Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de öğretmen olabilmek için raporda ne yazmalı?

edebiyatci34

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben engellilik için tam tesekkullu heyet raporu aliyorum. Türk dili ve edebiyati mezunu olcam 2 ay sonra insallah.
Benim raporda ne yazması lazım? Ekpss ye girip düz memur da olabilirim, öğretmen de olabilirim. Rapora öğretmen olabilir ibaresi veya çalışabilir ibaresimi yazdırmam lazim?
Bazi kimseler diyorki o ibareyi şimdi yazdıramazsın, ataman yapildiktan sonra gidip alacaksın diyor.
Bu ibarenin bulundugu rapora kimisi durum bildirir raporu diyor, kimisi yazı diyor. Doğrusu nedir bunun?

Bu öğretmen olabilir raporunu almak için yeniden heyete ve branş doktorlarinami gôrüncez atandiktan sonra?

Ekpss hakkında?

Ekpss ye girenler varsa yardımcı olabilir mi?

1. Aday başvuru formunda okul ve bölüm kodu var 4 haneli. O kodları nereden bulup dolduracağız?

2. Kulak, psikiyatrist, astım ve alerjiden engelli raporuyla öğretmen olarak atanabilir miyim, yoksa geri hizmete mi verirler?

3. Ve bu geri hizmet dedikleri nedir?

merhabalar , 3 yıldır mebde çalışıyorum ve sadece psikiyatriden engelli raporu almış öğretmenim.

tespit ettiğim soru veya soru mahiyetindeki ifadeler için yanıtlar:

1) Rapora öğretmen olabilir ibaresi veya çalışabilir ibaresimi yazdırmam lazim?
Bazi kimseler diyorki o ibareyi şimdi yazdıramazsın, ataman yapildiktan sonra gidip alacaksın diyor.

en alt kısma bakınız.

böyle zorunlu bir kaide olduğunu düşünmüyorum , eğer 1 yıl içerisinde atanacağınıza ve atama - işe başlatma işellerinin de tamamının 1 yıl içerisinde bitebileceğine kesin gözüyle bakıyorsanız mezuniyetinizin ardından hemen yapabileceğinize ihtimal veriyorum ANCAK;

ben dahil çoğumuz evet, atamamız yapıldıktan sonra yaptık bu işi. yalnız, bu biraz da bir süreç işi. çünkü bazıhastaneler sanıyorum rapor çıkarırken bazı gecikmelere neden olabiliyorlar. Ben mesela raporumu 2 iş günü içerisinde almıştım.

Bu ibarenin bulundugu rapora kimisi durum bildirir raporu diyor, kimisi yazı diyor. Doğrusu nedir bunun?

durum bildirir raporudur.

Bu öğretmen olabilir raporunu almak için yeniden heyete ve branş doktorlarinami gôrüncez atandiktan sonra?

evet ve evet. doğrudur , heyet ve branş doktorlarına görüneceksiniz.

1. Aday başvuru formunda okul ve bölüm kodu var 4 haneli. O kodları nereden bulup dolduracağız?

açıkçası bu soruyu tam anlamadım. biraz detay paylaşmanız mümkün mü?

2. Kulak, psikiyatrist, astım ve alerjiden engelli raporuyla öğretmen olarak atanabilir miyim, yoksa geri hizmete mi verirler?

diğer sorunlar için bişey diyemem fakat psikiyatriden tedavi olmuş / almış olmanız sizin direkt geri hizmete aınacağınızı göstermez. pekala doktorunuzun görüşüne bağlı olarak öğretmenlik yapmanız mümkün.

3. Ve bu geri hizmet dedikleri nedir?

bilmiyorum tam ama bir başlık var idi konuyla ilgili.

BAŞLIĞINIZA CEVAP: raporunuzda yazdırmanız gerekli ibare aşağıda yer almaktadır.

