Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihlerinde Bilgisayar Sertifikası hakkında..?

fcbülent

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkdaşlr mrb bir konu için rahatsız ettim sizleri ekpss de ortaöğretimden başvurucamda bnm bilg. sertifikam var ama ekpsskoşullarda aranan bilg.işletmeni ve progamcılığı olarak yazmıyor aynnen yazılanı geciyorum m.e.b çıraklık ve yaygın eğitim genel mud. BİLGİSAYAR MESLEK DALI EĞİTİM PROGRAMLARI KURS SERTİFİKASI...BU SERTİFİKA İLE TERCİH YAPABİLİYORMUYUM NİTELİK OLARAK BİLG. BÖLÜMLÜ ALIMLARA

Benim de "bilgisayar kullanımı" yazıyor. Haftasonu olduğu için cevap alamadım ama yarın öğrenirim inşallah.

Kaza ile atanırız sonra üzülrz bilg. Sertifikası engel olursa :)

bilgisayar sertifikasına gerek yoktur. tercih kılavuzunda okulda aldığınız temel bilgisayar teknolojileri dersi sertifika yerine geçmekte deniyor.
hatta kılavuzda yazanı yapıştırayım:
4)Başvuru şartları arasında “MEB’den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak” niteliği
aranan kadroları, MEB’den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası, MEB’den Onaylı Bilgisayar
Analist Programcı Sertifikası sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.
5) Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, büro yönetimi ve sekreterlik dersini alanlar ve
bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına
Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Sertifikasına Sahip
Olmak”, niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

bülent merhaba ,

anlatmak istediğini şöyle anlatayım.
çıraklık eğitimi derken özel bir dersanede meb onayı ile açılmış bir eğitim ve devamında meb 'in açtığı sınavda başarılı olup sertifika almış olmak gerekiyor.bu yolu izleyerek sertifika var ise kabul edilecektir sanıyorum.

mustafanın yazdığı gibi konuda geçerlidir , başvuru şartlarında mevcuttu.incelersen soru işaretleri ortadan kalkacaktır.

Ben bugün önceki mesajımdaki soruyu Halk Eğitim'e sordum, sorun olmaz dediler. Ama yine de tercih yapacak olan kişiler kendileri de araştırsınlar.

2 yıllık okurken bilgisayar dersi gördüm EKPSS tercihlerinde Bilgisayar Sertifikasına gerek var mı ?

EKPSS tercihi yaparken MEB onaylı bilgisayar sertifikası şart mı?

arkadaşlar ortaöğretimden girdim sınava. merak ettiğim şu meb onaylı bilgisayar sertifikası şart mı ortaöğretimden tercih yaparken? sadece 2001 kodu oluyordu tercih kılavuzunda ekstra bir kod görmedim? bilgisi olan var mı? veya atanan biri atandığı kurumda napıyor memur olarak görevi ne?

Cansubgn

Tercihlerde 2001 koduna ek olarak 6225 nitelik kodu varsa bilgisayar sertifikası olanların tercih edeceği kadrodur o ve zorunludur atandıktan sonra meb onaylı bilgisayar sertifikasını da diğer evraklarla beraber isterler, ancak sadece 2001 yazıyorsa ortaöğretim mezunlarının tercih edeceği kadrodur. Memur olarak atanan kişi kurumda yazı işleri ve amirinin verdiği görevleri yapar.

nitelik kodu kısmında yalnızca 2001 yazıyordu ocak kılavuzunda çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için

nitelik kodu varsa tercih sırasında sertifika gerekliymiş meb onaylı

Life
Peki diyelimki liseden anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümü mezunuyuz yani 2011 koduna uyuyoruz ama kurs sertifikamız yok. Tercihlerde sadece 6225 kodu var diyelim. Ozaman yine tercih edebiliyormuyuz?

Birde 2 koduda şart koyarsa birini karşılarsak olurmu acaba?

kodları karşılamıyorsan tercih yapamazsın yapabilsen ve atansan bile ataman iptal olabilir tercihlerde özellikle kod belirtilmişse bunun karşılığı mutlaka kişisel bilgilerinde vardır yoksa zaten yapamıyosun diye biliyorum lise nitelik kodu genelde 2001 diyanet hariç o şartlı alıyor kılavuz yayımlandığında açıklanıyor

kaç tane kod varsa karşılamak zorundasın pazarlık yok :)))

Bir kısım VHKİ kadrosunda öğrenim koduna ilave olarak 6225 nolu nitelik kodu bulunmaktadır. Bu kod bilgisayar sertifikası kodudur. Örgün öğrenim sırasında herhangi bir şekilde bilgisayar dersi almış olanlar bu niteliğe sahip kabul edilmektedir.

bycelik41

Tercihlerde iki kodu da koymuşsa ikisinin de şartlarını sağlıyor olman gerekiyor. Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar "MEB'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilir.

6225 koda önlisans mezunu Bilgisayar Proğramcısına Meb onaylı sertifika şartmıdır?

6225 koda önlisans mezunu "Bilgisayar Proğramcısına" "Meb onaylı sertifika" şartmıdır?

6225 koda önlisans mezunu Bilgisayar Proğramcısına Meb onaylı sertifika şartmıdır?

(BİLGİ SAHİBİ KİMSE VARMIDIR)

Arkadaşlar bilgisayar kullanım sertifikasıyla işletme sertifikasını karıştırmayın. Bilgisayar kullanıcı sertifikası ile işletmen sertifikası farklı şeyler detaylı araştırın

ayDÜNYAvazo
Okurken derslerin arasında bilgisayarla alakalı ders varsa ve bu resmi olarak gözüküyorsa bu sertifika yerine geçer.
Bilgisayar prog okumuş birisinin bilgisayar dersi almaması mümkün değil onun için senin sertifikan var sayılır yinede okurken aldığın derslere bir bak.

Üst Alt