Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'den atananların çalışma saatleri ve kılık-kıyafet şekli nedir?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bir çoğumuz EKPSS'ye girdik atama bekliyoruz. Peki ya atansak çalışma saatlerimiz nasıl oluyor normal memurlar gibi 8
30-17 mi yoksa farklı bir giriş çıkış saati olabiliyor mu? Bir de kılık kıyafet durumu nedir hala takım elbise kravat zorunlu mu?

Mesai saatleri ve kılık kıyafet kurumdan kuruma değişiyor. Örneğin ben belediyede 08:00-16:45 arası çalışıyorum. Çalıştığım yerde sivilim ve sakal serbest..

Kalp hastayım, 7'de kalkıp 8-17 çalışmayı sanırım kaldıramadım!?

Arkadaşlar ben de kalp problemi var ve %80 engelliyim başlayalı 10 gün oldu ve çok yoruluyorum. Temel eğitim bölümündeyim çok iş yapmıyorum ama 7de kalkıp 8-17 çalışmayı sanırım kaldıramadı vücudum uzun zamandır da çalışmıyordum çoğu engelli gibi eve kapanmıştım sizce ne yapmalıyım?

Bence bir 3 ay deneyin yine aynı devam ederse bırakırsınız ama bana kalırsa 3 kuruşa bütün gün çalışmak zaten engelli bir insan için çok ağır şartlar demektir. Evinizde tencereniz pişiyorsa kira probleminiz yoksa ailenizin yanında sığıntı gibi yaşayın daha iyi 5 paralık insanlarla uğraşıp daha çok hasta olursunuz çok mecbur değilseniz bulaşmayın devlet memurluğu bile iş değil bu zamanda en az daire başkanı olmak gerekir şuan ki şartlarda. Gerisi hikaye...

Sağlığınızda bozulma yoksa akşam eve gelince bol bol dinlemeye gayret edin, yemeklerinizi düzenli ve diyetinize uygun yeyin, vaktinde yatıp vaktinde kalkın. Bir müddet deneyin, eğer hala aynı şekilde hissediyorsanız veya sağlığınız kötü etkileniyorsa hiç çalışmamak daha iyi. Maddi durum da önemli tabii ki.

çok iş vermiyorlarmış zaten. bence iş de önemli.arkadaş 'sığıntı'gibi yaşa demiş ya doğru değil
ilk başlarda rahat gibi gelir ama sonra bu durum çok zoruna gitmeye başlar
belki de yeni başladığın için vücut alışkın değildir bir müddet daha devam et derim daha da şikayetlerin devam ederse müdürünle paylaş erken gelmeyeyim diye...
çünkü bi yerde okumuştum 'engelliye engelini artıran iş verilmez' diye

BulutBaydar

10 günlük memursunuz, kim bilir ne kadar zor oldu bu işi bulmanız, hemen istifa gibi durumları düşünmeyin derim, eğer sabah erkenden kalkmak çok zor geliyorsa biraz daha geç gelme konusunu amirinizle konuşabilirsiniz, eğer işyerinde aşırı yoruluyorsanız da son çare olarak bir süre rapor kullanmayı deneyebilirsiniz, gerçi aday memursunuz sanırım 10 gün çalışıp hemencecik rapor almanıza çok iyi gözle bakılmayacaktır.

Herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar insan kendinin doktoru olmalı derler ya bu yöntemi deneyeceğim kendimi ölçüp tartacağım ve ona göre bir çözüm düşüneceğim. Şu anda odada 5 kişiyiz ve geçen gün birisi bu büronun işi 2 kişilik aslında 2 kişi kolayca yapabilir dedi bu durumlarda bizlere bazı kolaylıklar neden yapılmaz anlamıyorum normal insanlar ile bir olmamamıza rağmen aynı koşul vr saatlerde çalışmamız beni gerçekten rahatsız ediyor. Sosyal devletin bizlere bazı durumlarda yardımcı olması gerekir, maalesef biz de 8-17 gibi saçma bir sistem var

BulutBaydar

Çalışma saatleri 8-12 / 13 - 17 arası günlük 8 saat öğle yemeği molası 1 saat.

