Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmelik İl ve alan bazlı kontenjanların ilan edilmesi..?

Konular
49
Reaksiyonlar
0
[FONT=Segoe UI, sans-serif]Bu İl ve alan bazlı kontenjanların ilan edilmesi sözüne tam bir anlam veremedim 2018 öncesi listelerde, il bazlı bir ayrım görmedim, bu yıl başlayan bir uygulmamı[/FONT]

bilgisi olan varsa yazsın

Son düzenleme:
2018 Engelli öğretmen atamalarında branş bazlı kontenjan dağılımı..?

2018 Engelli öğretmen atamalarında kontenjan dağılımında bizleri de unutmayın;

lakin unutulduk demek nankörlük, yeterince hatırlandık demekse biraz riya olur... Burada bir polemiğe neden vermemek için isimlerini zikretmeyeceğim, lakin geçmiş listelerde gösterimde olan, kimi bölüm ve branşlara (10) onlarca (100) yüzlerce kontenjan açılırken, belki açıkta kalması pahasına tahsis edilirken; kimi kadrolara parmakla sayılacak kadar kontenjan verilmesi, hayli üzücü ve tarafım nezrinde hayli kırıcıdır...

Ör. 2017 Engelli öğretmenlik branş bazlı kontenjanlar; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri kadro sayısı (3) / 4992 Yiyecek Hizmetleri kadro sayısı (2) / 4951 Gazetecilik kadro sayısı (1) 1959 Sanat Tarihi kadro sayısı (1) vb...

Bizlere bunca imkan sağlayan, (50) bin adetlerde kamuda engelli istihdamı sağlayan, engelli kontenjan sınırını % de 4 lere yükselten devlet büyüklerimiz, umulur tarafımız nezrinde ki; bu nahoş duruma da, pozitif bir düzenleme ve açıklık getirir.

ancak bilinmeli ki; bizim isteğimiz bu kadrolarda (10) onlarca, (100) yüzlerce kontenjan yahu iyileştirme değil, yine parmakla sayılır, ancak bizce onunda çokça hatrı sayılır iyileştirmeler; belki (3,5,7) kadro. bir umut işte, biraz daha umut.

Hakkının Hakkı hakkı'ya; Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan sayesinde; devlet kapsında bir iş sahibi, insan içinde itibar sahibi olduk.

O' olmasa bu ülkenin başında, hala engelliye karşı tutum orta çağ zihniyeti. O'nun onca çabasına rağmen hala onlarca hak kaybına, baskıya engellenmeye, yeri geliyor zulme maruz kalıyoruz, O' başımızda o olmasa halimiz nice olur.

Bu arada, kimse son yorumu da siyasi bir zemine çekmeye çalışmasın. Ben yazılarımı ve yorumlarımı genele , it-afetten yazar, engelli sorunları ve çözüm yollarını dile getiririm. Hiç bir siyasi görüş ayırmadan, kim engelli için sözde değil, özde bir girişim yaparsa o fiilde dile getiririm... O, sebeple Kalender ŞAH olarak, burada hiç bir siyasi görüşe uzak yada yakın durmam, taraf yada taraftar olmam. Sadece Hakkının Hakkı Haklıya...

Son düzenleme:
hocam devlet biraz da öğretmen alırken ihtiyaç sayısını göz önünde bulundurur

kbenly

Anladım ki bizler pek üstü kaplı konuşamıyoruz söz bu zaman başka yerlere gidiyor. Bu sınav KPSS değil EKPSS, lakin KPSS gibi 2 Milyona yakın insan bu sınava baş vurmuyor, taş çatlasın şu an (1000) Bin belki (1500) Bin Beşyüzlerde engelli öğretmen adayı var yada yok. Geçmiş 2017 tercihteki gibi, Bu sayıda öğretmen adayı içinde (Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojilerine (50) elli engelli öğretmen kontenjanı , Fizik'ten (63) kontenjan, Kimya/Kimya Teknolojisinden (63) kontenjan açmanın çokta anlaşılır bir yanı dahası adaleti de yok...

