Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss'de önlisans mı daha avantajlı ortaöğretim mi?

sınav sonucuna bakarsan kaç kişi girdiğini ve sırlamanın ne olduğunu görürsün

Merhabalar..
Önlisans tabi ki.. Lise mezunu 80 alıyor yerleşemiyor. Önlisans mezunu 60 alıyor yerleşiyor.
Lisede daha çok hizmetli kadrosu açılıyor Önlisansta branş yada memurluk açılıyor.
Lise mezunları daha fazla Önlisans mezunları daha az.
49bin kişiyle yarışmak var 5bin 6bin kişiyle yarışmak var.
Ha bir de işin garibi ! (Sanırım emin değilim ama )
Önlisans ve Lise mezunlarının sınav soruları aynı değil mi ?
Çünkü kursa gittiğimizde Önlisansla aynı sınıfta aynı konuları gördük.
Yani bu durumda Önlisans daha avantajlı.
Ben de açıköğretimden okumayı planlıyorum ama ne okuyacağım henüz bilemedim.

ben 2010 da öms ile atanmıstım ve o zmanlar en düşük 62 puan dı. ben de 80 puan ile atanmıştım. lise mezunları 90 taban dı.

arkadaşlar bende 2014 yılında normal lise düzeyinde girdim ve 77,5 aldım atanamadım 3. tercihin olacagınıda şahsen zannetmiyorum. bu dönem allah izin verirse ön lisans mezunu olucam. ancak kafa takılan şu. mesela lise düzeyi daha cok kadro acılıyor ancak önlisans ve lisans düzeyi az acılıyor. bu binayen ben lise sınava girip yüksek puan alıp atanmayı mu düşünmeliyim yoksa önlisans için ders çalışmayamı başlamalıyım.

2yıllık bıtırmek sansını 7kat artırır.

O 7 Kat 2016 EKPSS de 3-4 kata düşecektir bence yakında önlisansında pek bir farkı kalmayacaktır. Lisans bitirmelisiniz arkadaşlar hedefinizi yüksek tutun ki siz ön lisans bitirinceye kadar bir çok kişi sizinle ön lisans bitirecek ayrıca lise alımlarınıda ilerde daha da azaltıp Lisansa doğru kaydırırlar bence. Malüm günden güne herşey daha da zorlaştırılıyor zaten. Eskiden ilkokul mezunlarının girdiği yerlere şimdi üniversite mezunları zor giriyor talep çok arz az olduğu için. İlerde talep katlanarak artarken arz daha da azalacaktır.

çok teşekkürler arkadaş sözünü dinleyip okulu bitiricem. dershaneye yazılıcam.

2022lerın kesılmesıyle zaten patlama yaşanıcak ama bundan kımsenın haberi yok tabıı.
maaş alan kısım daha egıtımsız oldugundan lıse ve ıkolkulda yıgılma olacaktır.
2016-2018 secım yok duz mantıkla bıle bu alımlardan daha az olacagı kesın ama kımse ınanmıyor.
yanı daha az alım daha cok katılan olacaktır

Arkadaslar ben tarih öğretmenliği mezunuyum. ekpss ile nasıl bir yol izlemem gerek lisans mezunu olarak avantajım var mı? lise mezunlarına göre alım sayıları kac kısı gırmıs butun bunlara nasıl bakacagız..
birde bu memurluk değilde ekpss den ögretmenlik alımları yapılıyor mu yenı oldugum ıcın tam bılmıyorum. sımdıden tesekkürler.

Merhaba,
Lisans mezunu olmama ramak kaldı. Bu bahar dönemi son dönem.
EKPSS ' ye Lisans düzeyinden mi yoksa ortaöğretim düzeyinden mi başvuru yapmalıyım. Hangisi daha avantajlıdır.
Eğer ortaöğretim daha avantajlı ise mezun olmayacağım.
Yardım için şimdiden teşekkürler.

@leopar8, Lisanstan 7-8 bin kişi giriyor 1000 kişi alıyorlar. Ortaöğretimden ise 50 bin kişi giriyor 500 kişi alıyorlar. Sence hangisi daha avantajlı?

@ursa18,

Ortaöğretimde çok yığılma var ve 90 puan altının atanması zorlaştı. Lisansta ise hem başvuru sayısı az hemde atama alımı çok daha fazla.

2022 yılında ÖNLİSANS dan toplam olarak 15.978 kişi katılmış EKPSS sınavına.

@leopar8,
Aynı şeyi ben yaptım pişman oldum. Evet ortaöğretim sınavı biraz daha kolay ama alın çok az olduğu için atama şansın çok düşük. Sen lisanstan sınava gir mezun ol bence.

ben 2016 da girmiştim ekpss ye 55000 kişi girmişti o dönem toplam. 15000 kişi almışlardı kadroya toplam %3 ü ruhsal hastalıklara aitti.yani ruhsal hastalıklardan 500 kişi alındı.ben 83 Puanla ilk tercihime yerleşmiştim.ben lise mezunu gözüküyorum fakat avustralyada okuduğum diploma programlarının türkiye de denkliği olmadığı için lise mezunu gözüküyorum.normalde denklik işlemi olsa önlisans a denk gelecekti diplomalarım.avustralyada 2 yıllık turizm otelcilik okumuştum.adelaide te bir coffee lounge da da 2yıl baş aşçılık yapmıştım

@faux

Oy maşallah bu kadar detayı hatırlaman çok güzel Ben hiç hatırlamıyorum.

Üst Alt