Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS KPSS'ye göre daha mı kolay? Engelli statüsünde memur olmak daha mı rahat?

net az

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben ekpss ye ilk defa gireceğim.coğrafya mezunuyum normal kpss ye göre öğretmen yada memur olmak biraz daha kolay mı çok stresliyim.derslerden hangi konular geliyor.kaç net yapmak lazım.arkadaşlar

kpss ye göre daha avantajlısın diyelim

Ekpss normal kpss'ye göre biraz hafifletilmiş bir sınavdır kpss'ye göre daha kolay memur/öğretmen vb. olabilme imkanınız vardır. Sınavda 60 soru sorulur sınav süreniz 60 dakikadır 4 yanlış 1 doğruyu götürür. Yapabilirseniz 45 net ve üzeri iyidir ama daha fazla net daha iyidir, soru dağılımı aşağıdaki gibidir.

EKPSS’DE UYGULANACAK TESTLER VE SORU SAYILARI

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı

1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6

30 net le atanan olmuş lisanstan doğru mudur acaba 75 puanla

herhangi bir lisans mezunu olmak yazıyormuş tercihte o bölümden

valla ılk okul sorularunu bıle çözmekte zorlanıyom kı ekpss de nasıl ıyı bır puan alırım bılmem sımdı bu yazdığımı dahı unutuyom bakmadasm

net az Olmuştur mutlaka ama ne kadar çok net olursa ve yüksek puan alırsanız atanma şansınız daha fazla olacaktır. 4001 Nitelik kodlu tüm kadrolara lisans mezunları tercih yapabilir.

tşk ederim life biraz konuşabilir miyiz ben çok yabancıyım ekpss ye

ben 65 puan ile atanan lisans mezunu biliyorum. hatta forumda yazmıştı. yanlış hatırlamıyorsam Afyon'lu bir arkadaştı.

hangi bölüm mezunusunuz
ankiloz

atanan arkadaş hangi bölüm mezunuydu

ekpss soru sayısı olarak kpss den az, 60 dk 60 soru, fazla düşünmeye fırsatın yok. matematiğin iyi değilse yandın.

memurun rahat olması için iş yoğunluğunun az olması lazım. engelli de olsan iş yapılacak. lisans mezunu olduğun için hizmetli işlerini yapmazsın , adam gibi hizmetli işi yapan da görmedim de :)

aslında daha avantajlı görünse de biraz hesap yapınca aynı gibi geldi bana. tamam belki sınava giren sayısı az ancak resmi kurumda da engelli personel oranı %4. yani %4 kadro için 35 bin kişi giriyor galiba sınava, ufak bir hesap yapınca atanma ihtimali kpss ile aynı oluyor gibi (geldi bana)

sarasota

hangi yönün iyise önceğini ona vercen, illa mattan şunu da çözeyim diye sorularla inatlaşmamak lazım vakit kaybettirir

Evet daha kolay. üstelik eğitim bilimleri ve alan bilgisi sorulmuyor.
Sadece gk-gy yapmak yeterli ve müracat az olduğundan atanması kolay. Bu avantajları kullanmalısın.
Başarılar dilerim

EVET DAHA KOLAY. VE RAHAT ATANIYORSUN EĞİTİM VE ALAN SORULARI YOK SADECE GK-GY YAPMAK YETERLİ

YARDIM ALMAK GEREK KİTAP CD İLE HAZIRLAN BULUNDUĞUN YERDE KURS VARSA KURSA GİT

EKPSS İLE BİLGİLER www.omsskurslari.com sitesinden bakabilirsiniz.

ekpss de matematık soruları kpss den daha zor gelıyo bana tabı matematıgı hıc yapamıyom ılk okul matematık sorunusu sorsanız cozemıyom zaten atanmak artık 90 puana kalmış en az 85 80 arası atanma oluyo 3 yılda 1 tercıh hakkı verılıyor oda sadaka nıyetıne kadrolar verıyorlar ne dıyelım allah yardımcımız olsun yapcak bırsy yok benım matematıgım yok anlamıyom zıhnıme gırmıyo ne olcak halım bende bılmıyom 2 defada kuraya gırdım ısmım çıkmadı o hepsı torpıl zaten boşa kürek cekıyom kura ıcın ne dıyelım kısmet artık

ekpps puanı

lisans mezunuyum arkadaşlar memur ve öğretmen olarak girmrk normal kpss ye göre biraz daha kolay diyorlar doğru mudur ne kadar net yapmak lazım cv bınız için tşk 30-35 arası yeterli olur mu

merhaba ekpss kpss ye göre daha avantajlı
normal kpss de 120 soru
ekpss de 60 soru. 30 genel yetenek 30 genel kültür
yani cevaplamanız ve kazanmı orınınz 10 kat
ayrıca normal kpss ye lise mezunu başvuran 1,5 milyonken ekpssye başvuran sayısı 70 bin kişi
önlisans ve lisans mezunu arkadaşlar sayısal verilere göre kazanma şansı daha çok

Kpssyi kazanıp memur olursak %40 lık raporla daha çabuk emekli olabiliriz diye biliyorum onunda öyle bir avantajı var:)2 sınavada girme şansımız varken denemek lazım.

Ekpss Kpss den daha kolay mı tecrübesi olanlar yazabilir mi? Özellikle önlisans dan girecek olanlar

ArTe

Çok doğru strateji.benim sayısal tarafım iyi Türkçe sorularını tekrar tekrar okumadan anlamıyorum.

İlk önce matematik sonra genel kültür tarih kısmınıda geçicem tarih soruları da vakit kaybı .vakit kalırsa en sonTürkçe.

Ben liseyi bitirmedim ilkokul mezunuyum katilamzmiyim

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk yapılan ömss ve sonraki sınavlar olan ekpss'lerin, ösym sitesindeki sayısal verilerini incelerseniz, her yeni sınavda katılım oranının arttıdığını görürsünüz. Evet kpss'ye oranla kolay ancak her yeni sınavda katılımın artması kadro sayılarının az olması nedeniyle gerçekten iyi bir puan yapmalısınız. 60 puanla atananlar oldukça nadir. Memurluk ya da Vhki kadrosu için değil, teknisyen psikolog ve mimar gibi nadir verilen kadrolara tercih edebilirseniz işte o zaman 60 70 puanla atanan olur.

ekpss çok daha avantajlı

kaldı ki kpss de memur olma şansı rakamlara göre çok az ekpss de çok fazla

2.atamalarda puanlar hayli düşüyor

mesela ben 30 net 74 puanla atandım bölümüm a.ö iktisat

kpss'ye gore cok daha zor. ben 2014 2016 ekpps'lere girdim 72 ve 78 puan alabildim ve tum atamalarda acikta kaldim. iktisat mezunuyum. sinavda 60 soru cikiyor 60 dakika var. 1 dakikada hareket problemi ya dabaska bir matematik sorusunu yapmak lazim. 2012'deki meb'in yaptigi sinava da girmistim ama sorular gercekten cok zor. sacma sapan genel kultur sorulari var. en kotusu de kontenjanlarin %80'ini ilkogretim lise mezunlarina veriyorlar. lisans mezunlarinin isi cok cok zor.

Üst Alt