Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de engelli durumumla ilgili hatalı giriş yapılması atama aşamasını nasıl..?

jackass

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ekpss başvurusu sırasında hastalığımdan dolayı %40 oranında süreli rapor aldım.
Bakanlıktan ön kabulümü aldım ve orada engel sınıfına "süreğen(kronik)" işaretlendi. Başvuru merkezine gidip sınav başvurusu yaptığım yerdeki sorumlu ise "sınıflandırılamayan" kategorisini seçip karşısına hastalığımın adını yazdı. Yanlış kategoriye koyduğunu söylediğimde ise "orası önemli değil, hastalığının adını yazdım yanına zaten merak etme" dedi.
Haftalar süren çabam sonrası ösym'ye telefonla ulaştım ve telefonu açan kadın: "ön kabul kağıdınla başvuru formunda farklı sınıflar yazıyorsa yanlış beyan sayılır, sınava girip yerleştirilirsin fakat yerleştirildiğin kurum atama sırasında sorun çıkarabilir." dedi.
Dün başvuru yaptığım okula gittim ve aynı adama tekrar sordum. "Böyle bir şey mümkün değil, hçibir sorun olmaz." dedi. Başvuru süresi bittiği için yazacağım dilekçe işleme de alınmayacak yani bu hatayı düzeltme imkanım yok.
Sizce atama yaparken kurum yanlış beyanda bulunmuşsun diyerek atamayı iptal edebilir mi?

Sınava daha 39 gün var, dilekçe göndermeniz belki sorunu düzeltebilir.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/EKPSS/2016EKPSSKILAVUZ25022016.pdf

Üstteki linkten kılavuzun 74. sayfasından itibaren yazılan açıklamayı dikkatlice okuyup uygulayabilirsiniz. Burada dilekçe taslağı ve göndermeniz gereken ekler mevcut.

Konu hakkında çok net bir bilgim yok ama dilerseniz hızlı posta yoluyla ve iadeli taahhütlü olarak gerekli belgeleri yollayın, eğer düzeltme gerekli ve mümkünse gereken yapılır dediğim gibi daha 1 aydan fazla var sınava.

Tekrar şunu söylüyorum dikkatlice okuyunuz ve isterseniz tekrar arayıp "şunu şunu" yapacağım diye anlatıp doğru yolu göstermelerini isteyebilirsiniz, yanlış yönlendirmiş olmak istemem. Kolay gelsin.

Dilekceyle beraber gonderecegim ekleri goremedim ama yarin telefon edip tam bilgi alirim bu konuda. Formu ais'ye girip mi indirebilirim? Bir de sinav donemi yaziyor formda sinav yilinin haricinde. O kisma ne yaziliyor bilginiz var mi acaba? İlginiz icin tesekkurler oncelikle.

Verdiğim linkte 75. sayfayı yazdırmanız yeterli olacaktır sadece "Genel Amaçlı Dilekçe" için. Ekler de bildiğim kadarıyla raporunuz ve engel bilgi formu, Fakat şöyle bir yazı gördüm ;

"Engel Durumu Bilgilerinde Değişiklik Olanlar:
Başvurusunu yaptıktan sonra “Engel Durumuna İlişkin Bilgiler”inde düzeltme/değişiklik
gereken adaylar, önce kendi adres ilinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl
Müdürlüğünden yeni durumlarını gösterir imzalı ve mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
belgesini alacaklar ve Genel Amaçlı Dilekçe örneğine ekleyerek başvuru süresi içinde ÖSYM’ye
göndereceklerdir.
"

En sağlıklısı ÖSYM yi arayarak en doğru bilgiyi edinmek olacak gibi duruyor. Rica ederim umarım sorununuz çözülür. Tekrar kolay gelsin.

sınıflanamayan olduktan sonra normal engelli kategorisine girer hiç bişey farketmez kronikte aynı sınıflanamayan da aynı kategori farketmez , tek sorun zihinsel de olur zihinsel deil iken zihinsel yazılırsa sorun o da soruları çok basit olduğundan gerisi boş hikaye sınıflansanda aynı sınıflanmasanda aynı

Üst Alt