Acaba öğrenim bazında tüm engelli adaylar içinde bu sayıların üzerinde bir bu bölüm alan mezunu var mıdır; önce ona da bir bakmak lazım, kaldı ki bu adetlerde engelli öğretmen var mıdır, o başka bir ironi . lakin sosyolojiye, felsefeye, sınıf öğretmenliğine, Besyo'ya açtığı kontenjanları tartışmaya bile gerek yok inancım odur ki o branşlarda o sayıları karşılayacak insan vardır...

Fakat onlarda bile kimi kadroların ucu kaçmış; O branşlardan biriside Türk Dili ve Edebiyatı (239) adet kadro (kontenjan) açılmış, tarafım neznin de ve fikrince bu adetlerde kadro manasız, abartı... unutulmasın ki son 2018 Ekpss tercihte, Bayburt'a 40'lı puanlarda öğretmen atandı; belki 80 lerde -90 larda puanlarda atanamayan öğretmen adayı arkadaşlar var... lütfen kadro ve branşta biraz adalet

Ben gazetecilik öğretmenliği için girdim ama kadro açılır mi açılmaz mi onu daha kestiremiyorum dediğiniz gibi umarım bizim bölümleri boş geçmezler

hocam açık konuşayım....elbette gönül ister ki hepimiz yerleşelim.ancak atama bekleyen engelli öğretmen sayısı o kadar az değil.devlet 70 tane seyahat hizmetleri öğretmeni alırsa norm fazlası olur.bu da engellilere sosyal yardım politikası olmaktan ileri gitmez.kimseye faydası olmaz.ne öğretmene ne devlete faydası yoktur.70 küsür puanla bu branş bazında 48. olanı biliyorum seyahat hizmetlerinde..hepsini ihtiyaç fazlası olarak almak öğretmene herhalde fayda getirmez.ama diyeceğim şu ki aslan payını DKAB,sınıf öğretmenliğinin bu kadar fazla bölüşmesi MEB in ayıbıdır.bu kadar da olmamalı.son sözüm budur.

kendi aranızda şimdiden tartışmacı üsluba girmeyin , herşey olacağına varır da zaten sizi dikkate alan olmaz sanıyorum öğretmen kontenjan dağılımı yapılırken , bence bu toplam kontenjan 500 olması kesin bir veri ise o zaman sıkıntı ,napıp edip bu sayıyı artırmaya çalışmalıyız.

kalender
@kbenly

En üstteki yazımda ufak bir güncelleme yaptım bir göz ta ' neden son yorumun olsun' bizim senin gibi düşünen konuşan insanlara ihtiyacımız var, bu yorumlar sonrası yüzlerce insana yol gösterici oluyor... İnancım oki bu işlerle ilgilenen yetkililerde burda yazılan çizileden haberdar ve takipte , onlara da bir münadi (selenme) oluyor

[FONT=sans-serif]güncellemeden bir bölüm, bizlerin öyle (10) Onlarca, (100) Yüzlerce kadro isteği yok ve inan toplam öğretmen sayısı (1500) Binbeyüz öğretmeni de bulmaz, 'ancak bilinmeli ki; bizim isteğimiz bu kadrolarda (10) onlarca, (100) yüzlerce kontenjan yahu iyileştirme değil, yine parmakla sayılır, ancak bizce onunda çokça hatrı sayılır iyileştirmeler; belki (3,5,7) kadro. bir umut işte, biraz daha umut. '[/FONT]

