Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de hangi özür grubunda şansım daha fazla olur?

Sametylmz

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Hem böbrek hastasıyım hemde işitme engelim var

Biraz sonra ASPB na gidip başvuru yapacağım ve sınava hangi gruptan girmemi önerirsiniz neden ? hangi grupta şansım daha fazla olur. ?

ortaya karısık yap dostum en kolayı o..pazardan domates mi seçiyorsun :) işitme kaybın ilk okul öncesi değilse genelden gireceksin işte..

Genelden girdikten sonra hiç farketmez. Arkadaşında dediği gibi işitme engelin ilkokuldan önceyse soruları farklı olur.
En doğrusu ise ders çalıştıktan sonra hiç bir gurup farketmez.

çok ukalaca bi cevab arkadsaşım senin kisi takip edersen öğrenirsin mühendislik okumuşsun ama pek işe yaramamış her halde arkadaşım börek yetmezliğinden girsse genelden girer 60 dk işitmeden girerse gene genel den girenlerle aynı sorular ama 60+40 dk var 40 dk avantaş sınavlarda çok büyük bir kolaylık bu sen işitmeden gir kardeş

grcnckr;

o kadar kolaysa sizde zihinselden girin soruları çok kolay...cvp ukalaca değil böyle soruya böyle cevap benim yazdığımı bidaha oku..ilk okul öncesi işitme kaybı varsa iişitmeden girer yoksa genelde girer...bendede az bişi işitme kaybı var iyi o zaman ben işitmeden gireyim senin dediğine göre 60 yapar çıkarım şınavdan şuan :) bu arada yazdıklarının heps yanlış işitmeden 60+20 dk veriyorlar zihinsele 60+40 veriyorlar..mühendislik çok işe yaradı ama sizinki pk yaramamış

Engel oranı olarak hangi rahatsızlığın yüksekse o rahatsızlığına göre sınava girersin...

bio sen yapma bari :) işitme kaybı doğustan değilse yyani ilk okul öncesi bunu belgeleyemeyen işitmeden giremiz..belgeleerse işitme cihazı. özel eğtiim aldığına dair belge. işitme engelliler okuluna gittiğine dair belge istiyorlar

5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri
(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki
adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme engelli olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı
öncesi işitme engelli olmuş kabul edilmeyecektir. Sadece kuraya başvuracak adayların bu belgelerini İl
Müdürlüklerine getirmeleri gerekmez.)

Engel Grubu Ek Süre Toplam Süre
1) Genel Engelli Grubu
a) Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal,
Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler - 60 dakika
b) Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger,
RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.),
Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite,
disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanlar 20 dakika 80 dakika

c) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak
soru kitapçığını hiç okuyamayan CP hastaları 40 dakika 100 dakika
2) Görme Engelli Grubu
a) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak
soru kitapçığını hiç okuyamayanlar 40 dakika 100 dakika
b) Soruları kendisi okuyabilenler - 60 dakika
3) İşitme Engelli Grubu 20 dakika 80 dakika
4) Zihinsel Engelli Grubu
a) Okuyucu/işaretleyici yardımı alarak
soru kitapçığını hiç okuyamayanlar 40 dakika 100 dakika
b) Soruları kendisi okuyabilenler 20 dakika 80 dakik
MÜHENDİS BENDE İŞİTME ENGELLİYİM AMA İŞİTME OKULUNDA OKUMADIĞIM İÇİN GENELDEN GİRİYORUM AMA TEK AVANTAŞ SÜRE AVANTAŞI
Sınavda 4 engel grubu vardır.
1) Genel engelliler *
2) Görme engelliler
3) İşitme engelliler (İŞİTME ENGELLİ OKULUNDA OKUDUĞUNU BELGELEYENLER AYRI SORULAR OLMAYANLAR GENEL SORULAR AMA SÜRE AVANTAŞI VAR)
4) Zihinsel engelliler

tamam işte ben de bunu diyorum işitme engelliye +20 dk sizin mesajda +40 dk yazıyor.. :)

60+40=100 80+20=100 ne farkeder

Yani bu arkadaşın işitme engelli girmesimi avantaş genel girmesimi

grcnckr;

tabiki işitmeden girmesi avantaj süre farkı var ve soruları bana göre çok çok kolay geçen çözdüm 60 da60 yaptım soruların kolay olma sebebi doğustan işitme engelliler algılama konuşma öğrenme sonradan olanlar gibi olmuyor.. Bazen cümle kuramıyorlar bir cümleyi anlamıyorlar... Ama arkadaşın ilkokul öncesi belgesi varsa işitmeden alırlar ama yoksa almazlar genele girer. Msala ben %24 işitme kaybım var 2 yıl öncesine kadar işitme kaybımın olduğnu bilmiyordum ben bu yünzden genelde girecem ama ilk okulda olsaydı kaybım ve bunu belgeleyebilseydim işitme grubu olan sınava girecektim.

mühendis senin söylediğinde doğru işitme doğuştan değilse belgeyemezse giremez...

bende aynı şeyi soylüyorum doğuştaan olduğunu ispatlamayanlar genelden fgirer bende sonradan yüzde 50 işitme raporum var bende genelden gireceğim ama süre olarak avantajım olacak okadar .Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel
Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül
Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma
Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.bu genelden girecek olan engelli sınıflandırması burda işitme engelli yok bu madde içine girenler 60 dk.işitmede ise doğuşatan olanlar işitme okulunda okuyanlar soruları kolay onların soruları farklı bizler ise genelle aynı sorular sorular sorulacak ama zaman işitme engelliler sabit çünkü orda işitme engelli 80+20 yazıyor

Gorme engelliler okuyucu isaretleyici ile girdiklerinde sorular genelle aynimidir tek avantajlari suremidir acaba.

sorular aynın sadece sorularda geomtri gibi şekilli sorular sorulmayacak bu sorulardan muafsınız bide süre avantajı

Arkadaşlar merhaba ben benim işitme kayıpların her iki kulakta 73 73 doğuştan sinirsel işitme kaybım var bu oran artıyor işitme cihazı kullanmazsam.askeri sağlık kurulunda doğuştan işitme kaybı var sağlık kurulu raporu var bende şimdi ben düz lisede okulu bitirdim. işitme engelli olarak giremez miyim?

zihinsel engellilerin sınavı kolay diye onu işaretledin mesela ee atama esnasında çöp olursun direk yok sayılır sınavın anlasılır bu konuyu acan arkadas otur çalış nerede kolaylık orada ben olayım tarzı hayatın olmasın.

İşitme engellilere güya kolaylık sağlanıyor ama kazın ayağı öyle değil. Sınava giren işitme engellilerin çoğu ilkokul öncesi işitme engelli oldular ve bunu belgeleyemiyorlar.Genelden giriyorlar puan ortalamaları çok düşük.
Geçen senenin sorularına baktığımda hiç daha kolay soru sorulduğunu görmedim.Okuduğunu anlayamayan işitme engelli nasıl lise mezunu olur onu anlayamadım.Birde okuduğunu anlayamayana isterse iki gün versinler bir fark yaratmaz
Engel grubu oranı en yüksek olan en sakatlık baz alınır. İşitmeden %30 alıp ortopediden % 45 alan biri genel gruptan girer

2012 de asim e gıtmek varmıydı. bu adamlar yoksa kafasına gore mı yazdılar ışıtme zihınsel vs.
şimdi de asim belırlıyosa bu arkdaşlar nıye soruyolar acaba ordan mı gıreyım burdan mı gıreyım dıye anlamak mumkun degıl..

Üst Alt