Türkiyenin her yerinde öğretmenlik yapabilir

saygılarımla

kar &yağmur

Arkadaşlar bana "öğretmenliği icra edemez" raporu verdiler, hastalığımın iyiye gittiğini ve uzun süredir sesler duymadığımı yazmalarına rağmen böyle bir karar verildi.Benim için öğretmenlik yapamaz diyorlar ve kurulda şansımı denememi de engelliyorlar bu çağ dışı uygulamalarla biz nasıl hakkımızı ariyacagim.Boyle bir durumda kalan oldumu daha önce duyduğum kadarı ile şizofren bir arkadaş öğretmen olur raporu almış.Psikoz tanısı olup böyle atanamayan kıyıdan dönen arkadaşlar varsa onlara sesleniyorum bu durumda ne yapmalıyız ? Mahkemeye gidersek emsal açısından diğer adayların sağlık belgelerine erisebilirmiyiz ?

Raporumda Öğretmenlik mesleğini icra edemez diyor

3500 engelli alımında Engelli öğretmen olarak atandım lakin hastane öğretmenlik yapamaz raporu verdi engelim organik olmayan atipik psikoz ne yapmam gerekiyor

Merhaba. Bende atipik psikoz tanısıyla tedavi görüyorum. Atanamayan öğretmenlerdenim. Telegram Ekpss gruplarinda bizim tanıya öğretmen olur raporu verilmediğini gördüm. Daha doğrusu kimi hastaneler vermiş kimisi vermemiş. Zaten fazla kişide yok. Doğrusunu bilen bizide aydınlatsın. Bir soruda benden düz memurluk olsaydı atipik psikoz olan yine sağlık raporunda sorun yaşar mı?

merhabalar,

öncelikle geçmiş olsun. her sorunuzu beklediğiniz şekilde cevaplandıramayabilirim , bu sebepten ve yaşamış olduğunuz işlem için üzgün olduğumu da ifade edeyim.

ben kağıt üzerinde hemen her tanıyı aldım sanırım. beni 3 yıl tedavi etmiş doktorum borderline olduğumu ve hiçbir zaman şizofren olamayacağımı söylemişti ve yine 3 yıldan fazla tedavi etmiş doktorum kesinlikle şizofren olmadığımı belirtmişti.

fikren belki şöyle olmuş olabileceğine ihtimal veriyorum.

bildiğiniz üzere her hasta aynı olmuyor psikiyatri grubunda. Dolayısıyla doktorun görüşü anladığım kadarı ile etkili. Ben zaten önceliğinde de ücretli öğretmen olarak çalışmıştım. Başka işler de yaptım. 2 tane yabancı dil bilmekteyim ve çalışmalarım devam etmektedir. aylık injeksiyon şeklinde bir tek ilaç kullanmaktayım . Elhamdulillah çok iyiyim ve sosyal bir profilim var sanırım.

ben yaşamış olduğunuz işlem hakkında şu sebepten gerçekten çok üzgünüm: hayatınızı kazanmak başkasına muhtaç olmamak en doğal hakkınız!

yapabileceklerinizi düşündüğüm işlemler:

1) rapora itiraz etmek ,

2) ivedilikle (zaman kaybetmeden) kazanılmış hakkın nasıl kullanılabileceğine dair cimer üzerinden bilgi talep etmek. (Belki memur olarak atanmanız sağlanabilir bilemiyorum )

3) diğer alternatifler...

Allah yardımcımız olsun- Her işte bir hayır vardır elbette - Allah büyük.

Rapora itiraz için il sağlık müdürlüğüne başvurmayı düşünüyorum.Ama TRSM deki doktor bana öğretmen olur raporu gibi bir yazı veremeyeceğini söyledi.Engelli raporunu alırken o hastanedeki psikiyatriste muayene oluyordum. Simdi yaklaşık 2senedir TRSM de muayene olup ilaçlarımı ordan yazdırıyorum.Sanirim 3-4 doktor değişti bu sürede ve onlardan da yazı almam zor görünüyor.

Tek umudum itiraz ve tam teşekküllü bir özel hastaneden almak raporu buda geçerlimi bilmiyorum.Milli eğitim deki bayan memur istediğiniz yerden alabilirsiniz dedi onun bu konudaki lafına göre hareket edip özel hastaneden alsam mı denesen mi bilemedim herkes devletten olur diyor.

Iki arada kaldım ama bana en azından öğretmenlik yapmasında bir engel yoktur yazsalardi işime yarayabilir üst karar mercilere kalabilirdi MEM deki.

