Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss mağduriyeti doğmak üzere! Sabır ile bekleyişin sonu..?

directorm

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Birbirimizle kötü tartışmalara girecek kadar içine sokulduğumuz durum malumunuz..!Bizler iş için aş için bekleyişteyiz.Ancak öyle görülüyor ki bekleyişimiz uzayacak uzadığı gibi de bizi tatmin etmeyecek bir sonuç çıkacak...Öyle görünüyor...Çünkü elinde kadro olan ve bu kafroların tespitini geçen yılın ekim ayında yapmış olan Çalışma Bakanlığı-Dpb şimdi ise kadro arıyoruz deyip süreyi uzatıp 3138 kadro açıklıyor yapılan eylem sonrasında ise kadroların arttırımı için çalışma yapılacağı söyleniyor. Diğer yandan İse Şehit yakını kardeşlerimizin atamalarını yapıyor(Asla karşı değilim yapılsın)...Yani ortada bir hesap var...Maalesef..Bu yazım safi eleştirmek için ya da siyaset yapmak için değil..Kandırılma hissiyatının yoğunlaşması ve duygularımı dile getirmek için yazıldı..Benim tahminim; klavuzun yayınlanması ertelenecek,Kadrolar en fazla 5000 olacak ancak eklenen kadrolar nitelik isteyen kadrolar (mühendis,hemşire,imam gibi) olacak.Yani ben hayal kırıklığı yaşanacağını düşünüyorum..Çünkü dediğim gibi istenilse bir günde kadrolar artardı..Dpb nin elinde kadrolar belli zaten...Bekleyip göreceğiz...Ağustosun 1 inde ya da 2 sinde kesinleşir klavuz ve kadroların artıp artmayacağının akıbeti diyorum.Birbirimize kötü konuşmalar yapmayalım..Bizler iyi organize olabilsek bugün bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik..Hakkımızda hayırlısını versin Rabbim..

çok güzel haklı yazmışsın ama bekleyip görmekten başka çaremiz yok hocam... birde iyi yanından bak..5bin atamanın 2bin -2.5 bin orta öğretim olduğunu düşün :)

Saolasın..Ben ortaöğretim -Lise önlisans lisans ayrımı inan yapmıyorum.Lisans mezunuyum ama herkese eşit davranılmasından yanayım...Evet ortaöğretimde-lise mezunları çok fazla ekpss de onların atamaları mümkün olduğunca da çok olmalı...Adalet bunu gerektirir..Ama kontenjan denilen olgu bazı şeyleri engelliyor...

engelli imam nasıl oluyor ya da bu kadrodan atanan ne iş yapar engelli birinin imamlık yapcak hali yok ya bilgisi olan açıklar mı

ArTe;

organ nakli, diyabet, böbrek vs vs %40 civarı engelliler yapabilir ancak. o da az kişi. diyanet aslında oyun yapıyor, "elimdeki karo bu" diyerek işin içinden sıyrılıp çıkıyor. kurumlar, dpb ve kanunların sıkıştırmasıyla engelli kadrosu açıyor. diyenette bu kadroları açarak sorumluluktan kurtuluyor. "kadro açtım, nitrlikli eleman yok, boş kaldı"

Yalnızefe nin de dediği gibi...Sonra da kadro açtım ama nitelikli adam yok diyorlar...Ben buna kızıyorum...Yoksa imam kardeşimiz de atansın...Ama alicengiz oyunlarıyla çok afedersiniz aptal yerine konmak çok sinir bozucu...

Ben şehit yakını atamasına karşıyım kimse kusura bakmasın.Şehit yakını başkasına muhtaç mı? Herşeyi sağlam.Sağlıklı insanlar sınavsız atanacak benim hayatım cehennemken bir şehit yakını kadar değerim yok mu da sınavla umutsuzca atama bekliyoruz?

filozof86;

Bu kadar bencil olmayın lütfen. Şehit yakını değilim çevremde de yok fakat 2 çocuğu olup eşini kaybetmiş bi kadın tek başına ne yapabilir? sağlam olsa ne olur? Onlar devleti korumak için şehit oldu aileleri bunları hak etmiyor mu? Sadece kendinizi düşünmekten vazgeçin

Birkan 1.dereceden yakınlarını alsalar dediğin doğru ama sülaledende giren var dediğinle hçbi alakas yok .

Birkan bey o zaman şehit yakını değil de muhtaç şehit yakınları densin.Şehit yakını demek muhtaç demek değildir.Ayrıca da vatanı korumak herkesin görevidir.Erkek olarak doğmuşsan sağlıklı olduğun sürece istesen de istemesen de askerlik yaparsın.Sen de şehit olabilirsin.Sen öldüğünle kalırsın arkada kalanlar öyle yada böyle yaşar.Devlet onlara maaş bağlar.Olması gereken de budur.Fakat ben abartıya karşıyım.Devlet bunu yapıyor ondan sonra sen bir tavuk kesemezken kurbanda tek başına sığır kesen aileler var.Ayrıca şehit yakınlarına ihtiyaçları var diye sınavsız giriş engellilere neden sınavlı oluyor? Biz hem ihtiyaç sahibiyiz hem elden ayaktan yoksunuz buna ne diyeceksiniz peki? Keşke yer değişebilsek de devlet bana o şansı tanımasa.Anlatabildim mi? Şu da var şehit ailelerine maaş bağlanıyor zaten kadroya gerek var mı?Ama devlet bana maaş falan bağlamıyor hatta raporları reddedip hiç sayıyorlar :).Araç alırsam ötv almıyor 3 kuruşluk kdv yi kıskanıyor.İşim yok diyorum 3 kuruş yardım maaşı vermemek için raporumu reddediyor.İşe al madem diyorum gerçekten özürlü olduğumuz için bizi çalıştırmak istemiyor.Aylık bağlamak istemiyor.Ama diğerlerine 2000 küsür maaş veriliyor hastane bedava falan bedava filan bedava sağlıkları zaten yerinde böyle insana hayat cennet olmaz mı? İyi ki ölmüş dedirtecekler resmen.

