Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de en çok atama yapılan üniversite bölümleri hangileridir?

yakup.n

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar. Bi konuda fikrinizi almak için yazıyorum. 2 yıllık ön lisans açık öğretim fakültesi okicam hayırlısıyla ama hangi bölümü tercih edeceğimi tam olarak bilemiyorum. Puanım çok yüksek değil. 244 civarında bi puanım var. EKPSS'de en çok hangi bölümün ataması yapılıyor rica etsem bilgisi olanlar yazabilir mi? Tercihler başladı bu konu benim için çok önemli. Bana yardım edebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim

Öneriniz için teşekkür ederim. Başka bir bölüm önerecek arkadaşlar var mı acaba?

ekpss

Arkadaşlar merhaba, geçen sene aralık ayında karaciğer nakli oldum.benim ekpss ile ilgili merak ettiğim birkaç husus var cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
1-ekpss ile atama şansı yüksek midir ? (İşletme Lisans mezunuyum)
2-İşletme lisans mezunu olarak sadece memur olarak mı atanabiliyorum ?
3-birde konu ile alakasız olacak ama konu açmak istemedim tekrar,engelli veya malulen emekli arkadaşlar ne kadar maaş alıyorlar şuanda ? şimdiden teşekkür ederim.

kbrakblt87
Merhaba Kübra aramıza hoşgeldin.
1- Öncelikle bende işletme mezunuyum. 2012 de sınava girip 2014 te atanmıştım. O yıllarda lisans mezunu alımı çok oldu ve sınava giren çoğu lisans mezunu atanmıştı belki yüzde 40-60 arasındadır. Şuan ise lisanstan alım az iyi puan alman gerekiyor. Atanma şansın alacağın puana ve açılan kadroyla ilgili ama 90+ üstü bir puan senin önünü epeyce açar bence bunu yapabilirsin de...
2-İsletme mezunu olarak evet memur olarak atanirsin formasyon alıp muhasebe öğretmeni de olma sansin var ama o branştan öğretmen alımı yok gibi birşey ki şuan formasyona kaldırıldı o yönde bir tasarrufun olamaz sanırım.
3-Malulen emeklilik için en az 10 yıl sigortalılık süresi isteniyor sanırım 3600 prim miydi emin değilim ve maaşta 1700 civarında diye biliyorum.

çok ama çok teşekkür ederim.merak ettiğim bütün konuları harika şekilde cevapladığın için.Peki kaç puanla atandın acaba ? birde sınav soruları zormu acaba onu merak ediyorum.kaç net yapmıştın ?

Ekpss sizce hangi bölümü tercih etmeliyim

Merhaba ben Ortopedik%56 engeli bir bireyim. Lise mezunuyum şansımı deneme amaçlı bu yıl ekpss sınavına gireceğim ortaöğretim de pek alım yok diye duydum. Üniversite okumak istiyorum fakat hangi bölümü tercih etmeliyim hakkında pek fikrim yok en iyi çalışma koşulu olan meslek veya bölüm sizce nedir fikirlerinizi bekliyorum. Hayalim hep radyoloji okumakti erken emeklilik seçeneği de var fakat bölümü okurken zorlar mı beni veya staj yaparken kafamda sürekli bu sorular dönüyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

kardes teknik bölüm okursan önlisanstan unvanın olur maasın fazla olur ama teknık bolum okumazsan düz memur olursun . Bu ıkısı onemlı teknıkmı degılmı dıger turlu ne okursan oku memur memur .d ama ılerde yukselcem felan dersen lısansa tamamlıcam felan dersen mühendislik oku derim bıde hangı kuruma gırcegınde onemlı mesela ormanda orman muhendısı olman lazım tarımda zıraat muhendısı felan.

Bende yks sınavına girip bölümünüzü tercih vermek istiyorum bolumunuz hakkında bilgi veror misiniz engelim açısından beni zorlamayacak bölümler arıyorum maalesef

bu atama işlerinin okul okumayla ilgisi yoktur ... tamamen şans piyangodan para çıkması gibi birşey...
nice okul mezunları atanamadı nice lise mezunları düşük puanlarla atandı....

Ünv seçen arkadaşlar ömür boyu o şehirde yaşayacaksınız

Ünv seçen arkadaşlar ömür boyu o ilde yaşayacaksınız dikkatli olun atanırsanız

Merhabalar arkadaşlar . Bir sorum vardı %74 ortopedik engelliyim . Şuan da çocuk gelişimi önlisans okuyorum . Okulum 2022 de bitecek ve ekpss ye girecegim . Sizce atanma şansım bu bölümle yüksek olurmu ve atanmamın olasılıgını yükseltmek için en az kaç puan almalıyım ? Cevaplarsanız sevinirim . Şimdiden teşekkürler .

Genel ekpss için artık 90/ustu şart . ben 94 ile atandim geçmişte mesela lise mezunu ydum.ona rağmen iki yıl atama beklemişti m

Üst Alt