Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ücreti 25 TL mi 100 TL mi?

bizbiz

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
ekpss sınav ücretı ne kadar arkadaslar 25 tl mı 100 tl mı ??

25 tl yi sınava girecek kişi 75 tl yi de devlet yatırıyor kişi adına.

atm'lerden yatıracak arkadaşlar EKPSS yazmıyor KPSS olarak geçiyor oraya işlem yapılacak..

engelliden bu ücreti talepmi ediyorlar yazık tepki verelim ayıp ya

bide üstüne para versinler :D adamlar zaten güzellik yapmış 25 ini sen 75 ini devlet veriyor..

25 tl değil. 3 tl de başvuru merkezine toplam 28 tl cepten çıkıyor :)

muhendis3232;

En saçma tarafı o zaten. Buna güzellik diyorsanız durup düşünmek lazım bu konuda biraz.

%40 üzeri engelliler sınava girecek ve bildiğimiz gibi tr de toplu taşıma araçlarının çoğu ücretsiz ve bir çok konuda indirimler mevcut ve 2022 maaşı denen bir olay var + bu sene kpss ücreti sanırım 40 tl idi.

Şimdi koşullar bunlarken, çıkmış kitapçığa 100 tl yazmışlar ama 75 tlsini aile ssy bakanlığı ödiyecekmiş diyede bir ibare koymuşlar, Ne gerek var o ibareyi koymaya.

Madem ki 75 tl ödemiş bizim için, neden tamamını ödemekten geri kalmış ?

Peki o 75 tlyi onlar ödemeseymiş bizden gerçekten yine 100 tl talep ederler miydi ? (medyada manşet olurdu)

Aklımda deli sorular var :))

100 TL. Ancak bankaya 25 TL yatıracaksın, 3 TL'de arkadaşın dediği gibi Ösym bürosu alıyorsa 28 TL.

Başvuru şartları arasında Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına müracaat var. Bu müracaat hasebiyle 100 TL olan harcın 25 TL'sini sen, 75 TL'sini Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı karşılıyor.

suskun62;

aklındaki deli sorulara ben cevap vermeye çalışayım arkadaşım.. 25 tl bu sınav için bizden talep ettiikleri ücret ve gayet uygun bi rakam.

şöyle izah ediyim sana. normal kpss den farklı bazı arkadaşlar 3-4 kişi girecek sınava okuyucu işaretleyici gözetmen falan filan. bunların her birine devlet ücret ödeyecek. bunlar kimin cebinden çıkacak bunları bir düşünün isterseniz ya.

25 miş 100 müş ne gerek varmış o ibareyi koymaya. evet gerek var aile ve ssy bakanlığı o miktarın ui ni ödememiş olsa bizden cidden 100 tl ösym isterdi. ikiside devlet kurumu neden yazıyorlar yazmasınlar 25 desinler geçsinler dimi? yok öyle devlette aynı kurum içerisindeki farklı daire ve şubelerde bile bu yazılır belirtilir harcama kaleminden düşülür arkadaşlar. biraz şükredin ya. yarın öbürgün memur olunca bu dediklerimi daha iyi anlayacaksınız..

en basitinden sadece şunu baz alarak düşünün. Soruların hazırlanması, gönderilmesi, sınav salonuna ulaştırılması, gözetmeni, okuyucusu, işaretleyicisi, polisi, güvenliği vs vs vs bunların hepsi masraf...

Hepiniz açsınız aç ........ Engelliden 25 tl mi alınır diye isyan edeceksiniz ayıp halinize .. Ben engelliyim yok 20 bin 30 bin tl ye araç arıyorum diye çok yazı yazanları gördüm .. Devlet size bakım maaşı veriyor... Engelli maaşı veriyor.. Adam devlet memuru olmuş halen 2022 maaşımı kesilir mi alayım mı diye soru soruyor.. önce aç gözünüz doysun da 25 tl sınav ücretini de çok görmeyin.

Bilmeyen olabilir.ilk sınav yapılacağı zaman kılavuz açıklanmıştı rakam 110 muydu neydi.Verilen tepkiler sonucu böyle bir uygulamaya geçildi.Devlet lütfediyor.Ben şahsen bir kişinin sınav masrafının bu kadar olacağına inanmıyorum.
Sınav ücreti bence 25 tl .75 devlet ödeniyor gibi gösterilip ücretsiz olmasını istenmesin diye yapılıyor bence

25 tl dir çünkü bu zamana kadar 100 lira engelli sınav ücreti alındığını duymadım

Sağlam türk uyusaydık 110 gibi bir rakam ödeyecektik.Bir yerlerde vardı bulabilirsem linki vereceğim

valla ben başvururken spastik görme engelli bir arakdaş vardı okuyucu istedi....yazıcı istedi...tek salon istedi....merdiven çıkamam dedi yardımcı isterim dedi....vs..vs.. şimdi bunun osym masrafı nerden baksan en az 300 TL...benim masrafım 25 TL bu aradaki farkı biz ödeyeceğimize devlet ödüyor durum bu yani yoksa bizden çıkacaktı diğer arkadaşların masrafı...

:) öSYM sınavlarında da engellilere kolaylık sağlanıyor o kadar masraf çıkmıyor...

Engelli sınavları genelde normal sınavlara göre daha masraflıdır. Çünkü normal standartların dışına çıkıldığı için maliyetin artmasıda normaldir. Örneğin Görme engelli bir kişi için iki tane görevli veriliyor. Tabi bu demek değildir ki engelliler yüksek sınav ücreti vermeli. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bu eşitliğide devletin üstlenmesi kadar normal bir durumda yoktur.
Ayrı bir konuda soru soran kişilere bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. bu çabayı gösteren arkadaşların hepsine ben kendi adıma minnettarım. İnsanlar bilmeyebilir. Öğrenmek için soruyorlar zaten. Birde her insan aynı kapasitede olmayabilir. Konuya hakim olmayabilir. Bunları yadırgamanında yanlış olduğu kanaatindeyim. Sınava giren herkese şimdiden başarılar diliyorum.

25 Tl yatırdıktan sonra internetten başvuruyu biz mi yapıyoruz arkadaşlar..Bilgi verir misiniz?

eğerki ilk başvurun ise [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ilk olarak Aile Sosyal politikalar il müdürlüğüne gidiyorsunuz. orada ön başvuru gibi bir işlem yapıp daha sonra ösym bürosu yada bazı liselerde başvurunuzu yapıyorsunuz. [/FONT]

ilk tercihim değil..Geçen dönem yerleştirlememiştim.

İlk sınavlarda Lise den kaydımı yaptırmıştım
..bu senede gerekiyor mu?
Ais şifrem var.

mezuniyet durmunuz hala lise ise kendniz başvuru yapabilirsiniz. ama mezuniyet durumunuz yada engel oranınızda bir değişiklik var ise ösym bürosuna yada aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gitmeniz gerekir.

Mezuniyetimle ilgili bir değişiklik yok.Önlisans mezunuyum.

Şimdi bankaya 25 Tl yatırıp sistemden başvuru mu yapacağım...

Bilmeyen olabilir.ilk sınav yapılacağı zaman kılavuz açıklanmıştı rakam 110 muydu neydi.Verilen tepkiler sonucu böyle bir uygulamaya geçildi.Devlet lütfediyor.Ben şahsen bir kişinin sınav masrafının bu kadar olacağına inanmıyorum.
Sınav ücreti bence 25 tl .75 devlet ödeniyor gibi gösterilip ücretsiz olmasını istenmesin diye yapılıyor bence

Peki sınavlarda bir gözlemciye ne kadar ücret ödeniyor bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Üst Alt