Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'nin günümüz koşullarında çokta büyük bir önemi olduğunu düşünmüyorum

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Bir ön lisans iki lisans diplomam var sınava girsem mi? Daha önce normal kpss de atanamadım. Ekpss'nin günümüz koşullarında çokta büyük bir önemi olduğunu düşünmüyorum.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ekpss sınavını önemsizmiş gibi göstererek, insanları kandırmaya çalışan bir zavallı daha....

Ekpss normal Kpss'den çok daha kolay ve atanma ihtimalinin çok yüksek olduğu bir sınavdır..

Engelli kardeşlerimiz bu insanlara inanmasın..iyi çalışın ve sınavınıza girin.. Allahın izniylede atanın..

Niye önmsiz olsun normale gir madem bida belki atanırsın

Tercih sizin. Önemli olduğunu düşünmüyorsunuz lütfen girmeyiniz.
Buraya sormanın gereği bile yok

[FONT=sans-serif] Binlerce kişinin girdiği ve memur olup ekmek kazandığı sınavı küçümseme gafletinde bulundunuz[/FONT]

neden önemsiz olsun bir çok kişi atanıp memur oldu yıllarca ve olmaya da devam edecek
biz engellilerin normal şartlarda kpss den sağlıklı kişiler ile yarışması zaten imkansız

hatta bu alımlar bile çok az inşallah daha çok alım olacak daha çok engelli kardeşimiz atanacak ama siz mümkünse böyle önemsiz bir sınava girmeyin hocam :)

buyucu belki umudumu kaybetmişimdir. Onca hayal kırıklığı ve şanssızlıktan sonra bunun da bir işe yaramayacağını düşünüyorumdur. Sonuçta bu sınava her giren kesin memur olacak diye bir kaide yok. Diyelim 100 bin kişi girdi o yüz binin içinden kaç kişi iş sahibi olacak?

Olabilir o senin sorunun .umudunu kaybettin diye umut bağlayan binlerce kişinin umudunu kiramazsin.
Önemli bir şeyi önemsiz gösterirsen kusura bakma alacağın tepki bu

Ben fikrimi paylaşıyorum ve burası sosyal bir forum. Kimseye bu sınava giremezsin de demiyorum keza demeye hakkım bile olamaz. Niye bu kadar alınıyorsunuz ki anlamadım.

Bitmeyenumut bende önlisans mezunuyum normal kpss sınavına girip açıktan alımları kovalıyordum 2013 yılından belli dış görünüş olarak bir engelim yok
katiplik olsun vs her yerde hep derece yapmama rağmen mülakatta sürekli elendim
özelde çalıştım hep hayatım boyunca 2016 normal kpss sınavına hazırlık yapmak için işten çıkıp evde oturup bir sene düzenli çalıştım, babama 30 yaşında el açıp yardım istedim, biraz iş yerinde para biriktirdim onu kullandım, evliyim çocuk var vs girdim sınava 82 aldım bu sefer yine olmadı en az 86 lazımdı
dışarıdan alımlara tekrar yüklendim o arada yine hep mülakatta elediler

sonra özelde iş bulmaya çalıştım o ara nedendir bilinmez ama hangi kapıyı çalsam kimse bana iş vermemeye başladı, ben on yıldır psikoz hastasıyım + kifoz hastasıyım millet bana git engelli raporu al diyorlardı ben asla diyordum
çünkü ben, kendimi iyi hissediyorum bu hakkı taşımadığımı düşünüyordum ve en son belirttiğim gibi iş bulamadım uzun süre nereye gitsem kapı duvar oldu
hayatımda hiç böyle olmamıştı normalde özel sektörde nereye başvursam hemen işe kabul edilirdim

farklı şehirlere bile iş başvurusu yapıp çağrıldım hemen koşa koşa gittim ama sonuç hep hüsran oldu
bir gün yine böyle şehir dışı bir işe çağrıldım telefondaki kişiler bana cv'nin güzel çalıştığın kurumlar baya iyi buyrun gelin dediler ama oraya gittiğimde bir aksilik oldu demek ki nedense beni almadılar şok oldum