Neredeyse bütün olumlu şeyleri yazmışlar ama karar negatif yönde birkaç haftaya engelli raporu süresi doluyor neredeyse %40bile verilmeyecek gibi anormal biseler yazmışlar.Ben gene bu hastaneden alırsam doktor yine yazı isteyecek muhtemelen buda ordaki doktorun beni 2yili aşkın süredir beni görmediğinden dolayı TRSM ye kalacak. Oda aşağı yukarı aynı şeyi yazacaktır.Ben nasıl bir belge sunabilirim hiç bir fikrim yok bu konuda..

Heralde orda daha uzun muayene edecekler diye düşünüyorum ben kendimi ifade etmeme izin verirlerse askerliğimi falan yaptığımı ve bu hastalık süresinde çalıştım söyleyeceğim.Gerisi onların kararına bakıyor bu durumda kalan birisi bana akıl verebilir mi çünkü tecrübe yok red almak istemiyorum

krakenz Dostum konuya hâkim değilim ancak emin olduğum nokta raporu özel hastaneden alamayacağın hususu.

Hastanenin donanımı, teşekküllü oluşu önemli değil, özel hastaneyi devlet kabul etmiyor ki kısmen haklılar.

Öğretmenlik yapabilir raporunu aynı normal heyete girer gibi yapıyoruz, tek farkı sürecin kısmen daha hızlı ilerleyişi.

Moralini bozmak istemem çünkü ben de rapor konusunda benzer durumdayım, son zamanlarda doktorların %40 üzerinde rapor vermekten yana olmadıklarını duyuyorum.

GeorgeOrwell
Evet doğru anlamışsın teşekkürler, raporlar hep aynı döneme denk geldi..

Işte memur bayan nerden olursa olsun öğretmen olur raporu getir diyince bir devlette görünür mü acaba endişesi vardı Bizde aldığımız yere gittik mantiken ama sonuç yine aynı.Ilce den de kanaat getiremediler burda da heyete girdik. Psikiyatrist heyette görüşülecek yazdı. Bir iki soru sordu o kadar...

Engelli raporu yeniden cikartirsam yaşayıp göreceğim .

krakenz

Psikiyatri öğretmenlik yapabilir onayı verirken daha yaklaştı bende.

Sonucu paylaşırsan sevinirim, umarım istediğini elde edersin

Raporumda geri hizmette çalışabilir olacağım yazıyor. Millî eğitim müdürlüğüne sorduğumda ataman öğretmen olarak yapıldı seni memur yapamayız dedi.Ve aynı bayan yine bana öğretmen olur yazılı rapor getirmeniz lazım devlet özel fark etmez dedi.

1)Yine iki seçenek kalıyor, tam teşekküllü bir özel hastaneden 3.defa deneyip almak
2)il sağlık müdürlüğüne itiraz etmek

GeorgeOrwell

Senin dediğin gibi il sağlık müdürlüğü özel hastaneden alamayacağını söyledi.itirazimi da kabul etmedi oyaladilar.Bana başka ile git diyor başka hastaneye başvur.istedigim düzenli psikiyatrik kontrol ile öğretmen olabilir çok fazla şey mi istiyorum

Öğretmen olabilir raporu, Mevcutta ki sürekli olan hayat boyu engelli raporunu riske sokuyormu? Yeniden heyet derken ne kastediliyor, bu farklı engelli raporundan bağımsız olarak alınan bir belge değilmi ?

mehtapsolmaz
Hayır sokmaz, bu durum raporu olarak geçiyor. Ayrıca dilekçe vererek başvuruyorsun.

Sadece engelliler için değil her öğretmen adayından isteniyor. Engelli öğretmenliği kazandığı halde bu durum raporundan öğretmenlik yapamaz kararı çıktığı da oluyor. Özellikle psikiyatrik hastalıkları elediklerini duydum.

GeorgeOrwell

Peki bunun bir geçerlilik süresi var mı, ben daha sınava girmedim 2 sene sonra atamam olsa bugünler de aldığım öğretmen olabiliri kullanabilirmiyim. Çalışmaya başlamadan stresi atmak istiyorum üzerimden :(

mehtapsolmaz

Kesin bilgim yok ancak o denli uzun süreye izin verileceğini zannetmiyorum kaldı ki raporların süreli olanları var, bu nedenle bir limiti vardır.

Üst Alt