Sağlık durumunuz yoğun çalışma temposunu kaldırmıyorsa bunda ısrar etmek yerine daha az çalışıp daha fazla dinlenebileceğiniz bir birime geçebilirsiniz. Milli Eğitim Müdürlüğü temel eğitim şubesi yerine atamadan sorumlu şube müdürünüzle görüşüp engel durumunuzdan dolayı evinize yakın bir okula görevlendirilmeyi isteyin sizden bir dilekçe alarak gereğini yapacaktır, okullarda iş yükü az olabileceği gibi dinlenme saatiniz de fazla olacaktır, müdürünüzle de sağlık durumunuzu baştan paylaşırsanız kolaylık göstereceğini düşünüyorum.

perseküsyon sana ne demeliyim bilmiyorum allah sana akıl vr vicdan vermiş keşke bunları biraz kullanıp ön plana çıkarsan

BulutBaydar
Bugüne kadar defalarca hastaneye yattığım halde her sabah 7 buçukta kalkıp işime gidiyorum. Hastalığın arkasına sığınma. Mesleğe yeni başlamışsın Biraz zorla kendini. Hemen pes etme.

perseküsyon
Her insan her hastalık her bünye farklıdır sana saygı duyuyorum geçmiş olsun ben de defalarca hastaneye yattım birçok şey yaşadım ve psikolojik olarak da sağlığımın bozulmasından çok korkuyorum bunun için önceden önlem almak gerekiyorsa haklarımı bilmek istedim. Allah güç kuvvet sağlık verdikçe çalışmaya devam edeceğim zaten

BulutBaydar

Tabi ki uzun yıllar zorunlu nedenlerden boş takılıp sonra birden çalışma hayatına girince ayak uyduramamak doğaldır Kişide bu zorlanmayla alakalı olumsuz durumlar gözlenebilir. Ama bu alışma evresini geçince emin ol çok rahatlayacaksın. Zaten çalıştığın kurumun idarecileri de sendeki durumun farkındadırlar. Yapamayacağın işleri yüklemezler. Onlarla konuş mesela 8 buçuk yerine 9 buçukta gelsem olur mu ? diye sor bakalım. Hakkında hayırlısı olsun. Kolay gelsin...

@perseküsyon

Herkesin çalıştığı ortam, amiri, kurumu ve çalışma arkadaşları farklıdır.
Ben de her sabah 7.30 da kalkabiliyorum ama işe geldiğim anda moralim sıfıra iniyor ve son bir buçuk yıldır bundan önceki 12-3 senedir neredeyse hiç yaşamadığım atakları işyerinde yaşıyorum bu şekilde çalışmak inanın çok zor.

Son düzenleme:
ekonomist79

Sen de haklısın. Kendi iş yerimde şartlar iyi olduğu için başkalarını da farkında olmadan aynı durumdaymış gibi düşünüyor olabilirim.

perseküsyon

Şizofreninin belirtilerinden birisi de benmerkezci düşünce ve empati kuramamaktır, hastalığın dikkate alındığında böyle düşünmen gayet normal.

ekonomist79

Ama ben egoist veya çıkarcı birisi değilim. İnsanlara yardım etmeyi de severim. Sen de öylesindir...

perseküsyon

Egoist ve çıkarcı ile benmerkezci farklı şeyler, bende benmerkezciyim ama egoist ve çıkarcı değilim.

arkadaş yatmaya alışmış yok çalışmak zor geliyor falan istemiyorsa çalışmak bıraksın onun yerine çalışacak gerçekten işe ihtiyacı olan çok insan var ağlamayı bırak artık

kalp hastası iseniz dinlenmeye özen gösterin derim birde biraz daha sabredip iş yeriniz uzak ise insn kaynakları ile görüsüp yakın yer isteyin saglık işten önemli tabi ne kadar zorlandıgınızı siz daha iyi analiz edebilirsiniz

Üst Alt