İyi günler ben %51 engelliyim ruhsal ve duygusal grubundan. Açık lise okuyorum. Bu yıl ekpss sınavına girmek istedim ösym yetkilileri bana yanlış bilgi verdiler hayır şuan lise okuyorsun lise mezunu değilsin sen bu sınava giremezsin dediler. Beni mağdur ettiler bugün açık lisede son 1 dersim kaldı mezun olacam yani benim zamanım vardı kılavuzda bile bu yazıyor ekpss sınavının geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek kişiler de katılabilir yazıyordu buna rağmen kabul etmediler. Ortaokul mezunları ekpss Kuraya başvuru yapabilir dediler. Ben ona başvuru yaptım ee Kura tercihleri de açılmadı açık liseden son bir dersi verecem mezun olacam peki kura tercihleri açıldığı zaman ben nasıl tercih vercem o zamana kadar ben lise mezunu olmuş olacam son eğitim durumum Ortaöğretim olacak gelde şimdi çık işin içinden yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Yani bu ösym sözde memurları varya yemin ederim onların hiçbiri prosedürü bilmiyor koca ösym kılavuz yayınlıyor adamların ondan bile haberi yok şimdi ne olacak ben mağdur oldum kim verecek bunun hesabını Aile Bakanlığı mı Ösym mi!? Kura ücreti de ödedim mezun olsam o para boşa gidecek. Beni veya benim durumumda olan hiç kimseyi mağdur etmeye hakları yok Kura ile tercih verecem diye bizi bekletmeye hakları yok Mayıs ayında başvuru yaptım 3 ay oldu daha Kura tercihleri açılmadı her zaman böyle yapıyorlar insanların parasını alıyorlar sonra bekletme işkencesi yapıyorlar