Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS Kura tercihleri ne zaman başlayacak? Form nasıl doldurulacak?
bende kurayı beklıyom fakat tercıhler acıklandıgında yanılmıyorsam kurada içinde olcak ama tabi fazlada ümitlenmemek gerek bin de 1 şans hayırlısı olsun artık
bu kuraya yenı katıldım 2014 osym kayıt yaptırdım tercıhlerı beklıyorum yok hala, sıte yetkılısınden cvp beklıyorum,gerı kalan ların çogu kafatası mılıyetcısı olmasa cvp yazardı,ozel msj attıklarımdan bahsedıyorum her kısı ustune alınmasın lutfen tşk, tercıhler ne zaman outran boga saygılar
Devlet Personel Başkanlığı EKPSS tercih takvimini açıkladı.
2014 Yılı içerisinde engelli memur alımlarına ilişkin ilkokul/ortaokul/ilköğretim, ortaöğretim(lise), önlisans ve lisans eğitim seviyesinden olmak üzere toplam (4.151) adet kadroya yerleştirme yapılacaktır.
Bahse konu kadrolara tercih işlemleri 27 Ağustos-5 Eylül 2014 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığının internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir.
Kamu oyuna duyurulur.
27 agustos -5 eylul arasi ekpps tercih kilavuzu yayinlanacak ve kura la ilgili tercih klavuzuda o tarihte olacak o klavuzun icindede sorduklarinin cevaplari olacaktir .
Ayrica osym nin sitesinden eski klavuza bakip bilgi edinebilirsin. http://osym.gov.tr/belge/1-14998/2013-omss-tercih-kilavuzu.html?vurgu=Ömss
Kura tercihler sınav tercihleriyle birlikte yapılacak. 27 ağustos 5 eylül arasında. Ben daha önce ömss tercihi yapmadım, kuradan da girmiyorum ama üniversite tercihi yaptım. Ordan yola çıkarak anlatmaya çalışayım. 2012 tercih kılavuzuna bakın isterseniz http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60590/h/2012-omss-tercih-kilavuzu-14-7-2012.pdf
5. sayfadan sonra şöyle bir tablo göreceksiniz; TABLO-1. İLKÖĞRETİM/ORTAOKUL/İLKOKUL MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ KADROLAR (2012-ÖMSS/KURA TERCİH KILAVUZU)
En sol sütunda kadro kodları var. Tercih başladığında aday işlemlerinden sayfanıza girdiğinizde tercih formu açılacak. Siz istediğiniz yerlerin kadro kodlarını gireceksiniz. Girdiğinizde sistem otomatik algılıyor ve o tercihi ekrana getiriyor zaten. Tercihleri bu şekilde sıraladıktan sonra onaylayacaksınız hepsi bu. Dediğim gibi bu çözüm üniversite tercihleri baz alınarak söylenmiştir. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. Ama büyük ihtimalle böyledir. Kılavuz açıklandığında nasıl yapılacağına dair yine konular açılır. Bu kadar sıkıntı yapmayın