Bitmeyenumut bende önlisans mezunuyum normal kpss sınavına girip açıktan alımları kovalıyordum 2013 yılından belli dış görünüş olarak bir engelim yok
katiplik olsun vs her yerde hep derece yapmama rağmen mülakatta sürekli elendim
özelde çalıştım hep hayatım boyunca 2016 normal kpss sınavına hazırlık yapmak için işten çıkıp evde oturup bir sene düzenli çalıştım, babama 30 yaşında el açıp yardım istedim, biraz iş yerinde para biriktirdim onu kullandım, evliyim çocuk var vs girdim sınava 82 aldım bu sefer yine olmadı en az 86 lazımdı
dışarıdan alımlara tekrar yüklendim o arada yine hep mülakatta elediler
sonra özelde iş bulmaya çalıştım o ara nedendir bilinmez ama hangi kapıyı çalsam kimse bana iş vermemeye başladı, ben on yıldır psikoz hastasıyım + kifoz hastasıyım millet bana git engelli raporu al diyorlardı ben asla diyordum
çünkü ben, kendimi iyi hissediyorum bu hakkı taşımadığımı düşünüyordum ve en son belirttiğim gibi iş bulamadım uzun süre nereye gitsem kapı duvar oldu
hayatımda hiç böyle olmamıştı normalde özel sektörde nereye başvursam hemen işe kabul edilirdim
farklı şehirlere bile iş başvurusu yapıp çağrıldım hemen koşa koşa gittim ama sonuç hep hüsran oldu
bir gün yine böyle şehir dışı bir işe çağrıldım telefondaki kişiler bana cv'nin güzel çalıştığın kurumlar baya iyi buyrun gelin dediler ama oraya gittiğimde bir aksilik oldu demek ki nedense beni almadılar şok oldum
otobüsten geri dönerken memleketime cama yaslandım ve yanımdakilere çaktırmadan ağlamaya başladım
ALLAHIM çocuğuma bile bez alamayacak duruma geldim sen bana yardım et dedim, son paramı otobüs biletine verdim dedim
sonra beni bir arkadaş aradı o arayan arkadaş bana sürekli engelli raporu al sen ilerde vidaların felan yıpranacak perişan olacaksın (sırtımda 40 adet platinuam vida +2 adet 30 cm rot var)
on yıldır da psikolojik olarak rahatsızım ama hastalığımın adını bilmiyordum ve yardım almakta istemiyordum
işte o ara telefonu kapattım ve artık ALLAHIM kendimi sana bıraktım dedim
gelir gelmez hastaneye uğradım engelli raporu başvurusunda bulundum ve beni direk zaten hastaneye yatırdılar psikolojim bozuktu
hastanede tadavi gördüm uzun süre
o sıra hastanenin başhekimi saolsun durumumu bilmişti mutfak yardımı yapmıştı bana
hastanede kalamam demiştim çok acil çalışmam lazım demiştim
tedavi gördüm kendimi toparladıktan sonra 3 ay daha düzenli takip edeceğiz deyip taburcu oldum ve 3 ay sonra hem psikiyatri hem görme hem beyin cerrahi hem de fizik tedavi olmak üzere toplam yüzde 71 rapor aldım ve anında engelli statüsünden işe girdim
yani şimdi ise atanmayı hayal ediyorum ve aileme çocuğuma daha güzel bir hayat sunmak istiyorum
hocam sen böyle küçümseyerek binlerce benim gibi durumda olan kişinin hayallerini hiçe sayıyorsun
belki uzun yazdım ama emin ol yaşadıklarımın yüzde birini dahi telaffuz edemedim
lütfen engelliler hakkında bir şey yazarken daha seçici olalım belki senin yazdığın bu yazıyı görecek direnci kırılacak çalışmayı bırakacak yapmayın lütfen