Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
EKPSS'de okuyucu talep ettim. Bu, kendim okuyamam anlamına mı geliyor?
Okuyucu istemiş iseniz Okuyucu olarak görevlendirilen kişi size Soruları okuyacak siz cevap kağıdı işaretleyeceksiniz. Sizin soru kitapçı okumanıza müsade edilmiyor. okuyabiliyorsanız - okuyucu neden istediniz gibi bir soru sorabilirler doğal olarak.
her soruyu bir kaç defa okumak gibi bir görevleri olduğunu okumuştum.. Sınav Başvuru klavuzlarında çok detaylı olarak bu konu belirtiliyor OSYM internet siteden de bulabilirsiniz.
sen okuyamazsın o sana okur valla ben 1 soru bile yapamam biri bana okusa kolay gelsin. birde bi arkadasım işaretleyici istedi bu konuda durum nasıl sadece işaretliyor değilmi
Bende işaretleyici istedim - soruları kendiniz okuyorsunuz işaretleyici cevap kağıdına işaretleme yapıyor sadece - okuyucu - işaretleyici talep edenler Engelli salonunda tek başlarına yanında verilen görevliler ile sınava giriyorlar
arkadaşlar o dediginiz görme engeliler ve agır engelliler için gecerli tek kişilik salonda sınava girer 2 hoca tahsis edilir biri okur biri işaretler acık ögretimde ben bu şekilde girmiştim heralde bu sınavda bu şekilde olur sizin okuyor olmanız sınavın iptali ne neden degil rahat olun
SINAV UYGULAMASINA İLİŞKİN BİLGİLER
Sınavda 16 veya 18 puntoda basılmış soru kitapçığı ve cevap kâğıdı kullanmak istemeyen ancak
soru kitapçığını okuyamayacak durumda olan görme engelli adaylar, zihinsel engelli adaylar ile
genel engelli grubunda olan CP hastalarından ellerini kullanamayan ve/veya başını sabit
tutamayan adaylar istedikleri takdirde sınavda okuyucu/işaretleyici yardımı alabileceklerdir.
Genel engelli grubunda olan ortopedik engelli adaylardan ellerini kullanamayan adaylar da
istedikleri takdirde sınavda sadece işaretleyici yardımı alabileceklerdir. Bu durumdaki adayların
dışında kalan adaylar sınavda okuyucu/işaretleyici yardımı alamaz. Dikkat: Sınava başvuru esnasında okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden
adaylara, sınavda soruları sınav görevlileri okuyacak, adayların soruları okumasına kesinlikle
izin verilmeyecektir. Adayın kendisi de soruları okuduğu takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır.
Sınavda okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep edecek adayların bu hususa dikkat
etmeleri gerekmektedir. Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı talep eden adayların
soruları kendisinin okuması sınav kurallarına aykırıdır. Kurallara uymayan adayların sınavı
geçersiz sayılacaktır.
Sadece genel engelli olup elinizi kullanmada sorun yaşıyorsanız, işaretleyici talep edebilirsiniz, işaretlemesini yapamazsınız, okursunuz soruları
Görme engelli, zihinsel engelli yada genel engel grubundan CP'li olup, Okuyucu-işaretleyici istemişseniz ikisinide yapamazsınız... Sadece seçeneği söylersiniz..