Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihlerinde alt öğrenim düzeylerindeki kadrolara tercih hakkı

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, EKPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden EKPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

Adayların eğitim bilgileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais.osym.gov.tr) adaya ait kayıt bilgilerinde yer almaktadır. Tercih işlemlerinde ve yerleştirmede Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır. Adaylar, ais.osym.gov.tr adresinden eğitim bilgilerini kontrol ederek tercihlerini yapmalıdır.
Adaylar, aynı düzeyde birden fazla ortaöğretim/ön lisans/lisans eğitim bilgisinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabileceklerdir. Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
Engelliler Sitesi - EKPSS tercihlerinde alt öğrenim düzeylerindeki kadrolara tercih hakkı

yalnızefe bu nedir abi şimdi yani memurlar üst kadrolar için mi tercih edebilir sadece onu mu anladım..

yok, lisans mezunu önlisans kadrosunu da tercih edebiliyor,
[FONT=Helvetica]teknik hizmetler ve sağlık hizmetleri için geçerli... bölümsel yani, diğer kadrolarda sorun yok...[/FONT]

üst kadroya tercih yapılıp yapılamayacağı kılavuzda belli olur, kılavuzda yazmazsa 2014 ekpss yönetmeliği devam eder, üst kadro tercihi devam eder...

merhaba
şimdi benim anladığım kadarı ile örneğin lisans mezunu daha önce 2 yıllık bir bölüm bitirmişse daha sonra da bir şekilde 4 yıllık yani lisans mezunu ise; hem ön lisansta uygun kadroya hemde lisansta uygun kadroya(yani kendi bölümü ile ilgili alanda) tercih yapabilecek mi? (son mezuniyeti lisans olduğu halde).
ya da sadece liseden sonra direk lisans okumuş biri aynı zamanda ön lisans kadrosu da tercih edebilecek mi?
sadece ön lisans okumuş olanlara haksızlık değil mi? bu seçeneklerin hepsi saçma.
o zaman şöyle bir sonuç çıkar : tüm ön lisans mezunları da lise mezunu gibi lise kadrolarına tercih yapar.
bence her nasılsa saçma olmuş. inşallah ben yanlış anlamışımdır. bilenler cevaplasa ama açıklayıcı bi şekilde.

Baya eski bir konu, yakın tarihte lisans mezunu olup belitilen programlarda önlisans mezunu olarak atanan varmı....
En son tercih bile yapılamamıştı !!!

Üst Alt