Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sonrası tercih yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

ATOM KARINCA

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Birkaç gündür çeşitli platformlara göz attım ve bazı aday arkadaşların çok bilinçli davranamadıklarını gözlemledim. Ayrıca eş dost çevremden gelen sorular oldu. Geçmiş yıllarda ve bu sene gözlemlediğim konulara dikkat çekerek birkaç kişiye faydam dokunursa ne mutlu bana. Özellikle şunu belirteyim; amacım kimseyi eleştirmek, tenkit etmek değil dilim döndüğünce yardımcı olabilmek. Eksiğim/ yanlışım olursa da birlikte konuşup araştırıp doğruya ulaşırız, eksikleri tamamlarız. :) Öncelikle tercih klavuzunu dikkatle okuyun, sizi ilgilendiren alanların altını çizin ki önemli noktaları atlamayın. Takıldığınız bir nokta olursa da araştırıp doğru adım atmaya özen gösterin lütfen.

• NİTELİK KODLARINA DİKKAT!!!

Tercih edeceğiniz alanın nitelik kodlarına dikkat etmezseniz, size uygun olmayan, yani şartlarını tam taşımadığınız bir kadroya atansanız bile atamanız iptal edilir ve göreve başlayamazsınız. (Sertifika, engel durumu, cinsiyet, askerlik vs olabilir bu şartlar) Örneğin; 7365 nitelik kodunda belirtilen psikiyatrik engeli olanlar Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kadrolarını tercih etmemelidir. Bu gibi durumlarda hem kendi puanınızı yakarsanız hem de puan olarak sizden bir sonraki adayın atanmasına mani olmuş olursunuz ki bu daha büyük vebal olmaz mı sizce?

• SONRASINDA GİTMEYECEĞİNİZ BİR KURUMU/ŞEHRİ KESİNLİKLE TERCİH ETMEYİN!!!

Hepimiz atanmak için uğraşıyorken böyle davranan olur mu diye düşünenleriniz olabilir ama maalesef oluyor. Engel durumunuzu, iklim koşullarını, kendi şartlarınızı, aile düzeninizi, seçeceğiniz şehrin yapısını, seçeceğiniz kurumun tayin koşullarını vs gibi bir çok unsuru baştan düşünerek seçimlerinizi yapın lütfen. Misal x kurumu 7 kişilik kadro açıyor, sonuç açıklandığında kadroların tamamına atama yapılmış görünüyor, içlerinde 1 kişi kuruma başvuru yapmadığı için o kadro boşa gitmiş oluyor. Yine aynı şekilde hem kendi puanınızı yakarsanız hem de sizden sonraki adayın atanmasına mani olmuş olursunuz. Ayrıca ilgili kurum bir sonraki tercih döneminde o 1 kişi için boş kadro açıklamıyor genelde.

• FACEBOOK, İNSTAGRAM, TELEGRAM VB PLATFORMLARDA AYNI ALANDA OLDUĞUNUZ KİŞİLERLE İLETİŞİM KURUN!!!

Bu tür etkileşimler size birkaç açıdan yararlı olacaktır. Misal ilgili kurum hakkında fikir alışverişi yapabilirsiniz, tercih etmeyi düşündüğünüz şehir hakkında bilgi alabilir, bilgi verebilirsiniz. Memleketleriniz ve yakın yerleri, alan başarı sıralamalarınızı, puanlarınızı kıyaslama şansı yakalayarak tercihlerinizi belirlemenizi sağlar. Misal puanı yüksek olan bir adayın tercih edeceği x,y,z şehirlerini tercihlerinizden çıkarıp yerine başka şehirler yazabilirsiniz.

• MESLEĞİNİZİ YAPMAK İSTİYORSANIZ BAŞKA ALAN VEYA MEMUR KADROSU TERCİHİ YAPMAMANIZI ÖNERİRİM

Hemşirelik, hukuk, öğretmenlik, mühendislik vb alanlardan bir veya birkaçından mezunsanız ve mesleğinizi yapmak istiyorsanız; hele ki halihazırda bir işiniz varsa sadece istediğiniz alanı tercih etmenizde yarar var diye düşünüyorum. Örnek x şehrine sosyolog olarak atandınız ama ayrıca öğretmen olmak istiyorsunuz, mevcut puanınızla atamanız yapıldığı için tekrar sınava girene kadar yeni bir tercih yapamazsınız. Ayrıca yeni bir şehre taşınmak, düzen kurmak, alışmak vs bazen çok kolay olmayan ve zaman alan bir durum. O yüzden kendinizle ilgili konuları dikkatli irdeleyin, elbette bir işinizin olması gerekli ve önemli ama engel durumu, aile koşulları vb koşullarınızı göz önünde bulundurun.

