EKPSS ile ilgili tamamen kendi öngörüm
öncelikle bunu okuyuyorsanız saglıkcı teknisyen ve imam hatip mezunu iseniz sizin kendi bölümlerinizden alımlar gayet dusuk oldugu için sizi pek ilgilendiren bi konu olarak görmezden geliniz şimdi [SIZE=4]tamamen kendi araştımalarım sonucu resmi bir yayın organı yayınlamadıtu [/SIZE][SIZE=4][SIZE=2]arkadaşlar 2012 ömss sınavının ilk ataması zaten bu aylarda oldugu icin takvim konusundan sıkıntım yoktu asıl sıkıntı alım konusnda idi o konuda biras arastırma yaptım ama kesin resmi bir sayıya ulaşamadım elimdeki tek resmi sayı 3000 oda kumbuzoglu nun acıklamarından elde edilen sonuc öncelikle ömss den başlamak istiyorum ömss de ilk atamada
[/SIZE][/SIZE][FONT=verdana]2012 yılı ÖMSS ve Kura ile Yerleştirme yapmak üzere 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca tercihler alınacaktır. Yerleştirmelerde, kamu kurum ve kuruluşlarınca toplam 7.746 kadro için yerleştirme talebinde bulunulmuştur.[/FONT]
[FONT=verdana]Talep edilen toplam kadroların % 12,7si İlköğretim(ortaokul) ve İlkokul, % 39,4ü ortaöğretim, % 20,3ü önlisans, % 27,5i lisans düzeyindedir.[/FONT]
[FONT=verdana]Eğitim durumları itibariyle ÖMSS ve Kura sonuçlarına göre kadrolara yapılacak yerleştirmelerin dağılımı şu şekildedir:[/FONT]
[FONT=verdana]-ÖMSS sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak kadrolar;[/FONT]
[FONT=verdana]Ortaöğretim 3.052[/FONT]
[FONT=verdana]2 Yıllık Yükseköğretim 1.574[/FONT]
[FONT=verdana]Lisans(4 Yıllık Yükseköğretim) 2.132 [/FONT]
[FONT=verdana]TOPLAM 6.758[/FONT]
[FONT=verdana]-Kura sonuçlarına göre yerleştirme yapılacak kadrolar;[/FONT]
[FONT=verdana]İlköğretim(İlkokul) 124[/FONT]
[FONT=verdana]İlköğretim(Ortaokul ) 864[/FONT]
[FONT=verdana]TOPLAM 988[/FONT]
[FONT=verdana]GENEL TOPLAM 7.746
[/FONT][SIZE=4][SIZE=2]dagılım bu şekilde olmustur dikkatinizi bişey cektimi bilmiyorum ortaögretim 3000 kişi yani 2014 ekpss de alınacaklarını soyledikleri kadar neyse yine aynı oranda dagılım yapılmıs olsa yani ortaogretim kadorsu yine yüzde 39 olsa ortalma 1182 kişiye denk geliyor ve bununda 700 taneye yakını hizmetliye denk geliyor memur bilgisayar işletmeni anbar memuru vhki sayısı toplamı 300 kişi kadar 2012 alımlarında gelelim kac puanda nere kapatır sorusuna 3000 ortaogretim alımı ile ilk atamada en dusuk memurluk 90da kapatırken hakkari yanlıs hatırlamıyorsam oda 1182 kişilik ortaögretim alımı dusunursek siz tahmin edin kac puanda kapatır ben memurlukların 95 üstü hizmetli kadrosununda 90 üstü kapatacagı kanaatindeyim demek istedigim şu hani olurda yarın bi gun kadro 3bin kişi genel toplam olarak acıklanırsa bos hayallere kapılmayalım diye diyorum kendim bile bu hesaptan sonra umudumu kayıp ettim şu kötu taplo ile karşılaşmamak istiyorsak birlik olmalıyız sesimzi gür cıkartmalıyız yazın ya her bakana bir twitt atın yoksa da sahte acın atın faceden aile bakanlıgına yazın ben faceden yazıyorum kac gundur aile ve sosyal politaklar bakanlığına altına destekleyici ne bir yazı nede bir begeni var sesimizi gür cıkartalım böyle olursa hepimiz icin kötu şimdi bazıları zaten benim puan düşük birinci de gitmezsem 2.cide giderim derdinde mantıklı düşünün biras ilk atamada 95 ile kapatmış olsa ikinci atamada 90 altına düşer mi sanıyorsunuz 49000 ortaögretim girmiş sınava ve 2012 yi baz alırsak 50 de bir demek yani yüz kişiden bir kişi memur bir kişi hizmetli olacak yazık gunah biraz sesinizi cıkartın 49000 kişi girdik bu sınava[SIZE=5]dediğim gibi bunlar tamamen benim öngörümdür isterseniz hiç ciddiye almaya da bilirsiniz [/SIZE][/SIZE][/SIZE]