Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS zihinsel kategorisinde girenler, nasıl geçti? Sorular ve cevapları..?

Konular
35
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sınavınız nasıl geçti genel kültür soruları zordu bence ben 80 aşağa almam

sorulardan hatırladıgın varmı ne sormuslardı

Ortaöğretim zihinsel engelli

Arkadaşlar Ortaöğretim zihinsel engelli soruları nasıldı kaç boş bırakınız

1982 anayasasından önce yürürlükte olan anayasa hangisiidr diyodu bende 1961 yaptım

EKPSS zihinsel kategorisindeki sorular ve cevapları..?

sınava lisans zihinsel kategoride girenler aklınızda kalan soruları paylaşalımm mı

Arkadaşlar mrhb benim aklımda kalan sorular; Coğrafyada Ihlarvadisi-kayseri vardı doğru cvp kayserimiydi acaba ? Diğeri izin alınarak yetiştirilen ürün kenevirmiydi.

Matematikten son iki soru hatırlayıp cevabını bilen varmı ?

zıhınsel kolaymıydı gıren arkadaslar varmı

Pamukkale -antalya falan bir sık vardı arkadaşlar birde sivas kongresi diye

2016 EKPSS Lisans Zihinsel Engelli Soruları

Geçen yıl kaybettiğimiz, Ispartalı 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel.

50 km/sa ve 60 km/sa hızında iki araç birbirlerine zıt A ve B şehirlerinden yola çıkıyor. İki araç karşılaştıktan sonra 50 km/sa hızla giden araç B şehrine 6 saatte ulaşıyor. A ve B şehirleri arasındaki mesafe kaç km'dir?

Bir ortamdaki bakteri sayısı %10 azalınca dişi bakterilerin oranı %50'den %55'e yükseliyor. Son durumda Erkek bakterilerin dişi bakterilere oranı nedir?

Bir kişinin A şehrinden B şehrine gitmek için 3 farklı yolu vardır. Bu kişi, gittiği yoldan geri dönmemek şartıyla kaç farklı yoldan seyahat edebilir?

Aşağıdakilerden hangisi Olimpiyatlara göre yaz sporu sayılmaz? (Buz pateni)

Koordinat sorusu: f(1) = 2x-3 ve f(2) = 2b+a, (3, 2b) noktalarında kesişiyorlar. Buna göre a + b nedir?

Göktürklerin devamı olan devlet hangisidir? (Kutluklar)

Atatürk ilkeleri ile ilgili sorunun cevabı Milliyetçilik. (soru aklımda kalmadı)

Çarpanlara ayırma sorusu: (1/a-1 - 1/a+1).a[SUP]2[/SUP] -1

Cumhurbaşkanı göreve başlarken nerede yemin eder?

Başkenti Kampala (ya da öyle bir şey) olan ülke hangisidir?

Bakanlar kurulunun sunduğu kanunlara ne ad verilir? (Kanun tasarısı)

Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili bir soru (YSK'yı kim denetler gibi bir şeydi zannedersem)

30'a ve 50'ye bölünebilen 3 basamaklı sayılar kaç tanedir?

Ardışık sayılardan her biri önceki sayının 3 katıdır. Buna göre, ilk sayısı 7 olan ardışık sayıların 14'üncüsünün 10'uncusuna oranı nedir?

Mandacılığı savunan cemiyet İngiliz Muhipleri Cemiyeti.

En çok ihracat yaptığımız ülke hangisidir? Almanya.

Köy altı yerleşimleri ile ilgili bir soru geldi. (Kom, oba, ağıl vs.)

Temsil heyetinin sayısı hangisinden sonra 16 kişiye çıkarılmıştır? (Sivas Kongresi)

Son düzenleme:
lise genel engelli kısmından girdim zihinsel engelliye sorulan soruları görünce bizimkiler kekmiş gerçekten...

Serhat79

bunlar bu seninin zihinsel soruları değil ki ( pardon lisans düzeyi sorularıymış bunlar )

2016 EKPSS Lisans Zihinsel Engelli Soruları

Geçen yıl kaybettiğimiz, Ispartalı 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel.

50 km/sa ve 60 km/sa hızında iki araç birbirlerine zıt A ve B şehirlerinden yola çıkıyor. İki araç karşılaştıktan sonra 50 km/sa hızla giden araç B şehrine 6 saatte ulaşıyor. A ve B şehirleri arasındaki mesafe kaç km'dir?

Bir ortamdaki bakteri sayısı %10 azalınca dişi bakterilerin oranı %50'den %55'e yükseliyor. Son durumda Erkek bakterilerin dişi bakterilere oranı nedir?