• DİKKAT VHKİ KADROSUNDA BİLGİSAYAR SERTİFİKASI İSTEYEN KURUMLAR VAR

Genel olarak VHKİ kadrosunda sertifika şartı aranmaz, önceki yıllarda oldu mu bilmiyorum, bu tercih döneminde dikkatimi çekti. VHKİ kadrosunda 6225 nitelik kodu ile Bilgisayar İşletmeni Sertifikası şartı getiren kurumlar var. Yani sertifikanız (veya eşdeğer bir belgeniz) yoksa VHKİ kadrosunda sertifika şartı isteyen kurumları tercih etmeyin, çünkü belirtilen şartı taşımadığınız için atansanız bile işe başlayamazsanız ve tekrar sınav olana kadar da tercih yapamazsanız.

NOT: Yazdıklarım fikir ve tavsiye niteliğindedir, bunlar dışında başka sorularınız olursa mesajla ulaşabilirseniz, elimden geleni yapmaya çalışırım. Hepinize önce sağlık, sonra da hayırlı, huzurlu iş ortamları dilerim. :)

Son düzenleme:
Çok doğru bir yazı olmuş ve ben de iletişim kuramamaktan yakınıyorum, kim nereyi yazacak hiç belli etmiyor ki!

MI MAX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ellerinize sağlık çok açıklayıcı olmuş herşey ben istatistik mezunuyum bilgisayar sertifikam yok özellikle sertifika isteyen kurumlar hangileri isteyip istemediklerini şimdi öğrenebilirmiyiz yoksa atandıktan sonra şansımıza mı çıkacak

nejlayildirim38

Bilgisayar veya herhangi başka bir sertifika isteyen kurum nitelik kodlarında bunu belirtir. Bilgisayar sertifikası için konuşacak olursak; örgün eğitimde[FONT='inherit'] bilgisayar dersi alanlar, dersi aldıklarını belgelemeleri şartıyla 6225 nitelik kodu ile belirtilen sertifika şartını taşımış kabul ediliyor. Buna göre şartlarınızın uygun olduğu kadroları tercih etmeniz sizin yararınıza olur. Sertifika ve diğer bütün konular hakkındaki en güncel bilgileri tercih klavuzunda ve ÖSYM'nin internet sitesinde bulabilirsiniz[/FONT]

Gitmeyeceğiniz yerleri tercih etmeyin. Doğu ya da batı ayrımı yapmadan tercih yapın.

Tercih ücreti ödüyor muyuz?
Normal kpss başvurusunda 20tl ödemiştim.
Bunda ödeme sekmesi göremedim.

Memurluk icin tercih yaparsam yerlestirilimesem bu öğretmenlik için tercih yapmama engel olur mu

hayır eğer yerleştirilmez isen puanın yanmaz ama yerleştirilirsen tekrar öğretmenlik için tercih yapamazsın o puanınla

Yinede yakın yerleri yazayım dedim nasılsa çıkmazsa puanım ile tekrar tercih yapabiliyorum belki öğretmenlike çıkmaz diye korkuyorum artık hangisi olursa yerlestirilemezsem puanım yanmaz değil mi eminsiniz tercih yapabiliecegimden

unutku

Öğretmen ve puanın iyiyse öğretmenlik atamasını bekle. Sonra atanırsan puanın gider ve tercih yapamazsın bir daha ama memur olmak istiyorsan tercih yapabilirsin.

Eyvallah teşekkür ederim öğretmenlik te olmaz diye korkuyorum o yüzden ne bulsam yazayım dedim

unutku

Atanırsın inşallah. Puanın kötü değil ama memurluk istiyorsan tercihini yaparsın. Zaten alımlar düşük.

Kesin olarak yaşadığımız yere aldirabiliyor muyuz eğer cikarsa

jumanji

Sanki gideceğin şehirde belli sürede kalabileceğini hesap ederek tercih ver yazışmalar uzun sürerse orada kalma durumunu hesap etmelisin..

Üst Alt