Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercih derece 12-13 kadrolari..?

mevlus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar anlamadigim bişey var ..lise mezunuyum. tercihlerde derece 12 ve 13 var ve ilk okul mezunlariyla kura ile tercih olacağı yazıyor. Birinci sorum şu. Puan olmayacaksa kacinsi siraya yazmaliyim bu kadroları
2. Soru. Kura çıkma ihtimali .. sağolun

Soruyu çok iyi anlamadım. Tekrar yazarsan sevinirim:
Halen memur yada kamuda çalışıyor durumda değil isen kadro derecelerine kafayı fazla takmamalısın.

Soyleki Mr. No . Mesela hizmetlide 10 kışı alınıyor ilk okul orta okul ve lise kura ile alınacak diyor . Bu durumda ben tercih etmek istesem kaçıncı sıralara yazmam doğru olur . Çünkü puan işi yok kura var o yüzden soruyorum

Hangisi senin için daha uygunsa onu yaz 12 kadro derecesi ile 13 kadro derecesi arasındaki maaş kıdem vs. farkı 0 dır.

kidem ve kadro boş kontenjanı gösterir. Yani işe başlarken sizi 12-13 dereceden işe başlatır. ancak gösterilen kadro 10 derece diyelim: Kazandınız ve kadroya yerleştiniz. size 12 yada 13 derece verilecek ancak siz 10 dereceyi işgal edecek durumda olacaksınız: yanı siz yıllar geçtikçe 10 dereceye güvenle gireceksiniz demek. Bu durum ilk defa atanacakları çok da ilgilendirmiyor hiç ilgilendirmiyor. Nedeni ise yıllar geçse boş kadro açılır.

Eshat kardeşimizin dediği doğru maaş farklı olur her kademe 5 lirayı tekabül eder: Ama lakin ama ilk defa göreve balşayacaksanız size birden 10 derece vermezler.

Soruna söyle bak en çok nereyi istiyorsanız orayı yazınız. İçiniz nereye yatkın ise orayı yazınız keşkelere yer vermeyiniz... Derecelere değil görevlere bakınız sevdiğiniz iş olsun gerisi çok mühim değil.

Erol kardeşim her kademe 5 lira eder yazmışsınız bunu nasıl hesapladınız?

Arkadaşlar cevaplarınız güzel de....
Ortaöğretim yani lise kura ile alınmıyor ki tercih yapıyorsun ve puan-sıralamaya göre alınıyor.
İlkokul ortaokul kura ile alınıyor...

Muhasebeden öğrendim. Hakkım olan derece ve kademe vermediklerinde; Boş vaktimde nedenini araştırmıştım. Muhasebe ve sicil tescil birimlerine gidip sohbet etme imkanım oldu.

Erol kardeşim senin terfin ne zaman yapılacak bilmiyorum ama terfin yapıldığı zaman bana özelden bir yaz olur mu maaşında 1 kademe arttığında 5 lira artacak mı bakalım.

Yeni açtığım konu silinmiş . Bana yardımcı olun . Kısa net . Meslek Lisesi çıkışlilar derece 12 yi tercih yapabilir mi . Bunu ogrenmeye çalışıyorum . Tercih motorunda var ama ustte orta okul ve ilk ogretimliler kura ile alınacak bu kadrolara diyor . Bi açıklayın nolur

Erol kardeşim senin terfin ne zaman yapılacak bilmiyorum ama terfin yapıldığı zaman bana özelden bir yaz olur mu maaşında 1 kademe arttığında 5 lira artacak mı bakalım.
15 lira arttı bende.

4 ay zaman sürecinde aylık 15 lira zarar ettim ama

Kaçtankaça düşünce 15 lira arttı.

mevlus;
kura ile girilecek durumda sakat iseniz yapabilirsiniz. yok EKPSS de sınava tabii tutulmuşsanız. Kura ile yapılan tercihleri yazamazsınız diye biliyorum: Yanlışım varsa düzeltsin birileri.

Eshat;

5/1 den 4/1 e

kademe ile dereceyi karıştırmışım pardon

Evet 4 dereceye düştüğün için bu artış olmuş. Fakat 5/1 den 5/2 ye düşersin. 4. dereceye geldiğinde ek göstergeden dolayı bir artış olur. Fakat 4. dereceden önce alınan kademelerde maaşı çok az etkiler.

Ekpss ye girdim . Ozaman tercih motorunda yanlışlık var yani ?? Sağolun

Mevlus Sen sınava girmişsen ortaoğretim olan listeden tercih yapacaksın
Kura seni ilgilendirmiyor.

Evet 4 dereceye düştüğün için bu artış olmuş. Fakat 5/1 den 5/2 ye düşersin. 4. dereceye geldiğinde ek göstergeden dolayı bir artış olur. Fakat 4. dereceden önce alınan kademelerde maaşı çok az etkiler.
5 ile 4 de iken Derecem ve kademem değişse bile ek gösterge değişmediğini belirtirim. Bahsettiğin değişiklik 3 derece ve kademeye geldiğimde daha değişti.

çok fazla kaale almıyorum sadece bildiğimi yaşadığımı ve muhasebeden arkadaşımın söylediklerini aktardım. Sadece hakkım ise gider araştırırım sonuçlandırırım. Memuriyette uzun süre kaldığım için sessiz kalma moduna gececek durumda biriyim.

sizler gibi ilk yıllarda meraklı bir birey değilim demek istedim. Merakınız varsa bildiğimle cevaplarım.

Erol kardeşim neden kızdın onu anlamadım. Benim yeni olup olmadığımı nereden anladın bu kanıya nasıl vardın onu ben anlayamadım.
Ben muhasebedeyim terfileri her ay yapıyorum. hiç kimsenin maaşı 1 kademede 5 lira artmıyor. Acabe yanlış mı yapıyorum diye sordum. Aynı zamanda senin ünvanın nedir bilmiyorum ama 4. dereceye düştüğünde hala ek gösterge verilmemişse bir sorun var demek

kızmadım, konu kapansın istiyorum. ben THS kadrosundayım

Evet anladım kardeşim. konuyu kapatalım.

Üst Alt