Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de ek süre istesem verirler mi?

Badman

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
3
Engel grubum ruhsal ve duygusal. Rahatsızlığımın ismi psikoz. Oran %65
İlk kez EKPSS’ye gireceğim. Sınavlarda zaman yetiştiremiyorum. EKPSS başvurusunda özgül öğrenme güçlüğüm, dikkat eksikliğim var desem sınavda bana ek süre verirler mi?

Badman

özgül öğrenme gücü gerçekte var ise:

"Genel engelli olup yaygın gelişim bozukluğu veya özgül öğrenme güçlüğü bulunan adaylara ise engel dezavantajını önlemek için sınav süresinin 1/3’ü kadar ek süre verilmesine"

şeklinde bir hüküm var aslında.

Badman

aynısı başıma geldi. bende de dikkat dağınıklığı var öğrenme güçlüğü de var. bunu görevliye söylemiştim. hani belgeni göster dr raporunu göster dedi . o yok dedim. o zaman bunu yapamayız dedi. yani böyle birşey varsa doktora git o tespit etsin rapor versin onu gösterirsin o zaman kabul ederler. ekstra süreyi alırsın.

Suskun Mutsuz Umutlu

Evet bende dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü var. Sınavlarda matematiğe yetişemiyorum.
Ben en iyisi dediğiniz gibi yapayım doktora gideyim, inşallah verir.
Peki siz doktora gidip raporu alabildiniz mi?

Ön başvuru formunda işaretlersin özel şartı

Pluvia

Ek süre 20 dk alabilirsem benim için çok iyi olur. Ama daha demin facebook’ta bir arkadaş bana öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği için raporu doktor vermez, heyete girmen lazım dedi. Heyet çok uğraştırır beni. Sizin bilginiz var mı bu konuda?

Badman raporunun alt kısmında ek bişi yazıyımu şu işleri yapamaz falan

Pluvia

Evet yazıyor. Engelli raporumun en alt kısmında şu yazı yazıyor:

Çalıştırılamayacağı işlerin niteliği: Dikkat ve sorumluluk gerektiren işlerde çalışması uygun değildir. Hafif işlerde çalışabilir.

Pluvia

İnşallah, çok iyi olur.
Çok teşekkürler cevap ve bilgi için :)

Raporda yazılanlara göre ek süre verilir. ayrı rapor alamazsınız sadece müracaat ettiğiniz rapor geçerli Pluvia'nın dediği gibi.

Üst Alt