıyor.Zihinsel,işitsel ve genel bu sınavların soruları,düzeyleri felan farklı.Sınav ile alakalı birkaç sorum var
1-E-kpss ortaöğretimde sıralamalar hesaplanırken,zihinsel işitsel ve genel ayrı ayrı hesaplanıp farklı branşlarda sıralamamı oluşturuluyor yoksa bu farklı alanlar kendi içinde mi sıralanıyor?Mesela e-kpss ortaöğretim 1'inci işitselden ikincisi genelden üçüncüsü zihinsel gibi mi?
2-Bu yıl 300 kadro açılmıştı yerleşmeler nasıl oluyor?Mesala zihinsel engelli biri ilk 300'e girerse her kurum kabul etmek zorunda mı?Yoksa zihinsel olduğu için atamasının yapılmaması gibi bir durum oluyor mu?
3-Herhalde belli puanlardaki insanalara tercih hakkı veriliyor bu terichler nasıl yerleştiriliyor?Mesela 1'inci adam istediği yere,alana gidebiliyor mu?Yani iyi sıralaması olan birisinin tercihine göre koşulsuz atıyorlar mı?
4-Zihinsel engelli birini kurumlar kabul ediyor mu?Memur,hizmetli gibi alanlar var,ilk 300 de olan bir zihinsel engelli memurluk yazıp kazanırsa atamasını yaparlar m?

300 değil 360 liseden ben 358 im bilmiyorum valla bir de engel grupların hepsi tek bir sıralamada olur

Kaç net yaptın ve puanın kaç?
Tercih yaptın mı?Tercihler hakkında bir şey bilmiyor musun?

Üst Alt