Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'den hizmetli ya da memur kadrosundan atanmak arasında ne gibi farklar var?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar.hizmetli olarak atanmak ile memur olarak atanmak arasında ekonomik(maaş) ve kariyer bakımından ne gibi farklar var. bu konu hakkında en ufak bir bilgim yok..tecrübeli ve bilgisi olanlar bu kondaki görüşlerini paylaşabilir mi?

tercihlere daha var ama şimdiden en önemli konu haline geldi benim için. muhtamel puanıma göre hizmetli yazarsan ilk atamada atanır ama memur yazarsan ilk atamada atanamaz,2 atamada memur olarak atanabilirsin diyorlar.lise düzeyinden gireceğim.memur olarak atanmanın hizmetli olarak atanmadan ciddi avantajları varsa ilk atamada hizmetli yazmayıp ikinci atamada memurluk kovalayayım diyorum ama ne gibi avantajları var bilmiyorum..çalışılacak iş niteliği değil,maaş ve diğer olanaklar önemli.

Hizmetli ( Yardımcı hizmetler sınıfındadır), sınıfından da anlaşılacağı üzere , evrak getir/götür işleri gibi, kurumda temizlik şirketi yok ise amirin tarafından temizlik işleri yaptırılabilir. İmza yetkisi yoktur. Bunun gibi durumlar

Memur ( Genel idari hizmetler sınıfındadır) , İmza yetkin vardır. Duruma göre bilgisayar işletmeni sertifikası isteyebilirler, genellikle büro ortamında çalışırsın

657 devlet memurları kanunun 36. maddesinde sınıflar belirtilmiştir.
Maaş ne kadar fark eder bilmiyorum araştırmadım pek, memur kadrosundayım 2820 alıyorum, derecemi bodromda düzeltirlerse sanırım 2900-3000 olur. Önümüzdeki aya düzeltirler

hizmetliyle memur arasında 180 tl fark var

Üst Alt