Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS sonuçları açıklandıktan sonraki süreç nasıl işleyecek?

Cekidown

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu konuyla ilgili birkaç sorum olacak sizlere bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

1)Bir süredir devlete bağlı müşavirlik hizmeti veren bir firmada çalışmaktayım ve yıllık izinlerimle birlikte ortalama 25-30 gün kullanabileceğim iznim var. izinlerimin yanmaması için izinlerimi kullanmam gerekiyor atanmadan bu nedenle atanma sonucu olumlu olduktan sonra ne kadar süre içerisinde işe başlamamız gerekecek?
2)Güvenlik soruşturması ne kadar sürüyor ortalama ve ben zaten devlete bağlı bir kurumda çalıştığım için güvenlik soruşturmasından geçmiştim tekrar aynı şekilde uzun tutulurmu soruşturma süresi?
3)Yine aynı şekilde devlete bağlı bir firmada çalıştığım için yıllık izinlerimi kullanmasam devlete atanınca aynı yıllık iznimi devlette kullanabilir miyim?
4)Son olarak atandıktan sonra tayin istemek için nasıl bir dilekçe yazmamız gerekiyor ve tayinin çıkması ne kadar zaman alabilir?

1-) kuruma göre değişir meb olanlar 1-2 ayda başlıyorken egm, adliye, msb gibi yerler 6 ay sürüyor,
2-) Güvenlik soruşturması artık kalktı.
3-) devlete bağlı derken ne anlamda bağlı? sözleşmeli ücretli vs. olanlar senelik izin için sayılmıyor diye biliyorum.
4-) o da kurumdan kuruma göre değişir bazıları asaleti beklettiriyorken bazı kurumlar direk aynı yerde başlatabiliyor

birkan01

1) çevre ve şehircilikte veya afadta ne kadar işe başlama süresi?
2) güvenlik soruşturması kalktıysa işe başlama süresi neden bu kadar uzun sürüyor?
3) devletin onayıyla firmaya alım oluyor firmada hakediş usulü çalışıyor.
4) 1'de bahsettiğim kurumların bu konudaki tutumlarını biliyor musun?

Cekidown

1-) o kurumları bilmiyorum takip etmedim.
2-) daha yeni kalktı güvenlik soruşturması, kalktığından beri atama olmadı yani hiç.
3-) biraz detaylı bir şey sanırım onun detaylarını bilmiyorum sigortan memur statüsünde yatıyorsa senelik izin hakkın olur.

@birkan01 cevapların için teşekkürler. Son olarak peki o kurumlarla ilgili bilgileri nereden bulabilirim biliyor musun direk kurumlarlamı iletişime geçmem gerekiyor?

merhaba bölümünüz nedir ? cevre şehircilik ve diğer kurumlar int sitelerinden yayımlıyor gereken belgeleri. cevre şehir ankaradaki merkez müd getirmenizi istiyor. Diğerleri genelde atandığınız ile.

Merhaba ben Çevre ve Şehircilik taşraya atanmıştım. Atandıktan sonra ise başlamam yaklaşık 4 ayı buldu.

Arkadaşlar merhaba meb hizmetli yazdım tercihlerimi şayet atanırsam ne yapmamız gerekiyor.Oraya gitmekmi gerekiyor ilk olarak orayı aramakmı yoksa nasıl bir yol izlememiz gerekiyor

Meb hizmetli kadrosunda çalışan arkadaşlar ne iş yapar

kartaliçe07 mühendisim.

msteriousxyz atandıktan sonraki süreç nasıl ilerledi tayin istediniz mi? istediyseniz hangi yolları izlediniz bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Birde işe başlamanızdan ne kadar önce size işbaşı yapabileceğiniz söylendi?

Cekidown Ben tayin istemedim zaten kendi şehrime atanmıştım. Atamalar açıklandıktan sonra atandığım bakanlığı takip ettim. Websitelerinde yeni atananların hazırlaması gereken belgeler açıklandı. Onları hazırlayıp babam elden Ankara bakanlığa götürdü. Aslında ildeki kuruma da verilebilir. Çünkü onlar da gönderebiliyorlar. Ama biz işi hem garantiye almak hem de hızlandırmak için böyle yaptık. Eylül ortası ya da sonu gibi teslim ettik. Sonra kurumdan haber bekledim. Aralığın son haftasında beni arayıp işlemlerin tamamlandığını ve pazartesi yani 5 Ocak'ta işe başlayabileceğimi söylediler. Araya yılbaşı tatili giriyordu filan. Süreç bu şekilde işledi.

yahu tek atanalım da geri prosedür işi bir şekilde hallolur...
benim şu an çalıştışım fabrikada postabaşı kocaeline atandı adam yaklaşık 5-6 ay bekledi sonunda geçen hafta gitti iş başı yaptı önemli olan atanmak gerisi gelir...

Üst Alt