Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS nerelerde geçerlidir?

jumanji

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
Örneğin haber sitelerinde sık sık görüyorum sağlık bakanlığı şu kadar personel alıyor, adalet bakanlığı ne biliyim orman ve su işleri gibi... Ekpss puanı sadece ösym nin tercih döneminde mi kullanılıyor yoksa böyle gördüğümüz tüm kamu alımlarında başvuru yapabiliyor muyuz? Yoksa sadece e-kpss tercihlerinde mi geçerli bu puan?

@jumanji

EKPSS, Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin engel grupları ve eğitim durumlarına göre yapılan ve sonuçları Devlet memurluğu ile kamu kurum ve kuruluşlarının işçi kadrolarına alınmalarında kullanılan merkezi sınavdır.

Engellilerin atanmasına tahsis edilecek kadro sayısının tespitinde, ilgili kamu kurum veya kuruluşlarının toplam dolu memur kadro sayısının %3'ü EKPSS kadrosu olarak ayrılır.

Ekpss'ye % 40 ve üzeri engelli raporu olan kişiler başvurabilir.İlkokul,ortaokul,ilköğretim ve özel eğitim iş ugulama merkezinden mezun olanlar kuraya katılabilir, lise, önlisans ve lisans mezunları sınava girerler, sınav her 2 yılda bir yapılır, aldığınız puan ile belirlenen tarihlerde açıklanan kontenjanlara tercih hakkınız olur açılan kadrolara eğitim - öğretim düzeyine uygun tercihleri yaparak atanırsanız devlet memuru olmuş olursunuz.

Ekpss

2022, 2024, 2026... Vb çift yıllarda yapılır

her yıl yapılan bır sınav degıldır

ekpss puanıyla , normal kpss nın açtığı kadroya başvuramazsın.

Her yıl aralık, ocak ayında ataması olur.

2000-3000 civarı memur alımları olur.

Aıle sosyal pol bak her yıl ekım ayında kadro talebınde bulunur.ona göre kadro dağılımı oluşur.

Life guleman18 EKPSS 3 ALİM YAPİLİYORDU 2 YE DÜŞTÜ BU ALİMLAR YÖNETMENLİKTE GEÇİYORMU KAÇ ALİM OLACAGİ GEÇMİYORSA NEDEN GEÇİYORSA LİNK VARMİ SANKİ BİR ARA BİR YÖNETMENLİKTE 3 ALİM YAPİLİR DİYORDU OKUMUŞTUM ŞİMDİ ARİYORUM BULAMİYORUM BİLİYORSANİZ LİNK MESAJLARSANİZ SEVİNİRİM

gölge

3 Alım Korunmaya Muhtaç Anne , babası olmayan çocuklar için yapıyorlar diye biliyorum

Valla gölge kardeşim yılda 2 kez bile engelli Alımı yok MAALESEF benim şahsi düşüncem

ENGELLİ kamu ALIMLARI eskiden çoktu. Şimdi pek eskisi gibi ALIM olmuyor

Ağırlıklı Her YIL ARALIK - OCAK ayı

Miktar Engelli öğretmen 750
Normal Engelli MEMUR 2000- 2500

Normal Engelli MEMUR içinde

Önlisans
LİSANS
İlkokul kura
Diye dağıtıp paylastiriyorlar

SEÇİM OLUNCA ENGELLİ MEMUR Alımı ARTIYOR
Anladın mı??

(Gölge) 3 alım yok, eskiden sınavlar 2 yılda bir yapılırken ve kadro sayıları fazlayken yılda bir alım toplamda iki alım yapılıyordu ama şimdi iki yılda bir alıma düşürdüler buna biraz kadro sayısı da etken maalesef, kadro sayılarının arttırılıp alımların da 5-6 binden fazla olması gerekiyor ki sınavdan alınan puanlar işe yarasın.

EN ÇOK ENGELLİ MEMUR Alımı

2011- 2015 yılları arası yaptılar. Bir yılda 3 kez ALIM olurdu
Eskiden

2015 yılından sonra Engelli MEMUR alımını azalttılar

Çünkü alacakları kadarını aldılar ya da ÜLKE de Para KALMADI

Life

Ne 2 alimi 3 alim olurdu bide sinavdan önce olurdu 3 olurdu şimdi 2 ye düştü yilda bir alim oldugu yönetmenlikte yaziyormu link varmi

Eskiden 2 alım oluyordu ve yüksek sayıdaydı genelde 5000 kişi. sadece 2018 sınavı öncesi alım oldu ve bu alım 2016 sınavına girenler içindi sonra sınav geçerliliğini 4 seneye çıkardılar artık senede bir alım ve 2500 kadro var.

Üst Alt