otobüsten geri dönerken memleketime cama yaslandım ve yanımdakilere çaktırmadan ağlamaya başladım
ALLAHIM çocuğuma bile bez alamayacak duruma geldim sen bana yardım et dedim, son paramı otobüs biletine verdim dedim

sonra beni bir arkadaş aradı o arayan arkadaş bana sürekli engelli raporu al sen ilerde vidaların felan yıpranacak perişan olacaksın (sırtımda 40 adet platinuam vida +2 adet 30 cm rot var)

on yıldır da psikolojik olarak rahatsızım ama hastalığımın adını bilmiyordum ve yardım almakta istemiyordum

işte o ara telefonu kapattım ve artık ALLAHIM kendimi sana bıraktım dedim

gelir gelmez hastaneye uğradım engelli raporu başvurusunda bulundum ve beni direk zaten hastaneye yatırdılar psikolojim bozuktu
hastanede tadavi gördüm uzun süre
o sıra hastanenin başhekimi saolsun durumumu bilmişti mutfak yardımı yapmıştı bana :(
hastanede kalamam demiştim çok acil çalışmam lazım demiştim

tedavi gördüm kendimi toparladıktan sonra 3 ay daha düzenli takip edeceğiz deyip taburcu oldum ve 3 ay sonra hem psikiyatri hem görme hem beyin cerrahi hem de fizik tedavi olmak üzere toplam yüzde 71 rapor aldım ve anında engelli statüsünden işe girdim

yani şimdi ise atanmayı hayal ediyorum ve aileme çocuğuma daha güzel bir hayat sunmak istiyorum

hocam sen böyle küçümseyerek binlerce benim gibi durumda olan kişinin hayallerini hiçe sayıyorsun

belki uzun yazdım ama emin ol yaşadıklarımın yüzde birini dahi telaffuz edemedim

lütfen engelliler hakkında bir şey yazarken daha seçici olalım belki senin yazdığın bu yazıyı görecek direnci kırılacak çalışmayı bırakacak yapmayın lütfen

Hala anlamadın
Peki ekpss günümüz şartlarında pek de önemli olmadığı kanısına nasıl vardin?

Skolyoz23 allah yar ve yardimcin olsun. Emeklerini boşa çıkarmasin inşallah

buyucu teşekkür ederim rabbim emek veren herkesin emeklerini boşa götürmesin inşallah

merhaba,

bence boş sebeplerden birbirinizi incitmenin bi anlamı yok. burda bişiler söyleyerek kimse sınavda kimsenin önüne geçmiyor ama bozulan moralinizi,kaybolan zamanınızı hesaba katmazsak tabi,en önemlisi kırdığınız insanlarda cabası ...(rivayet ediyorum :) : geçen bi arkadas kalp kırmak kabeyi 70 defa yıkmaktan daha fenadır dedi.)

gidin ders çalışın ..

ayrıca sınav tek umut değildir. olmamalıdır da. pekala arayana biçok umut vardır , ayrıca sabretmekde önemli.

not: psikiyatriden düşündü iseniz raporu,birkaç kezden fazla düşünün taşının öyle alın/başvurun.

başarılar

Bitmeyenumut[FONT=sans-serif]
[/FONT]
Dağ dağa küsmüş kimsenin haberi olmamış.
Siz yaşadığınız olumsuzlukları baz alarak negatif düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz.
Ama bunu herkesin hayal ettiği bir şeyi önemsiz kefesine koyarak yapıyorsunuz.
Bi nevi sizin önemsizleştirdiğiniz şeyin herkes tarafında önemsiz olmasını istiyorsunuz.
Burada herkesin verdiği bir savaş var.
Anladığım kadarıyla sizde bu savaşın içindesiniz.
Sorunlara odaklandığınız sürece bu savaşı kazanmanız imkansız
Siz ne şekilde mutlu olacağınıza kanaat getirin
Sonrası elbette gelir.
Forma küserek
Ekps yi gereksiz adlederek
Gerçeği değiştiremezsiniz.
Bence formda kalın
Eminim ki negatif düşüncelerinizi pozitif yöne çekebilecek nedenler bulacaksınız.

