Sınavda sıkıntıyok iş başı da edersin ondada sıkıntı yok görevde sıkıntı çok
Mümkünse Memur kadrosu dışında seçme .. Neden mi ...Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '
Bu arkadaşlar ve Tüm Engelli arkadaşlar için Hizmetli kadrosundan sa Masa başı bir memur kadrosu daha uygun olacaktır. Velev kül Kamu da çalışan çoğu hizmetli Engelli arkadaş kurum amirinin insaniyetine bağlı olarak memur kadrosunda görev alıyor . Kimiler ide, Memur gibi görev yapıyor . Buna rağmen Bu arkadaşlar da rahat değil . Nedeni Kurum ve Kuruluşlarda hizmetli kadrosunda çalışan diğer kişiler tarafından tepki görmekte ,Kurum Amirleri bile bu kişilerden tep ki almakta . İnsan oğlu kendi hizmetlilik yaparken başkasının engelli bile olsa , aynı kadroda memurlık yapması yada memur gibi davranması zorlarına gidiyor . Böylece Engelliler baskı altında kalmaktadır. Bu duruma Bizati ziyaret ettiğim bir okulda , gözümle ve kurum müdürünün sözleriyle de şahit oldum.
Biz Engelliler için ,Memur Kadrosuna yükselmek yada veri hazırlama Memuru olmak, Bir kurtuluş Gibi olacaktır . Bu durum Tüm engelliler için daha rahat ve Daha sağlıklı olacaktır..