Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS lisans kitapları ve soru-cevapları..?

seroz

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2018 ekpss sınavına lisans olarak hazırlanmaya başlayacağım da internetten kitaplara baktım hep lise ve önlisans yazıyor
sınavlar arasında farklılık oluyor mu o kitapları alsam olur mu

OLUR ama sizin lisans olduğu için sorular biraz daha detay olacaktır o yüzden lisans kitaplarını bulmak her zaman iyidir ama yoksa önlisansın bazı kitapları zaten lisans gibi detaylı anlatıyor

bende hazırlanıyorum ön lisans olarak inşallah bir yerlere atanırız da kurtuluruz

inşallah istediğimiz gibi olur
tarihte sıkıntım var da normal kpss deki gibi çok ayrıntılı mı oluyor o videolardan mı çalışsam var mı bi fikriniz

normal kpss gibi zor olmaz merak etmeyin benim sözelim iyi olduğu için sıkıntım yok ama bende zerre matematik bilmiyorum sorun orada
siz normal çalışın her türlü memur olursunuz merak etmeyin

Sınav tarihi bellimi ? Başvuru için neler gerekli kusura bakmayın yeniyim

2018 nisan ayında bir aksilik olmazsa hangi bölüm mezunusun

İşletmecilik mezunuyum,bu yıl sınav yokmu acaba

Onur70

Sınavlar 2 yılda bir oluyor onur kardeşim. 2018 de diğer sınav. Bende bu sene Çevre Mühendisliğinden mezun olucam inşallah. 2018 deki sınava hazırlanıcam bende..

lisans ön lisans ve lise düzeyi fark etmiyor iki yılda bir yapılıyor benim bildiğim o nedenden dolayı en erken sınav tarihi bir problem çıkmaz ise nisan 2018 yılı
yanlış isem düzeltin lütfen

Skolyoz23 Lise düzeyinde hizmetli kadrosu yoğunlukta oluyor. Önlisans ve Lisans'ta hizmetli kadrosu yok doğrudan alanınızla ilgili veya genel memur statüsüne atama yapılıyor. Temmuz gibi sanırım 2016'da yapılan sınav için kılavuzlar açıklandığında kadroları daha iyi inceleyebilirsiniz fikir olması açısından.

ben 2018 yılına hazırlık yapıyorum zaten yavaş yavaş :)))

Arkadaşlar sınav normal kpss ye göre biraz kolay oluyor fakat bu ilk yıl yapılan ekpss için geçerliydi artık orda da uyandılar sorular gitgide zorlaşıyor basite almayın çuvallarsınız çok zor olacak diye kendinizi sıkmayın kasmayın ama çokta basit olacak gözüyle bakmayın hafife almayın hayal kırıklığı yaşamayın ve her geçen yıl sınava giren kişi sayısı ciddi derecede artıyor lisans bitirenler epey şanslı fakat ön lisans ve lise epey bir kasın kendinizi benden size tavsiye şimdiden başlayın çalışmaya ben 2016 ekpss ile atandım henüz başlamadım fakat yakındır başlamamız

Arkadaşlar sınav normal kpss ye göre biraz kolay oluyor fakat bu ilk yıl yapılan ekpss için geçerliydi artık orda da uyandılar sorular gitgide zorlaşıyor basite almayın çuvallarsınız çok zor olacak diye kendinizi sıkmayın kasmayın ama çokta basit olacak gözüyle bakmayın hafife almayın hayal kırıklığı yaşamayın ve her geçen yıl sınava giren kişi sayısı ciddi derecede artıyor lisans bitirenler epey şanslı fakat ön lisans ve lise epey bir kasın kendinizi benden size tavsiye şimdiden başlayın çalışmaya ben 2016 ekpss ile atandım henüz başlamadım fakat yakındır başlamamız

eğer seneye böyle alım olursa güzel sıkıntı olmaz ama soruların zorluğu hakkında tabiki yorum yapamam
siz ön lisans mı girdiniz

kaç doğru kaç yanlış yaptığınızı ve kaç puan aldığınızı öğrenebilir miyim ???

arkadaslar lise sınavı kolay eger matematıgınız varsa ama onlısanstan lısansa dogru sorular zorlasıyor. katılım fazla genelde sınava. kadrolar zaten hakettıklerımız verılmıyor. ona gore elınızden gelenın en ıyısını yapın derım . lıse duz memurluk 92 ıle kapattı ve lıseden memur kadrosu cok az acılır. sımdıden basarılar ama calısmak ıcın erken en ıyı vakıt eylul ekım cıvarı. cok yormayın kendınızı erken baslayıp.

Skolyoz23

ben lisans girdim 44 doğru 3 yanlış 85 puan aldım ama sadece doğru soru sayısına bakarsan yanlış olur standart sapma da çok etkiler örneğin siz 40 netle 85 puan alırsınız ben 45 netle 85 alırım bu çok önemli benim matematik ve anaysa kısmı çok iyiydi o yüzden yüksek aldım belki de benden daha yüksek net yapıp benden az puan alan vardır ya da tam tersi durum

Merhaba ben lisans mezunuyum normal kpss set kitaplarından mı çalışayım yoksa murat yayınları lisans ekpss çıkmış fakat stokta yok ondan mı

ysrkrdmr
Lisans mezunuyum normal kpss set kitaplarından mı çalışayım yoksa murat yayınları lisans ekpss çıkmış fakat stokta yok ondan mı

bulduğun her kaynaktan çalışabilirsin normal kitaplara çalış son iki ay kala murat al hem son bilgiler güncel olur hem farklı kaynak olur

ysrkrdmr

yazdıkların baştan aşağıya tamamen kendi yorumun. ben lisans mezunu olarak(iktisat) hem 2014 hem 2016 ekpss sinavlarina girdim. en yuksek puanim 78 geldi ama atanamadim cunku ortaogretim lise ve onlisans kadro sayisi daha fazla. aile sosyal politikalar bakani 50 kere acikama yapti. nitelikli kadro sayisi az oldugu icin yeteri kadar atama yapilamiyor diye. bu durumda ilkokul lise hatta onlisans mezunu olmak avantajli.

yazdigin en sacma sey de "sınav normal kpss ye göre biraz kolay oluyor fakat bu ilk yıl yapılan ekpss için geçerliydi artık orda da uyandılar sorular gitgide zorlaşıyor basite almayın çuvallarsınız" ekpss adi altinda bu ucuncu sinav olacak. oyle uyandilar artik daha zor gibi tabirler dogru olamaz. hem 2014 hem de 2016 ekpss'ye girmis biri olarak iki sinavin da zorluk derecesi ayniydi. soru ve konu dagilimlari ayniydi.

Ekpss hakkında sorularım

Merhabalar, sınava başvurdum lisanstan gireceğim bir kaç şeyi merak ediyorum:
Genel engelli kategorisinden gireceğim farklı kategorilerin soruları farklı mı oluyor?
Konu dağılımları, içerik hakkında pek fazla kaynak bulamadım internette tecrübesi olanlar ne tip soru çıkıyor mesela tarih direk ezber mi detay mı vs? Türkçe, matematik soru zorluk seviyesi nedir?
Ben bankacılık ve finans lisans mezunu olacağım, onun burada bir etkisi olmayacak sanırım?
Lisans için ne kadar puan ideal sayılabilir?

Selam arkadaşlar çözümlü soru bankası arıyorum ama ekpss soru bankasi piyasada hiç çözümlü bulamadım. Akıllı adam, yediiklim, yargı çözümlü degil. Bildiğiniz ćözümlü soru bankası var mı? Lisans için

Üst Alt