neden önemsizmiş?kpss ye göre atama şansı yüksek.insanlar dersine baksın yaa.inanmasın böylelerine

Snn ıcın önemlı olmayabılır ama bır cok engelli bu sınav sayesınde memur oldu. yıllardır normal kpss ye girip kayde değer puanlar almama rağmen atanamadım bu sınav sayesınde 1.5 yıldır memurum ve normal kpss ile atanan memurdan özlük olarak hiçbir farkım yok aksine onlardan fazla maaş alıyorum vergi indirimiyle. Daha da büssürü hakkım var yani bu sınavın yapılması engelliler için bir torpil niteliğinde yani pozitif ayrımcılık. Böyle bir paylaşım yapman cok sacma ve anlamsız.

Skolyoz23 İnşallah memur olmak nasip olur size de.

Arkadaşlar arkadaşımızın önemsiz demesine takılmayın lütfen. Herkesin hikayesi farklı burada, sizde neden önemli olduğunu yazın sonuçta forum platformun da herkes görüşünü yazar.

Bana göre EKPSS bana elzemdi ve çok şükür hem mesleğimi yapıyorum hem Devletimize hizmet ediyorum. Özel sektörde de iyi imkanlarda çalışıyordum ama düzensizlik ve keyfi işler canımı sıkıyordu ayrıyeten mesleğimi yapmamak da zoruma gidiyordu. Sonuçta üniversiteyi bazı özel sorunlardan dolayı da olsa 15 yılda bitirdim. Dile kolay hem zaman hem para hem de bir sürü emek harcadım. Memur olunca hayatıma "resmen" bir düzen geldi. Normal KPSS den atanma şansım çok çok çok azdı ama şimdi MAŞALLAH memurum. İsteyen herkese nasip olması dileğimle mutlu günler.

Bitmeyenumut

Çok güzel öncelikle sizin engel durumunuz nedir? O önemli yani eğer başka bir işte çalışabilecek durumdaysanız, evet memur olmanın çok bi cazibesi olmayabilir. Ben normal olsam kesinlikle ticaretle uğraşırdım mesela. Sıcak para, benim değil toptancının parası belki ama sıcak para :)

Fakat Ekpss nin kpss den farkı bizim kendi aramızda yarışmamız. Yani rakamsal açıdan daha yüksek bi ihtimal ders çalışan için. Ben 2014'te Şanlıurfa ya atandım mesela şu an gayet memnunum. Eğer alternatif işlerde daha çok gelir elde edebilecek konumdaysanız girmeyin tabii Yüzdelik bölünmeye sebep olmayın en azından.

Resmen şu anda provokatör ilan ettiniz beni. Yok böyle zavallılara inanmayın yok böyle aptal insanların lafına aldırış etmeyin. Arkadaşlar bunlar nasıl söylemler? Ben kimseye sınava girmeyeceksin demiyorum keza diyemem de zaten öyle bir hakkım yok. Burası bir bir forum bende düşencemi paylaştım. Düşünce özgürlüğü diye bir kavram var ülkemizde. Ben kimsenin umutlarını manipüle falan etmiyorum. Lütfen cümlelerinize dikkat edin.

hocam tabiiki düşüncelerimizi yazmalıyız. Sadece senin yazdıklarının zamanlaması kötü ve buraya birşey yazarken diğerlerinin bundan nasıl etkileneceğinide dikkate alıp yazmalıyız. Zamanlaman yanlış. Yoksa yazdıkların pekala oturup tartışılabiilr.

Üst Alt