Bir kişinin A şehrinden B şehrine gitmek için 3 farklı yolu vardır. Bu kişi, gittiği yoldan geri dönmemek şartıyla kaç farklı yoldan seyahat edebilir?

Aşağıdakilerden hangisi Olimpiyatlara göre yaz sporu sayılmaz? (Buz pateni)

Koordinat sorusu: f(1) = 2x-3 ve f(2) = 2b+a, (3, 2b) noktalarında kesişiyorlar. Buna göre a + b nedir?

Göktürklerin devamı olan devlet hangisidir? (Kutluklar)

Atatürk ilkeleri ile ilgili sorunun cevabı Milliyetçilik. (soru aklımda kalmadı)

Çarpanlara ayırma sorusu: (1/a-1 - 1/a+1).a2 -1

Cumhurbaşkanı göreve başlarken nerede yemin eder?

Başkenti Kampala (ya da öyle bir şey) olan ülke hangisidir?

Bakanlar kurulunun sunduğu kanunlara ne ad verilir? (Kanun tasarısı)

Yüksek Seçim Kurulu ile ilgili bir soru (YSK'yı kim denetler gibi bir şeydi zannedersem)

30'a ve 50'ye bölünebilen 3 basamaklı sayılar kaç tanedir?

Ardışık sayılardan her biri önceki sayının 3 katıdır. Buna göre, ilk sayısı 7 olan ardışık sayıların 14'üncüsünün 10'uncusuna oranı nedir?

Mandacılığı savunan cemiyet İngiliz Muhipleri Cemiyeti.

En çok ihracat yaptığımız ülke hangisidir? Almanya.

Köy altı yerleşimleri ile ilgili bir soru geldi. (Kom, oba, ağıl vs.)

Temsil heyetinin sayısı hangisinden sonra 16 kişiye çıkarılmıştır? (Sivas Kongresi)

arkadaşlar bakıyorum kımı yazmış 85 alıcam kımı yazmış 12 dogru 3 yanlış bu ne iş ..sorulardan bır ıkı tanesını hatırlayanlar var gerısı yok ...daha soruları hatırlamadan kaçö alacagını nasıl hesap edıyorlar...

zihinsel olmayıpta zihinsel girenlerde ayrı sorun

Ekpss zihinsel lisans soru paylaşımı

Arkadaşlar soru hatırlayanlar yazabilirmi lütfen

Ekpss zihinsel lisans soruları aylaşımı

Arkadaşlar ben ekpss zihinsel lisans sorularının çoğunu hatırlıyorum benle bu konuda bilgi alışverişi yapmak isteyenler buyrun yazışalım

arkadaslar bence zihinsel kolaydı nispeten diğerlerinde süre yetmemiş türkçe paragrafmış bizde normaldi cok şükür genel kültürün zorluğuda yakın bence paylaştıkları sorulara göre yani arkadaslar matematik paylaşmamılar emin deilim o yüzden

liseden bahsediyorum

rıdvan bey ben zihinsel lisanstan girdim

sorular hakkında bilgi paylaşımı yapalım mı

cengizci kodlu arkadaşım bende zihinsel lisans sorularının çoğunu hatırlıyorum senle paslaşma yapalım ben gündüzleri çalışıyorum hergün gece onikide giriyorum bu siteye facebookte daha rahat soru yazarız sanırım sen adresi ver ben kaydedeyim sonra senin için uygun gün ve saat seçeriz paylaşırız soruları gündüzleri olmaz akşam dokuzdan sonra uygun cvp ını bekliyorum

cengizci arkadaş özelde kısıtlama var en güzeli facebook

zihinsel engelli lisede türkiyedeki il saysı 81 miş. khknameyi bakanlar kurulu hazırlar. ağrıdaki saray ishakpaşa. bafra kızılırmaktan doğar.cevabı kamu denetçiliği kurumu olan soru . davutoğlunu sormuşlardı o kolay zaten.

matematikte hız sorusunun cevabını 144 buldum soru hatalı bence dostum

Yüzde kırkı nöroloji yüzde 25 psikiyatri yüzde yirmi fmf toplam rapor oranı yüzde 64 mental kapasite sınırda engel grubum zihinsel ve kronik süreğen işaretli zihinsel den girebilir miyim

Raporda teşşiz mental yaziyorsa zihinselden girersin

Teşsiz nedemek IQ testi 78 sınırda mental kapasite yazıyor

Ozan Altay

"SINIRDA MENTAL KAPASİTE" sorun yoktur. Kim ne derse desin sizin "ZİHİNSEL KATEGORİSİ" nden sınava katılmanız gerekiyor. Kayıt yaptırırken bunu görevlilere belirtiniz/söyleyiniz.

Kimi biliyor kimi bilmiyor genede konuşuyor. Bilen yazsaya
😁😁😁😁

Üst Alt