Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sınavı mı daha iyi yoksa KPSS sınavı mı?

dilara80

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
yardımcı olurmusunuz internetten araştırıyorum da..?

Daha iyi derken? Iki sinavin farkini biliyor musunuz peki? %40 ve üzeri saglik raporunuz (engeliniz) varsa ömss girersiniz. Yoksa kpss'ye girersiniz. Gerci simdiler ömss adi engelli kpss oldu (ekpss) o yüzden normal kpss'yi engellilere yasakliyabilirler diye düsünüyorum (kendi düsüncem bu)

ewet engellilik durumu olan kişiler için zaten ömss tercih ediliyormuş ama eski mezunluk duruma göre bakılırsa ben orta okul mezunuyum şimdiki egitim duruma göre orta okul mezun demek lise demek miş ama ben liseyi okumadım bu benim için sorun olurmu ve nereye başvuracağımı bulamadım...?

ewet engellilik durumum % 40
ömss girmek için de bazı siteler sınava giriceksiniz diyor bazı sitelerde de sınava girmiceksiniz atama sırasında atama yapıcaksınız diyor..

Simdi arkadasim, ortaokullar, ilkokullar ve ilkögretim mezunlari maalesef ekpss'ye yani sinava giremiyorlar. Bu mezunlar kuraya basvuru yapabiliyor. Ortaögretim yani lise mezunlari, önlisans ve lisans mezunlari sinava girebiliyorlar.

Eski orraokul mezunlari lise mezunu sayiliyor diye birsey yok. Lise mezunuysaniz, zaten mezun oldugunuz okulun adi falanca lisesi diye yazar.

arkadaslar KPSS de 120 soru EKPSS de 60 soru bulunmaktadır.
KPSS ye göre memur alımı kesinlikle çok daha fazla oluyor.
ayrıca EKPSS sorları çok daha kolay
eğitim durumuna ve engeline göre ayrı sınava tabi tutuluyoruz.
iyi çalışmalar...

kpss den atanmak artık yılbaşı milli piyango biletinde büyük ikramiyeyi bulmak kadar zor :D 1,2 milyon lisans girecek aman allahım :D

Arkadaşlar mevcut düzenlemeye göre engelliler hem EKPSS'ye hem de normal KPSS'ye girebilir. Ancak düzenlemenin değişmesi ve engellilerin KPSS'ye girememe durumu söz konusu.

İlköğretim mezunusunuz demek ki o zaman lise mezunu olmak için okuyan arkadaşlara haksızlık olur

Üst Alt