@ahmet22

inan hepimizle aynı fikirdeyim, 500 kadro açıp 200 boş kalacaksa ,O' kadro 500 - 1000' de olur da lakin bize ne fayda, az öncede dile getirdim yin getireyim [FONT=sans-serif]Bu sınav KPSS değil EKPSS, bu sınava KPSS gibi 2 Milyona yakın insan katılmıyor ki eyleyesin seçersin, bu sınavda , taş çatlasın şu an (1000) Bin belki (1500) Bin Beşyüzlerde engelli öğretmen adayı var yada oda yok. Geçmiş 2017 tercihteki gibi, Bu sayıda öğretmen adayı içinde (Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojilerine (50) elli engelli öğretmen kontenjanı , Fizik'ten (63) kontenjan, Kimya/Kimya Teknolojisinden (63) kontenjan açmanın çokta anlaşılır bir yanı dahası adaleti de yok... Acaba öğrenim bazında tüm engelli adaylar içinde bu sayıların üzerinde bir bu bölüm alan mezunu var mıdır; önce ona da bir bakmak lazım, kaldı ki bu adetlerde engelli öğretmen var mıdır, o başka bir ironi . lakin sosyolojiye, felsefeye, sınıf öğretmenliğine, Besyo'ya açtığı kontenjanları tartışmaya bile gerek yok inancım odur ki o branşlarda o sayıları karşılayacak insan vardır... Fakat onlarda bile kimi kadroların ucu kaçmış; O branşlardan biriside Türk Dili ve Edebiyatı (239) adet kadro (kontenjan) açılmış, tarafım neznin de ve fikrince bu adetlerde kadro manasız, abartı... unutulmasın ki son 2018 Ekpss tercihte, Bayburt'a 40'lı puanlarda öğretmen atandı; belki 80 lerde -90 larda puanlarda atanamayan öğretmen adayı arkadaşlar var... lütfen kadro ve branşta biraz adalet[/FONT]

@durulmayan bi kafa
mesele tamda bu kardeşim tamda farazi konuşyorum birini yüzlerce kadro ile ihya edip, birine de göstermelik gibi, görünen ama açılması bile çok kıymetli ve ehemmiyetli (1) Bir adet kadro ile bırakmak tarafımızca üzücü, birisi (40) Kırk'lı puanlarla atanıp biriside (99.9) alsa, (100) Yüz alan, alanımda bölümümde birisi var mıdır, atanır mıyım acaba demesi acımasız, bu ironiyi ve sesimizi duyurmamız lazım; Münadi etmek lazım...

Ayrıca da, Sayın Bakanla, İsmet Yılmaz Beyle bir kaç defa ayak üstü, Esnafken iş yerimde, sonrası kurumda sohbet fırsatı buldum, aslında engellilere de kendisi çok da ehemmiyet ve değer verir, nazik ve kibar bir beyefendidir. Asıl OLAN bunu, Bu sorunu ona bir şekilde duyurmak sorunu iletmek lazım. Kendisi MEB' de göreve geldi Meb'de engelli alımları coştu, hatta ve hatta onu vadi de var engelli öğretmen olup atanmayan kalmayacak diye, o bir Sivaslı ve yiğido, Sivaslılar inanın Sözünün eridir :).....

Arkadaşlar belki çoğunuz beni tanımaz ilk Ömss ' den bu zaman en ince ve dikkat gerektiren konularda yazar başlıklar açarım, çoğu aksaklığı, daha doğrusu öneri ve çözüm yollarını dile getiririm. çoğu konu burada dile getirdiğimiz, aramızda artı ve eksi yönleri ile eleştirdiğimiz tartıştığımız bazen mü-takıp kaldığımız konular, buradan seslendiğimiz, ilettiğimiz şekli ile düzeldi, o konulara yasa ile yönetmelikle düzenlemeler getirildi...

Ancak o konuya gösterilen ilgi tıklanma okuma sayıları da bunda çok önemliydi;

tarafımı ve genel olarak engelliler bizde herkes tanır, yazılarımı bilir, engellilerin çoğu Kalender ŞAH'ismini bu kazanımlarımız nedenli tanır

Son düzenleme:
İl ve alan dağılımları ne zaman açıklanacak sonuçlar belli oldu

Üst Alt