Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'den başka engellilerin girebileceği başka sınavlar var mı?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
selamün aleyküm 2021 engelli sınav haklarımız nelerdir hangi sınavlara gireyim acaba kpss den başka şansımı denemek için.

hiçbir hakkımız yok ben yıllardır uğraşıyorum elime hiçbirşey geçmedi ekpss desen tamamen fiyasko yıllardır atanamadım...nerde ağr engelli iş yapamayacak adamlar var onları alıyorlar ...

aynen ya bende 3 yıldır uğraşıyorum bir yere girmek için özel kamu olarak

Keske engelli dernek ve konfedarasyonlari sesimize kulak verseler.Bu iş sadece ekpss ile devam edemez.İki yilda yapilan sinava 100 bine yakin engelli girmekte.Her sene basvuru 10 bin artarak gidiyor.Cozum belli aslinda.Ekpss sinavinda iylestirmeler yapilmali,maddeleri gozden gecirilmeli,eksik ve bosluk olusturan taraflari halledilmeli,E-YKS sinav sistemi olusturularak engelli bireylerin daha rahat ve adilce ( tip,hukuk,saglik bolumleri lisans duzeyinde,muhendislik,ogretmenlik,vb) alanlari kazanmalari saglanmali.Ayrica yetenek sinavlari yapilmali ve okumak istemeyen ama yetenek sahibi olan engelliler tespit edilmeli,herhangi bir meslekte yetismek isteyen( ozel sektor meslekleri) engellilere egitim verilip isyeri acmak veya ozel sektore girmeleri saglanmali.Bunlar olursa ancak bir olumlu sonuc alinir.Ayrica engelli raporlari incelenmeli ,ozel veya kamuda calisanlar tespit edilmeli.

EKPSS dahi başlı başına ziyan değil mi zaten? Bakınız ben atanmayı bekleyen binlerce öğretmenlerden bir tanesiyim sadece. Hadi diyelim bende yetenek yok sınavı yapamadım vs. Ülkenin haline ne demeli? İstediğiniz iş ilanı sitesini açın bakın, bizlere verilen meslekler yalnızca çaycı, temizlikçi, getir-götürcü.. Devletin verdiği engelli kontenjanını doldurmak için birer rakamdan ibaretiz sadece. Neyse gece gece dertlendim yine

POWER_ görev yapan arkadaşlar için öyle yorum şık değil, sizede nasip olur kalbinizi temiz tutun

sneyper

gerçekleri yazdım ben gerçekler acıdır malesef ...
kamu kurumlarına gidin gezin nerde ağır engelli çalışamayacak durumda insanlar var hep onları doldurdular kusura bakmayın ama herşey puan değil. ben teknik elemanım ustalık belgem usta öğretici belgem var ama 10 senedir atama bekliyoruz...o yüzden artık umudum kalmadı...

POWER_ arkadaşım senin ustalık belgen bir alta yaramaz bizde yıllardır senin dediğin kurumların içindeyiz kim işe yaramıyormuş sınavı kazanacaksin başka yolu yok sen niye işe yarayipta sinavda başarılı olmadin kulp takmak ne kadar kolay değilmi

sneyper

bilip bilmeden konuşma kardeşim bu belgeler olmadan piyasada ne iş yapabilirsin nede bir dükkan işyeri açabilirsin haa şu var ben küçük biryerde yaşıyorum buralarda çok işe yaramıyor o ayrı mesele... ama sağlığım el verse çıkıp büyük şehre gitsem bu senin burun kıvırdığın belgelerle 1 dk boşdurmam ben ... ben şu an bile bu belgelerden ekmek yiyorum 15 senedir internet üzerinden iş yapıyorum hem sen bana diyon da senn vasfın ney mesleğin ney bana bir söylesene sen ?? hasbel kader 80 puan alıp atanmıssın bize artslik edyon burda....

Üst Alt