Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ve tarih öğretmenliği hakkındaki sorularım!?

r6152003

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ben %65 engelliyim.yaklaşık 7 ay önce sağlık kurulu raporu aldım ve 7 aydır maaş alıyorum.bazı merak ettiğim şeyler var cevap verirseniz çok sevinirim.
1)ben tarih öğretmenliği mezunuyum. ekpss de engelli tarih öğretmeni alımı varmı. yaş sınırı varmı.
2)ekpss de bana matematik soruluyormu.benim hastalığım ayrışmamış şizofreni yani duygusal ve ruhsal anlamda rahatsızım.
3)ben kpss de hangi alanda sınava gireceğim.
4)genel olarak engelli memur alımında yaş sınırı varmı.yaşım 40.

Cevap

r6152003

Merhabalar .. Öncelikle Ekpss de yaş sınırı yok ... Buna öğretmenlikte dahil ... Evet size de Matematik soracaklar ... Engel durumunuza gelince .. Atamadan sonra öğretmenlik yapabilir raporu istiyorlar... O durum size öğretmen olabilir raporunu verecek kurulun kararı... Tarih öğretmeni alımı ise var ... Genelde 70 ve üzeri alan normal durumda 1 ila 1,5 sene içerisinde atanabiliyor...

Her branştan öğretmen alımı oluyor. Ekpss'de yaş sınırı yok. Sınavda her konudan soru soruluyor. Genel yetenek ve genel kültür olarak iki bölüme ayrılıyor sorular. Genelden sınava girersiniz. Ekpss sınavına girdiniz mi?

hayır

hazırlığım hiç yoktu.ne kafa nede çalışma olarak.

yani ekpss hakkında hiç bir fikrim yoktu ve araştırmadımda.engelli maaşını yeterli gördüm aslında.iki senede bir yapılıyor galiba sınav.önümüzdeki dönem ekpss ye girmeyi düşünüyorum.ben normal kpssye de girdim 2-3 sefer matematik olunca sınavı baştan kaybediyorum.aklım almıyor matematiği.umarım ekppss den atanırım.

Matematik olmadan da yapılabilir. Sonuçta iki bölümlü bir sınav.

anladım.peki şunu sormak istiyorum.galiba 15 matematik sorusu soruluyor.emin değilim.bu 15 matematik sorum boş kalacak yani cevaplayamayacağım.sorulan soru sayısı da galiba 60.ben bu şartlarda yeterli puan alabilirmiyim.matematiği hiç hesaba katmadan.yani en az kaç puan almam gerekir veya kaç net yapmam gerekir.

Matematik yapmadan yeterli puan almak için 40 ve üstü net yapmak gerekir.

Matematik yapmadan Türkçe Tarih Coğrafya Vatandaşlık v.b. Testlerden iyi bir net çıkarmak lazım .. Bir de şöyle bir durum var en net örnek 2018 yılındaki sınav sonucu Tarih alımlarına bakalım ilk alım 82 ile ikinci alım 76 ile üçüncü alım 69 ile olmuş ... Yani çok da fazla matematik gerekmiyor... Edebiyat öğretmeni arkadaşım 73 ile atandı ... Biraz beklerseniz atanıyorsunuz ... önemli olan yeterli sayıda kadro açılması ...

Üst Alt