Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de Ortaöğretimde 40 Netle kaç puan alırız?

berussa16

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar lise düzeyinden sınava girip 40 net le kaç puan alırız ve ilk atamada kendi şehrimize atanabilir miyiz? teşekkürler şimdiden.

kaç puan alırsın bilmem ama ilk atamada istediğin yeter yeter

merhaba birde standard sapma var onuda dikkate almak lazım

Arkadaşlar açık lise 1 sınıf oluyorum sınava girebilirmiyim net bilgisi olan bilgilendirirse çok minnettar olurum

canfeda20;

Sınava girersinde eğer kazanırsan lise diploman olmadığı için ataman olmaz yani bosa girmiş olursun. ilkokul mezunu olarak başvur iştersen kuralara gir.

Afedersiniz ama basvuruda kesin diploma isteniyor, diploma yokken nasil girecek ki sinava. Lisenin bitmesine 3 yil var, sinavin gecerlilik süresi 2 yil zaten. 2 yil sonra sinav olursa ona basvurabilir ancak, bu sinava giremez ama kura kismi dogru, ona basvurabilir.

ben 2012 ömssde diplomasız girdim .. hiç bir sıkıntıda yaşamadım ona dayanarak söyledim ama kılavuz yayınlanınca daha net bilgiye ulaşırız ?

85 ya da 90 ile atanmamız mümkünmü? yaşadığımız şehre?

Peki hem sınava grip hemde kuraya baş vurma imkânımız Yokmu arkadaşlar bu kura olayı çok zayıf olasılık hiç ümidim yok kuradan ama sınava girebilsem iyi bir puan alacağımdan eminim belkide sınava girdiğimde iyi bir puan alırsam sınav geçerlilik süresine kadar açık öğretimde iyi çalışıp her sınavdan iyi bir kredi alıp mezun olalirim bunlar hep hayel şeyler ama başka çaremizde yokki Türkiye'de engelli olup sandalyede olup iş bulmak ancak gayelerle olur

Canfeda mezuniyet tarihin çok önemli eğer ki lise sonda isen okuduğunu belgeleyecek bir yazı ile sınava müracaatını yaparsın yalnız kazanıp tercih yaptığında atama esnasında diplomanı ibraz edemezsen yani mezun değilsen ataman gerçekleşmez arkadaşım...

Diplomanızı beyan etmeden sınava giremiyorsunuz. Açık ve net...

Büyücü; yeni yönetmelikte böyle bir şart mı var ?

Mantıklı düşünürsen diploma ibraz etmesen hangi düzeyden sınava gireceğin belli olmayacak değil mi? Lise birinci sınıfta orta öğretimden girecek..Kuraya katılabilir ancak. Lise mezunu değil. Bir okuldan mezun olduğun nasıl belli olur ?
Yoksa herkes ben filan mezunuyum yada olacağım der kayıt olur ki altında kalkmak imkansız...

Yorumumu bir oku istersen :) geçen sınavda o şekilde kayıt alındı....

Onlar mezun olabilecek durumda olduğuna dair belge sundular yanılmıyorsam?
Ben mi yanlış okudum? Lise 1 sınıftayım demiş...

buyucu;

Gül mezun olacak durumda ise başvuru yapılabiliyordu, sanıyorum....

Aynı şeyi söylüyoruz işte :)

Yani diploma beyan etmelidir net bir şekilde dersen kafaları karışır insanların ....

:) Aynı şeyleri farklı kelimelerle ifade etmek galiba buna derler:)
Ama lise birinci sınıftakiler için değil.Son sınıfta olanlar için bu

can feda;
mantıken lıse son sınıf olması lazım ama;enenen ıyı ıhtımalle bıle 8 donem zorunlulugu var 2,5 sene yanı.
sınavın 2016ya kadar gecerlı olcagını duşunursek. heryılın ocak ayında belırlenıcekmış alımlar 2016ye sarkmaz.
3,donem sonuçları eylul 2014 .
6, donem sonuçları eylul 2015.
7, donem subat 2016
8,donem temmuz 2016 en makul sure
yanı hıç şansın yok acaba olurmuydu dersın dıye yazdım ..kuraya gır nasıp...

Musti haklısın galiba en iyisi bu sefer yine kuraya başvurup liseyi bitirmeye çalışıp sınava girmeye çalışalım

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar yukarıdaki konuya açıklık getirmek için memurlar net sitesinden aynen aktarıyorum
7 Şubat 2014 CUMA[/FONT]
[FONT=sans-serif]Resmi Gazete[/FONT][FONT=sans-serif]Sayı : 28906[/FONT][FONT=sans-serif]YÖNETMELİK[/FONT][FONT=sans-serif]Karar Sayısı : 2014/5780[/FONT][FONT=sans-serif]Ekli "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları HakkındaYönetmelik"in yürürlüğe konulması; Çalışma veSosyal Güvenlik Bakanlığının 17/12/2013 tarihli ve 25290 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 2/1/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.[/FONT][FONT=sans-serif]ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET[/FONT][FONT=sans-serif]MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK[/FONT]

[FONT=sans-serif]EKPSS[/FONT][FONT=sans-serif]MADDE 5- (1) EKPSS, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun veyasınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayların eğitim durumları ve engel gruplarının yarattığı dezavantajlar gözönünde bulundurularak Başkanlık tarafından yapılır veya yaptırılır. Adayların atanabilmesi için yerleştirme tercih işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olması gerekir.[/FONT]

Yani ortaöğretim dediğine göre ben sınava girebilirim herhalde

Giremezsin.Lise birinci sınıftasın.

2012 Yılında yapılan ÖMSS başvuru koşullları kısmında söyle bir ibare var.
[FONT=TimesNewRoman]
ÖMSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezunolan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar​
başvurabileceklerdir.
Buna göre mezun olabilecek durumdaki kişilerde katılabilir. Fakat şöyle bir durum var. Yerleştirme yapıldığı tarih itibarıyla mezun durumda olmanız gerekiyor.
[/FONT]

Eshat daha açıköğretim birinci sınıfta .Lise 4 sene olduğuna göre kredisi yetmez mezun olamaz doğru değilmi. Kaldıkı kayıt yapılsa sınava girse kazanıp atansa mezun olamadığı için atanması olmazsa nolacak?

Sınava girebilmesi için mezun olabilecek durumda olması gerekiyor. Buda Son sınıfta olması halinde olur.Eğer mezun olamayacak durumda olursa kuraya başvurabilir.

Üç gündür bunu anlatıyorum hala girebilirim diyor.Dilimde tüy bitti vallahi.

Üst Alt