Son düzenleme:
gazılerınde gazı maaşı var en az bır memur maaşı kadar olması lazım bırde bunları sınavsız alınıp bırde toplam kontejandan duşulucketır cunku onlarda senın benım gıbı engellıdır.memur olunca ayrıca gazı maaşınıda alırlar suyundanda koy hesabı .
bır tanıdıkavar sozde devlet memuru adam ışe bıle gıtmıyo canı ısterse gıdermış toplam gelır 5000 kagıt devlet bana 280 ona 5000verıyo...
bende sag bacak varda neişe yarıyo ederı 280lira oda kesılmmezse:mad:
adaletını yırım bu akpnın :mad:allah bır an once belalarını versın..

bu konuda söylenecek hem çok şey var hem de hiç bir şey yok... 2012 yılında ömss başurusu için asp ye gittiğim günü hiç unutmuyorum. herkes bir umut için orada, tüm engellere rağmen çabalıyordu. bu gün ise yine bir çaba ama elden gelen hiç bir şey yok. yalnızca uzun sessizlikte bir bekleyiş. bakalım sonu ne olacak? umarım sonu güzel biter. bu hayatın yorgun savaşçılarınn yüzü güler...

filozof86;

Bu kadar alçalmayın. çok biliyordunuz çalışsaydınız ekpssye ilk yüze girseydiniz. fırsatçı olmayın kendiniz birşeyler elde edin. bizde girmeyi bekliyoruz ama sen devlet anlayışı içinde olmayan birisin devlette çalışsan ne olur ?

Sivasli;

Geçen sene 81 puan aldım ama kendi ilçemden başka bir yerde çalışamıyorum burda da siyaset dönüyor anlıyor musun özürlü olmayanlar rapor alıp particilik yaparak işe girdiler.Ben ne particilik ne propaganda peşinde koşabilirim evden dışarı çıkamıyorum doğru dürüst.Senin kafa basmıyor anlaşılan.Diğer tarafta aileye maaş bağlandığı halde bir de sınavsız atama yapılan sağlıklı insanlar var diyorum sen bana çalışsaydın diyorsun.Adalet mi bu?Mesele bu değil hem.Ben devletçi değilim adaletçiyim.Bu devlet de sosyal bir devlet değil insan hayatı falan umrunda değil şimdiki devletlerin.Devletçi ayakları yapıp da kendini kandırma.Çifte standart olduktan sonra tabiki de eleştireceğim.Sen de kendi hakkını savunacağına otur polyannacılığa devam et.Daha sırtına binen çok olur nasılsa sesin çıkmadıkça.lutfedip de verecekler diye bekle sen.Kanun kural çizgi diye bir şey yok ki memlekette.Herşey kafaya nasıl estiyse öyle yapılır bir de üstüne böyle alkış tutarlar insanımız.Benim atanıp atanmamam sıkıntı değil bu saatten sonra 8 senedir ben çabalıyorum kendi işimde zaten.Evimden alt kata inip çıkıyorum.Fakat etrafımda olup biteni, haklıyı haksızı ayıramayacak kadar aciz de değilim.Söylediklerim siyasi olarak algılanmasın ben olaya bir bütün olarak bakıyorum.Hükümet kaynaklı değil zihniyet kaynaklı bir sorun.8 sene önce bir işim yoktu.2022 için rapor alıp gönderdim.Raporumu düşürüp reddettiler.Ama halen şuanda bir kahvehaneci abimiz ayağı biraz aksıyor diye o maaşı alıyor.Ben bağımsız yaşayamıyorum dışarı çıkamıyorum benimki reddedildi.Devlet olmadan yaşanmaz fakat yine de Allah kimseyi devlete bile muhtaç etmesin.Herkesin kendine imkanlar versin kimseden fayda yok.

Son düzenleme:
Ne ciddi problemleri var engellilerin...Bu ufak tartışmalardan bile anlaşılıyor...Bu problemleri çözmek devletimizin işi evet..ama problemlerin düzelmesi için güçlenmek lazım birlik olmak lazım...Yani ciddi bir organizasyona ihtiyaç var..Bizim kadrolarımız şuanda bakanlıkta isteseler çoğumuzu yerleştirirler..Ama yapmıyorlar..hesap kitap işi...o iş bize zarar veriyor..Ayın 4 üne kadar birçok şey belli olacak...Bakalım,umarım ben yanılırım..Amin:)

Üst Alt